Saját készítésű Curry por

Saját készítésű Curry por

A Curry az egyik leggyakrabban használt fűszerkeverék a világon - és, mint fűszerkeveréket saját magunk is elkészíthetjük.

Hangzata ellenére nem sok és nem is nehéz feladat. Mindössze a következőket kell tenni: megvásárolni az alap fűszereket, kiadagolni, és egyesével mindet légmentes tasakba (hogy az aromája ne illanjon el) helyezni.

Miért kell saját curry-t készíteni, ezt kérdezi most? Nos, a válasz nagyon egyszerű: a saját készítésű curry a legjobb curry. Nincs egy ultimatív fajta. Csak Indiában megszámlálhatatlan változata létezik és ezek mindegyike sajátos ízvilággal és karakterrel rendelkezik. A szupermarketekben azt a változatot lehet megvásárolni, amelyet a legtöbb ember szeret. Ez rendben is van, így azonban soha nem lehet megtudni, hogy az e legfinomabb avagy nem. Az Internet világában egyáltalán nem nagy feladat curry alaprecepteket - csípős, enyhe, fûszeres, pikáns, kiegyensúlyozott - találni. Ezután kezdődhet a küzdelem a számunkra legfinomabb curry megtalásáért. Egy dolog biztos: megéri. Amikor megtalálja, csak anyit fog kérdezni: "Hogy élhettem eddig enélkül?"

Két curry receptet, egy csípőst és egy kevésbé csípőst, mutatunk most be, hogy ne kelljen elveszni az internet világában ... Az elkészítés mindkettőnél szinte ugyanaz:

Csípős Curry Por

Összetevők

Enyhe Curry Por

Összetevők

Elkészítés

  • A borsot, az édesköményt, a szegfűszeget, a római köményt és a koriandert enyhén pörkölje meg serpenyőben közepes lángon, folyamatosan kevergetve.
  • Ezután hagyja lehűlni, és a többi fűszerrel együtt tegye mozsárba vagy kávédarálóba. Igény szerinti finomságúra törje vagy darálja a fűszereket.
  • Amennyiben szeretné, át is szitálhatja a nagyobb darabok kiszűrése érdekében.
  • Ezután töltse bele egy fűszerszóróba (leginkább légmentesen lezártba), és szükség esetén alkalmazza.

Sok örömet kívánunk saját legkedveltebb curry porának megtalálásához.