Általános Szerződési Feltételek (ÁSZF) és Elállási Tájékoztató

Általános

A 2022.12.14-i állapot szerint

Üdvözöljük a(z) www.piccantino.hu weboldalán!

Jelen Általános Szerződési Feltételek, beleértve az elállási tájékoztatót (a továbbiakban: „ÁSZF”), szabályozzák a(z) Piccantino webáruházon keresztül történő kereskedelmet. Jelenlegi verziójukban ezek képezik a(z) www.piccantino.hu üzletében leadott rendelésekre vonatkozó szerződés alapját.

A(z) www.piccantino.hu online áruházában az ausztriai fogyasztóvédelmi törvény (a továbbiakban: KSchG) 1. § (1) bekezdésének 2. pontja és 1. § (3) bekezdése szerint fogyasztóknak, valamint a KSchG 1. § (1) bekezdésének 1. pontja szerint vállalkozóknak áruk kerülnek felkínálásra eladás céljából.

A(z) Piccantino a niceshops GmbH e-kereskedelmi folyamatainak megbízója illetve webshopja. A niceshops csoport online üzletek kialakítására, valamint az e-kereskedelem területén, különböző termékszegmensekben történő logisztikai lebonyolításra specializálódott. Az Ön szerződő partnere a(z) www.piccantino.hu webshopján keresztül történő megrendelések során:

niceshops GmbH
Saaz 99
8341
Paldau
Ausztria

E-mail: magyar@piccantino.com
Tel.: (+43) 720 303050

(a továbbiakban "niceshops GmbH" illetve "mi").

A jobb olvashatóság érdekében nem történik nemek szerinti differenciálás. Mindez a diszkrimináció szándéka nélkül történik. Minden nemet egyformán megszólítunk.

A jelen ÁSZF érvényessége és elismerése

A(z) www.piccantino.hu üzletében történő rendelésleadással Ön tudomásul veszi és elismeri a jelen ÁSZF-et, valamint elfogadja annak kizárólagos érvényességét.

Az Ön és a niceshops GmbH közötti minden üzleti kapcsolatra a jelen ÁSZF vonatkozik az Ön megrendelésének időpontjában érvényes változatában. A jelen ÁSZF-től való eltérések vagy esetleges ellentétes üzleti vagy vásárlási feltételek az Ön részéről nem válnak a szerződés részévé.

Jelen ÁSZF-et csak annyiban módosíthatjuk egyoldalúan, amennyiben ez a későbbiekben felmerülő egyenértékűségi zavarok megszüntetéséhez vagy a megváltozott jogi vagy műszaki keretfeltételekhez való alkalmazkodáshoz szükséges. Egy ilyen utólagos módosítás nem okozhat semmilyen hátrányt az Ön számára.

Ügyfélfiók és vendégrendelések

Ön szabadon regisztrálhat a(z) www.piccantino.hu webáruházban egy személyes ügyfélfiókkal, azonban ügyfélfiók nélkül is leadhat vendégrendeléseket nálunk. Ön felelős azért, hogy az Ön által megadott adatok mindenkor teljesek és helyesek legyenek.
Egy ügyfélfiókkal az adataiban bekövetkezett változásokat ott frissítheti. Ön felelős azért, hogy hozzáférési adatait bizalmasan kezelje, és megvédje azokat az illetéktelen személyek hozzáférésétől. Ha azt gyanítja, hogy jogosulatlan személyek visszaélnek az Ön hozzáférési vagy egyéb adataival, haladéktalanul értesítenie kell minket.

Árak

Minden feltüntetett termékár teljes árat jelent. Ezek tartalmazzák az általános forgalmi adót (ÁFA). Minden esetben a megrendeléskor megadott összegek érvényesek.

A fizetés a niceshops GmbH által megadott számlára történik az Ön által választott fizetési móddal.

Alkalmanként technikai marketingintézkedéseket alkalmazhatunk, hogy automatizált döntéshozatalon alapuló, személyre szabott árakat vagy kedvezményeket kínáljunk Önnek. Ebben az esetben minden termék esetén tájékoztatjuk Önt az esetleges személyre szabásról.

Szállítási költségek

A termékek árai nem tartalmazzák a szállítási költségeket. Bizonyos rendelési érték felett a szállítás díjmentes lehet. Rendelése leadása előtt tájékoztatjuk Önt a megrendelésére vonatkozó szállítási költségekről. A szállítási költségekről itt olvashat többet: .

Utánvéttel történő fizetés esetén a futárszolgálat további díjat számít fel a szolgáltatásért (utánvétdíj). Ezt közvetlenül a szállítmányozó cég számítja fel Önnek.

Előfizetések

Bizonyos árucikkekre előfizetést kínálunk. Egy előfizetés megrendelésével Ön azzal bíz meg minket, hogy az előfizetett árut választható időközönként elküldjük Önnek (előfizetéses szállítások). A megfelelő áru- és szállítási költségek minden előfizetéses szállítás alkalmával felszámolásra kerülnek az Ön által választott fizetési módnak megfelelően.

Az előfizetések határozatlan idejűek, és nem rendelkeznek minimális futamidővel. A visszavonási időszak lejárta után az érvényes előfizetéseket bármelyik fél bármikor, indoklás nélkül lemondhatja. A lemondásokat kérjük, a(z) magyar@piccantino.com címre küldje el. Az előfizetéses szállítások, amelyeket már az elállási értesítésének beérkezése előtt megkezdtünk, és elküldtük Önnek a megfelelő szállítási visszaigazolást, felszámolásra kerülnek.

Árkiigazítás: Az Ön által előfizetett áruk, valamint a szállítási költségek a következő feltételek mellett csökkenhetnek vagy emelkedhetnek a jövőbeli előfizetéses szállítások esetében. Fenntartjuk a jogot az árkiigazításra, ha általunk nem befolyásolható külső körülmények miatt költségnövekedés vagy -csökkenés következik be. Ilyen körülmények közé tartoznak különösen a jogszabályi változások, a gyártók, beszállítók, futárcégek, külső szolgáltatók vagy alvállalkozók költségváltozásai, a gyártási és licencköltségek változásai, a számunkra szükséges hardver vagy szoftver költségeinek változásai, a béremelések, valamint a gazdasági infláció vagy defláció miatti általános és jelentős költségváltozások.
A termékek árát csak olyan mértékben változtatjuk meg, amilyen mértékben a saját költségeink az adott árura vonatkozóan növekednek vagy csökkennek. Az Ön előfizetett árucikkeinek függőben lévő árváltozásairól Önt időben, a következő előfizetés szállítása előtt e-mailben értesítjük. A függőben lévő árváltozás ellen ezen időszak lejártáig kifogást emelhet azáltal, hogy lemondja előfizetését. Ellenkező esetben a bejelentett árváltoztatásokat Ön által elfogadottnak tekintjük.

Fizetési feltételek

A niceshops GmbH a webáruházban felsorolt fizetési lehetőségeket fogadja el.

Szállítási feltételek

Eltérő megállapodás hiányában a szállítás az Ön által megadott szállítási címre vagy csomagpontra történik.

Ha Ön fogyasztó, az áru elvesztésének vagy károsodásának kockázata (csak akkor) száll át Önre, amikor Ön vagy az Ön által az áru átvételére felhatalmazott harmadik fél (aki nem a szállító) birtokba vette vagy átvette az árut.

A becsült szállítási idő a kosárban és a rendelés összesítésében szerepel. Nem vállalunk felelősséget a szállítók, gyártók vagy futárcégek szállítási akadályai esetén. Ha a szállítás vagy a megállapított szállítási határidő betartása olyan körülmények miatt válik lehetetlenné, amelyekért nem vagyunk felelősek, jogosultak vagyunk a szerződéstől részben vagy egészben elállni. Erről haladéktalanul tájékoztatni fogjuk Önt. A kártérítési igények ebben az esetben kizártak, amennyiben nem bizonyítható a mi hibánk. A rendelési folyamat megkezdése előtt tájékoztatjuk Önt a szállítási korlátozásokról.

Ha az árut nyilvánvaló szállítási sérülésekkel szállítják ki Önnek, kérjük, hogy haladéktalanul tegyen panaszt a szállítási szolgáltatónál, és lépjen kapcsolatba velünk. A reklamáció vagy a kapcsolatfelvétel elmulasztása nem jár következményekkel a fogyasztók törvényes jótállási igényeire nézve. Ez a szállítási szolgáltatóval szembeni követeléseink alátámasztására vagy a biztosítótársasággal szembeni igényeink érvényesítésére szolgál.

Önkéntes alapon "ingyenes termékeket" mellékelhetünk a megrendeléséhez. Az ingyenes termékekre nincs jogosultság. Ha felmondja a szerződést, ezeket is vissza kell küldenie.

Szerződéskötés

Mielőtt véglegesen leadná rendelését, lehetősége van ellenőrizni és szükség esetén kijavítani az esetleges hibákat a „Megrendelés ellenőrzése” alatt. A „Küldés és fizetés” gombra kattintva befejezi megrendelését, és kötelező érvényű ajánlatot tesz a niceshops GmbH céggel való szerződés megkötésére. Három napig kötve van az ajánlatához. Nem vagyunk kötelesek elfogadni ezt az ajánlatot.

Az Ön által megadott e-mail címre visszaigazoljuk (beérkezés- vagy rendelés-visszaigazolás) az ajánlat beérkezését. Ez a visszaigazolás még nem jelenti azt, hogy az Ön ajánlatát elfogadtuk.

Az sem számít az ajánlat elfogadásának, ha olyan fizetési módot választott, amely előlegfizetést követel meg, vagy amely miatt azonnal megterheljük számláját. Ennek az az oka, hogy az ilyen fizetési lehetőségeket szolgáltatásként szeretnénk az Ön rendelkezésére bocsátani, azonban előfordulhat, hogy nem tudjuk elfogadni az Ön ajánlatát, például szállítási problémák vagy az áru hiányos elérhetősége miatt. Amennyiben ajánlatát nem fogadjuk el, azonnal visszatérítjük az Ön által előre kifizetett összegeket.

Azáltal fogadjuk el ajánlatát, hogy Önnek egy szállítási illetve szerződési visszaigazolást küldünk e-mailben, vagy kiszállítjuk a megrendelt termékeket. Az Ön ajánlatának elfogadásával az adásvételi szerződés létrejön.

A szerződés szövegének elmentése

A szerződés szövegét, azaz a szerződéskötésünkkor érvényes általános szerződési feltételeket, beleértve az elállási tájékoztatót és az Ön rendelési folyamatra vonatkozó információit, elmentjük. A megrendelésére vonatkozó szerződés szövegét az Ön által megadott e-mail címre kapja meg.
Ha regisztrált ügyfélfiókkal, akkor a „Rendeléseim” rubrikában nyomon követheti rendeléseit és a kapcsolódó információkat.

Esedékesség és tulajdonjog-fenntartás

Követeléseink esedékessége legkorábban az áru átvételével, legkésőbb a számvitellel kezdődik. Ha a követelések nem kerülnek kifizetésre tizennégy napon belül, akkor az esedékesség napjától kezdve évi 4% törvényes késedelmi kamatot számíthatunk fel. Ha Ön nem fogyasztó, a késedelmi kamat összege az osztrák kereskedelmi törvénykönyv (UGB) 456. §-a szerint kerül meghatározásra.

Minden általunk szállított áru a mi tulajdonunkban marad a teljes kifizetésig. Az áruk harmadik félre történő átruházása azok teljes kifizetése előtt előzetes hozzájárulásunkat igényli.

Ha Ön nem vette át az árut a megállapodásnak megfelelően (átvételi késedelem), jogosultak vagyunk vagy az árut eltárolni, amiért a bruttó számlaösszeg 0,1%-ának megfelelő tárolási díjat számíthatunk fel megkezdett naptári évenként, vagy az Ön költségére és kockázatára az árut jogi letétbe helyezni.

Elállási és visszavonási jog

Ez az elállási jog csak akkor érvényes, ha Ön fogyasztóként adja le rendelését.

Elállási tájékoztató

Fogyasztóként Önnek jogában áll 14 napon belül, indoklás nélkül elállni ettől a szerződéstől. A törvényes elállási határidő azon a napon kezdődik, amikor Ön vagy az Ön által megnevezett harmadik fél, aki nem a szállító, átvette vagy birtokba vette az árut.
A törvényes jogán felül további 16 napos meghosszabbított elállási jogot biztosítunk. Önnek tehát összesen 30 napja van a szerződés visszavonására.

Elállási jogának gyakorlásához egyértelmű nyilatkozatban (például postai úton küldött levélben, telefonhívással vagy e-mailben) kell tájékoztatnia minket arról, hogy el kíván állni a szerződéstől.

Erre a célra használhatja az elállási formanyomtatványt, azonban ez nem kötelező. Az elállási határidő betartásához elegendő, ha az elállási jogának gyakorlásáról szóló értesítést a 30 napos elállási határidő lejárta előtt elküldi.

Az elállási jog nem vonatkozik az alábbi szerződésekre:

 • Szolgáltatások, ha a niceshops GmbH teljes egészében végrehajtotta a szolgáltatást. Azonban csak akkor, ha a niceshops GmbH az Ön kifejezett kérésére (osztrák FAGG 10. §) az osztrák FAGG 11. §-a szerinti elállási időszak lejárta előtt megkezdte a szerződés teljesítését, és Ön
  • a szolgáltatásnyújtás megkezdése előtt igazolta tudomásulvételét azt illetően, hogy a szerződés teljes körű teljesítésével elveszíti elállási jogát, vagy
  • a niceshops GmbH-tól kifejezetten látogatást kért a javítási munkák elvégzése érdekében,
 • Olyan áruk vagy szolgáltatások, amelyek ára a pénzügyi piac olyan ingadozásaitól függ, amelyekre a niceshops GmbH-nak nincs befolyása, és amelyek az elállási határidőn belül következhetnek be,
 • Olyan áruk, amelyek a fogyasztó által megadott jellemzők szerint készültek, vagy amelyek egyértelműen személyes igényekre lettek szabva,
 • Olyan áruk, amelyek romlandóak, vagy amelyek lejárati ideje hamar bekövetkezne (pl. bizonyos élelmiszerek),
 • Lezárva szállított áruk, amelyek egészségvédelmi vagy higiéniai okokból nem alkalmasak visszaküldésre, amennyiben a csomagolást a kiszállítást követően eltávolították (például higiéniai cikkek és ápolószerek),
 • Olyan áruk, amelyek a kiszállítást követően természetüknél fogva elválaszthatatlanul keveredtek más árukkal,
 • Szeszes italok, amelyek áráról a szerződés megkötésekor állapodtak meg, de a szerződéskötést követő 30 napon belül nem kiszállíthatóak, és amelyek aktuális értéke a piac olyan ingadozásaitól függ, amelyekre a niceshops GmbH-nak nincs befolyása,
 • Hang- vagy képfelvételek, illetve számítógépes szoftverek, amelyeket lezárt csomagolásban szállítanak, amennyiben a csomagolásuk a kiszállítás után el lett távolítva,
 • Könyvek, újságok, folyóiratok vagy magazinok, az ilyen kiadványok kézbesítésére vonatkozó előfizetési szerződések kivételével,
 • Szolgáltatások az elszállásolás területén, lakáscélú, áruszállítási, gépjármű bérlési, étel- és italszállítási, valamint szabadidős tevékenységekhez kapcsolódó szolgáltatások, amennyiben a szerződésteljesítésre a niceshops GmbH meghatározott időponttal vagy időtartammal számol a szerződés szerint,
 • A nem fizikai adathordozón tárolt digitális tartalom kiszállítása (pl. letöltések, e-könyvek stb.) amennyiben a niceshops GmbH megkezdte a szerződés teljesítését az osztrák FAGG 11. §-a szerinti elállási idő lejárta előtt (azaz a digitális tartalmat előállította). Az elállási jog azonban csak azokban az esetekben szűnik meg, melyekben a szerződés alapján Önt fizetési kötelezettség terheli, valamint melyekben Ön
  • kifejezetten hozzájárult a szerződés teljesítésének megkezdéséhez az elállási időszak lejárta előtt,
  • igazolta tudomásulvételét azt illetően, hogy a szerződés teljesítésének idő előtti megkezdése következtében elveszíti elállási jogát, és
  • a niceshops GmbH az Ön rendelkezésére bocsátott egy másolatot vagy igazolást az osztrák FAGG 5. § (2) bekezdésének vagy 7. § (3) bekezdésének megfelelően.

* FAGG: Fern- und Auswärtsgeschäfte-Gesetz - távértékesítés keretében kötött szerződésekről szóló osztrák törvény

Továbbá Önt nem illeti meg elállási jog olyan sürgős javítási vagy karbantartási munkálatról megkötött szerződés esetén, amelynél Ön kifejezetten felkérte a niceshops GmbH-ot, hogy keresse fel ezen munkálatok elvégzése céljából. Az elállási jog azonban nem kizárt olyan egyéb szolgáltatások esetében, amelyeket Ön nem kért kifejezetten, vagy olyan szállított áruk esetében, amelyekre a karbantartás vagy javítás során nem feltétlenül van szükség pótalkatrészként.

Az elállás következményei

Ha Ön ténylegesen visszavonja ezt a szerződést, akkor a szerződés alapján teljesített összes kifizetést legkésőbb az elállásról szóló értesítés beérkezésétől számított 14 napon belül visszatérítjük Önnek. Ez magában foglalja a kifizetett szállítási költségeket is, azonban csak az Ön rendeléséhez felkínált legalacsonyabb standard szállítási költség összegéig.
A visszatérítéshez ugyanazt a fizetési módot használjuk, amelyet Ön az eredeti kifizetéshez használt. A visszatérítésért semmilyen körülmények között nem számolunk fel Önnek díjakat. A visszatérítést mindaddig megtagadhatjuk, amíg az árut vissza nem kaptuk, vagy amíg Ön nem szolgáltat bizonyítékot arra vonatkozóan, hogy az árut feladta a részünkre.

Önnek csak akkor kell megfizetnie az áru értékvesztését, ha ez az értékvesztés az áru olyan kezeléséből adódott, amely nem szükséges az áru állapotának, tulajdonságainak és működésének vizsgálatához.

Visszaküldési határidő: Az árut attól a naptól számított 14 napon belül kell visszaküldenie, amikor értesít minket a szerződés felmondásáról. A visszaküldési határidő akkor teljesül, ha az árut a 14 napos visszaküldési határidő lejárta előtt elküldi. A visszaküldési címet tudatjuk Önnel.

Az elállás miatt történő visszaküldések az alábbi országokból díjmentesek:
Ausztria, Belgium, Bulgária, Ciprus, Csehország, Németország, Dánia, Észtország, Spanyolország, Finnország, Franciaország, Egyesült Királyság, Görögország, Horvátország, Magyarország, Írország, Olaszország, Litvánia, Luxemburg, Lettország, Hollandia, Lengyelország, Portugália, Románia, Svédország, Szlovénia, Szlovákia

A fentiekben nem felsorolt országokból történő visszaküldés költségei a fogyasztót terhelik. Ez gazdasági, jogi és logisztikai okokból történik, és senkit sem áll szándékunkban diszkriminálni.

A visszaküldéssel kapcsolatos részletes információk itt találhatóak.

Az elállási tájékoztató vége

Forgalmazói és gyártói jótállás

Forgalmazói jótállás: Eltérő rendelkezés hiányában a jótállásra vonatkozó általános törvényi előírások alkalmazandók. Az Ön által okozott hibákra vonatkozó jótállás kizárt. Ez különösen a nem rendeltetésszerű kezelés, helytelen üzemeltetés vagy jogosulatlan javítási kísérletek esetén áll fenn.

Nem vállalunk jótállást arra, hogy a webáruházban közzétett fényképek megegyeznek a ténylegesen kiszállított áruval.

Gyártói jótállás: Amennyiben az általunk kínált áruk gyártói önkéntes garanciát vállalnak, az ebből eredő minden igényt közvetlenül a gyártóval szemben kell érvényesítenie. A niceshops GmbH felelőssége a gyártói garanciából kizárt. Fogyasztóként joga van ahhoz, hogy ezt a jótállást írásban (pl. a szállítmány mellékleteként vagy a használati utasításban) vagy más, tartósan elérhető adathordozón (pl. e-mailben) kapja meg. Az Ön velünk szembeni, törvényes jótállási jogait viszont nem korlátozza semmilyen gyártói garancia.

Felelősség kizárása

A niceshops GmbH vállalattal szembeni kártérítési igények kizártak, amíg mi vagy kivitelezési vagy beszerzési segítségeink szándékos vagy súlyos gondatlansággal nem jártak el.

A felelősség a szerződés megkötésekor jellemzően előre látható kár összegére korlátozódik.

Vállalatokkal szemben nem vállalunk felelősséget az elmaradt haszonért.

A felelősség érintetlen marad az élet, test és egészség sérüléséből keletkező károk miatt, a lényeges szerződéses kötelezettségek gondatlan vagy szándékos megszegése miatt, valamint a termékfelelősségről szóló törvény alapján.

Nem vagyunk felelősek, ha a szerződéses kapcsolatból eredő kötelezettségeinket olyan körülmények miatt nem tudjuk teljesíteni, amelyekért nem mi vagy egy kivitelezési vagy beszerzési segítőnk felelős. Ez vonatkozik többek között az energia vagy a távközlési szolgáltatások rendelkezésre állásának hiányára, valamint a vis maior körülményekre.

Adatvédelem

Az adatvédelemre vonatkozó rendelkezések az adatvédelmi nyilatkozatban találhatóak.

A szerződés nyelve, az alkalmazandó jog és joghatóság

A szerződés megkötéséhez rendelkezésre álló nyelv a(z) magyar.

Ezen szerződéses jogviszony alapjául az osztrák jog szolgál. Ha Ön fogyasztó, akkor ez a jogválasztás nem eredményezheti azt, hogy Önt megfosztják a lakóhelye szerinti ország kötelező szabályai által biztosított védelemtől (vö. Róma I. rendelet 6. cikk (2) bekezdés). Az Egyesült Nemzetek Szervezetének az áruk nemzetközi adásvételi szerződéseiről szóló egyezményének alkalmazása (ENSZ adásvételi egyezmény), valamint a nemzetközi magánjogban szereplő vissza- és továbbutalás alkalmazása kizárt.

Ha Ön nem fogyasztó, a kizárólagos joghatóság helye Graz, Ausztria.

Egyeztető szerv és online vitarendezés

A fogyasztókkal szemben alternatív vitarendezési eljárásnak vetjük alá magunkat az alábbi alternatív vitarendezési szervnél: https://www.ombudsstelle.at

A fogyasztóknak lehetőségük van arra is, hogy az EU online vitarendezési platformjához forduljanak: https://ec.europa.eu/odr

Panaszát közvetlenül is benyújthatja nekünk a következő címen: magyar@piccantino.com