Recept: Vegán Satay édesburgonya-curry

Recept: Vegán Satay édesburgonya-curry

Ezt az ízletes-egzotikus curry-ételt könnyű elkészíteni. Az édesburgonyának köszönhetően nem csak nagyon egészséges, de kevesebb, mint 400 kcal tartalmaz adagonként.

Összetevők 4 adaghoz

  • 500 g édesburgonya, hámozva és darabokra vágva
  • 400 ml kókusztej
  • 200 g csicseriborsó, főzve
  • 200 ml víz
  • 3 evőkanál vörös curry paszta
  • 2 gerezd fokhagyma, apróra vágva
  • 1 evőkanál kókuszolaj
  • 1 vöröshagyma, apróra vágva
  • 1 darab gyömbér, 2-3 cm, reszelve
  • 1 evőkanál földimogyoróvaj
  • Egy lime leve
  • Pörkölt földimogyoró dízsítésként (opcionális)
  • Főtt rizs köretként (opcionális)

Elkészítés

  1. Olvassza fel a kókuszolajat egy serpenyőben közepes lángon, majd tegye bele az apróra vágott vöröshagymát! Süsse aranybarnára!
  2. Adja hozzá a gyömbért és a fokhagymát, hagyja sülni egy percig, amíg illata nem lesz.
  3. Ezután adja hozzá a vörös curry pasztát, a földimogyoróvajat, a csicseriborsót és az édesburgonyát, alaposan keverje össze, majd öntse fel kókusztejjel és vízzel!
  4. Forralja fel, majd főzze közepes hőmérsékleten kb. 25-30 percig - amíg az édesburgonya puha nem lesz.
  5. Adja hozzá a lime levet és ízesítse saját ízlése szerint!
  6. Tálalja rizzsel, és díszítse pörkölt földimogyoróval!
  7. Jó étvágyat!