Recept: Subji sárgarépával

Recept: Subji sárgarépával

Ki vagy mi a subji?

A subji kifejezés indiai eredetű, és egyszerűen zöldséges ételt jelent. Így nézve ez a kifejezés gyakorlatilag minden vegetáriánus ételre használható, amely zöldségeket tartalmaz. A subji lehet száraz, de folyékony vagy akár egy curry is.

Összetevők

  • 125 ml víz
  • 8 közepes méretű sárgarépa
  • 2 gerezd fokhagyma, apróra vágva
  • 2 evőkanál kókusz, édesítetlen, reszelt
  • 1 marék friss koriander, apróra vágva vagy morzsolva
  • 1-2 apró, zöld chili, apróra vágva
  • 1 darab friss gyömbér (kb. 4 cm), apróra vágva
  • 1 teáskanál ghee
  • ½ teáskanál mustármag
  • ½ teáskanál kömény
  • ¼ teáskanál
  • 1 csipet aszatgyanta por

Elkészítés

  1. Mossa meg a sárgarépát, majd vágja apróra.
  2. Keverje össze egy kézi mixer segítségével a vizet, a chilit, a koriandert, a fokhagymát és a kókuszt, amíg egy sima folyadékot nem kap.
  3. Tegye a ghee-t, a köményt, az aszatgyanta port és a mustármagot egy felmelegített serpenyőbe, és pirítsa addig, amíg a magok ki nem pattognak. Ezután adja hozzá a korábban összekevert folyadékot, majd ízesítse sóval.
  4. Végezetül adja hozzá a sárgarépát, és közepes lángon, sűrű kevergetés mellett párolja, amíg a sárgarépa meg nem puhul. (Ha szükséges, adjon hozzá még vizet.)
  5. Jó étvágyat!