Zotter Schokoladen: édes élvezet Stájerországból

Zotter Schokoladen: édes élvezet Stájerországból

A Zotter Schokoladen története egy olyan férfi története is, aki nem törődött a szabályokkal, és másként gondolkodott dolgokról. Josef Zotter új szintre emelte a csokoládégyártást, és végül megalkotta a világ egyik legjobb csokoládéját. A hírnév alapja a szokatlan gondolkodásmód, valamint a hatalmas termékskála, amelyben mind a kreatív, mind a klasszikus alkotások megtalálhatóak.

A kezdetek...

A Zotter Schokoladen sikertörténete majdnem harminc évvel ezelőtt, pontosabban 1992-ben kezdődött. Ekkor kezdett el Josef Zotter csokoládét gyártani. Abban az időben még megvolt a saját cukrászdája Grácban, és bővíteni akarta a kínálatot. Új eljárást fejlesztett ki a csokoládé előállításához, amellyel később kézzel készítette a csokoládékat.

Két évvel később kezdett el Andreas H. Gratze művésszel együtt dolgozni. A művész alkotásai díszítették a csokoládék csomagolásait. A művészet és a gasztronómia kombinációja jó ötletnek bizonyult, hisz a termékek különlegesek voltak. A különleges csomagolást a mai napig sikerült megőrizni.

Végül 1999-ben Stájerországbanban, Riegersburg-ban megnyílt a Zotter Schokoladen gyár. Josef Zotter a csokoládéhoz szükséges alapanyagok származási országaiba utazott. Ennek eredményeként 2007-ben Bean-to-Bar-termelés kezdődött. Azóta Riegersburg-ban az összes összetevőt kakaóbabból készítik amelyet a származási országból importálnak Steiermarkba. Közvetlenül a gyárban pörkölik, őrlik, és dolgozzák fel. A Zotter Schokoladen Európában egy a kevés Bean-to-Bar-termelő közül, aki bio-minőségben, fair termeléssel állítja elő termékeit.

A csokoládészínház

2002 óta a Zotter Schokoladen iránti kereslet gyorsan növekszik, valamint maga a gyár is az évi több százezer látogatójával, egy igazi turistalátványosság. Ennek oka, hogy a látogatók nemcsak élőben láthatják, hogy hogyan készül a csokoládé, hanem több állomásnál is megkóstolhatják azokat.

Nagy választék

Jelenleg a Zotter Schokoladen évente, a körülbelül 646 tonna csokoládé előállításához 200 tonna kakaóbabot és 150 tonna kakaóvajat dolgoz fel. A hatalmas kínálat több mint 500 különféle csokoládét tartalmaz. A minden ízben megtalálható, klasszikus fajták mellett, idővel új sorozatokat is létrehoztak - például Nashido, Mitzi Blue -. Azonban lehetőség van arra is, hogy a vásárlók saját ízlésük szerint, különféle csokoládékat találjanak ki, amit elkészítenek nekik. A riegersburgi csokoládégyár jelenleg több mint 200 embert foglalkoztat.

A Piccantino üzletében rengeteg Zotter Schokoladen csokoládékreációt talál. A kínálatban a táblacsokoládéktól, az ivócsokoládén át, az ajándékcsokoládéig mindent megtalál.