Recept: Kardamom-Méz-Lazac

Recept: Kardamom-Méz-Lazac

Ez a recept nagyszerű, ha egy enyhén egzotikus, indiai ihletésű ízre vágyik egy csipetnyi mézzel. Íze rendkívüli, finom és páratlan.

Hozzávalók 6 adaghoz

Opcionális:

  • Narancshéj (kezeletlen narancsból)
  • Köret egyéni ízlés szerint

Teljes főzési idő: kb. 25 perc

Elkészítés

  1. Egy tálban keverje össze a sót, a paprikát, a kardamomot, a koriandert és a fekete borsot. Adja hozzá az olajat és a mézet, majd keverje jól össze.
  2. Melegítsen elő egy tapadásmentes serpenyőt közepesen magas lángon.
  3. Tegye a lazacdarabokat a méz-fűszerkeverékbe, amíg minden oldalról egyenletesen be nem vonja.
  4. Süsse a lazacot az előmelegített serpenyőben oldalanként 5-7 percig, amíg villával könnyedén ki nem vehető. Ügyeljen arra, hogy a hőmérséklet ne legyen túl magas, különben a méz-fűszerkeverék megég.

Megjegyzés: A köretek elkészítése nem része ennek a receptnek. Attól függően, hogy milyen köretet választ, a főzési idő annál hosszabb, vagy ennek megfelelően kell módosítania az elkészítést.

Tápérték adagonként (hozzávetőleges)

  • 345 kalória
  • Fehérje: 26,3 g
  • Szénhidrát: 5,2 g
  • Zsír: 23,8 g
  • Nátrium: 654,4 mg