Póréhagymás quiche recept: Főzzön az évszaknak megfelelően!

Póréhagymás quiche recept: Főzzön az évszaknak megfelelően!

Most éppen a póréhagymának van itt a szezonja. Tehát ha az évszaknak megfelelő zöldségfélét szeretne felhasználni, akkor a póréhagyma egy tökéletes választás. Ehhez íme egy póréhagymás quiche recept. Egyszerűen finom, melegen, hidegen vagy akár langyosan fogyasztva is.

Összetevők 4 fő részére


Omlós tészta

  • 200 g búzaliszt
  • 60 ml tej
  • 80 g vaj
  • 1 tojás
  • ½ teáskanál


Töltelék


Öntet

  • 200 g tejszín
  • 150 g reszelt ementáli sajt
  • 4 tojás
  • és bors

Elkészítés

  1. Gyúrjon egy tésztát az omlós tészta összetevőiből, nyújtsa ki, majd helyezze egy kivajazott piteformába! Ezután legalább harminc percig tegye hűtőbe!
  2. Vágja a póréhagymát vékony szeletekre, valamint a szalonnát kockára!
  3. Melegítsen egy darabka vajat serpenyőben, pirítsa le a felkockázott szalonnát, majd vegye ki a serpenyőből! Ezután párolja a póréhagymát ugyanebben az edényben! Ízesítse köménnyel, sóval, borssal, valamint szerecsendióval, majd tegye a szalonnát és a hagymát a tésztára!
  4. Keverje össze a tejszínt, a tojást, valamint a sajtot, ízesítse sóval és borssal, majd öntse a póréhagyma és a szalonna keverékére!
  5. Előmelegített sütőben 200 ° C-on, 25-30 percig sütjük.
  6. Megjegyzés: Ha nincs kéznél nagy sütőforma, készíthet több kicsit is.