Ízletes lassi receptek

Ízletes lassi receptek

Lassi - az ízletes, indiai joghurt ital neve, amely sokféle változatban kapható más ázsiai, valamint kelet-európai országban. (Ayran-nak is hívják.)

Indiában a lassit gyakran fogyasztják csípős ételekhez, mivel az összetevők természetes zsírtartalma semlegesíti a csípősséget, ezáltal stimulálja az emésztést.

A legkülönbözőbb változatok

A lassi nagyon sokféle formában létezik, azonban az alapja mindig a joghurt. Négy receptet választottunk ki az Ön számára, amelyek betekeintést engednek a különböző variációkba.

Alaprecept

Összetevők egy adag elkészítéséhez

  • 1 csésze víz
  • ¼ csésze natúr joghurt
  • ½ teáskanál cukor

Elkészítés

Keverje alaposan össze a hozzávalókat egy turmixgépben.

Lassi, emésztést támogató hatással

Összetevők

Elkészítés

  1. Keverje össze a hozzávalókat egy turmixgépben, 1 percig.
  2. A legjobb hidegen, ebéd után fogyasztva.

Recept egy édes lassi elkészítéséhez

Összetevők

  • 1 csésze víz
  • ¼ csésze natúr joghurt
  • 1 csipet kardamom
  • Rózsavíz (ízléstől függően)
  • Cukor (ízléstől függően)

Elkészítés

  1. Keverje össze a hozzávalókat egy turmixgépben, 1 percig.
  2. A legjobb hidegen, ebéd után fogyasztva.

Lassi mangóval

Összetevők

  • 1 csésze víz
  • ¼ csésze natúr joghurt
  • 1 nagy mangó

Elkészítés

  1. Hámozza meg és vágja kicsi kockákra a mangót, majd pürésítse a mangódarabokat vízzel egy turmixgépben.
  2. Adja hozzá a többi vizet és a natúr joghurtot, és keverje addig, amíg a lassi krémes nem lesz.