Kisgyermekek és babák: Megfelelő tápanyagok

Kisgyermekek és babák: Megfelelő tápanyagok

A kiegyensúlyozott táplálkozás támogatja a kisgyermekek egészséges fejlődését - ezt a kijelentést aligha kérdőjelezheti meg bárki. De mit is jelent valójában az "egészséges fejlődés”? A kutatók ezt elsősorban két másik tényezővel való összjátékkal értelmezik: mobilitás és stresszkezelés. Az okos snack fontos ellátási funkciót tölt be, valamint a szülőket is támogatják a mozgalmas mindennapokban.

A tényezők kölcsönhatása
Trióként a táplálkozás, a mozgás és a stressz megélése közvetlen kölcsönhatásban van egymással. A táplálkozás a szó valódi értelmében nagyon fontos szerepet játszik, mivel ez biztosítja az alapot: az energiát. A táplálkozás tápanyagokkal lát el bennünket - minél kiegyensúlyozottabb az egyensúly, annál jobb. A kisgyermekek nagyon gyorsan jelzik, hogy mire van szükségük: ha aktívak és a maguk módján fedezik fel a világot, szeretnek mozogni, nyugodtak és érdeklődőek maradnak, ha valami nem működik, vagy váratlan történik, többnyire elalszanak, békésen inkább boldogok, mint rosszkedvűek? Vagy gyakran, túl gyorsan kimerülnek, gyorsan visszahúzódnak vagy félelemmel reagálnak a megszokott-tól való legkisebb eltérésre? Akkor mindenképpen érdemes alaposabban megvizsgálni a gyermekek étkezési szokásait és az ételek minőségét. Több tudományág - köztük az epigenetika - tanulmányai szerint nem csak a felnőttekre igaz, hogy "az vagy, amit megeszel”.

Optimális tápanyagellátás a legjobb kezdéshez
A szervezetnek reggeltől estig üzemanyagra van szüksége: hogy minden sejt optimálisan dolgozzon, az anyagcsere folyamatosan működjön, valamint elegendő energiatartalékot tároljon a feladatok megfelelő elvégzéséhez. A kisgyermekek számára ez a környezet felfedezését, a tanulási készségeket és a fizikai növekedést jelenti. Az olyan mikrotápanyagok, mint a vitaminok, ásványi anyagok és nyomelemek, illetve a fehérjék, zsírok és szénhidrátok létfontosságúak; kiváló minőségű élelmiszerekből állították össze, mesterséges adalékanyagok nélkül.

Sütőkeverékek és késztermékek? Igen!
A reggeli megalapozza a napot. Táplálónak kell lennie. Mivel a legtöbb gyermek szeret új dolgokat felfedezni, szívesen próbálják ki a változatosságokat. Mire kell odafigyelni? A fehérje, értékes zsírok, néhány szénhidrát és sok mikroelem hosszan eltelítő keverékére! Ilyen keverékek lehetnek például: joghurt, lenolaj, teljes kiőrlésű zabpehely és szezonális gyümölcsök. A meleg tejjel elkészített, friss gyümölccsel és dióval finomított, hozzáadott cukor nélküli, készre kevert, teljes kiőrlésű müzli egy okos kombináció. A legkisebb, reggelt nem kedvelőknek természetesen ez lehet zabkása pürésített gyümölccsel is. A Bake Affair Bio Epres kása egy gyorsan elkészíthető alapot kínál. Az alsó-ausztriai Bake Affair figyelmet fordít a regionális bio-gazdálkodás legjobb alapanyagaira, receptjeiben nem használ mesterséges adalékanyagokat, valamint családbarát, gondosan összeállított sütőkeverékeket és késztermékeket fejleszt. Remek reggeli tipp: A Bio Csokoládés kása - a szülők és a nagyobb testvérek is szívesen fogyasztják. Egyes gyermekek inkább később kezdik el a kulináris finomságok kipróbálását. Ilyenkor jó választás a gabonapehelyből, szárított gyümölcsből, diófélékből és magvakból készült okos falatok. A Bake Affair Bio Kókuszos- vagy Bio Epres energiagolyó sütőkeverékek segítségével gyorsan varázsolhat nagyszerű falatokat, amelyek értékes tápanyagokkal látják el a gyermekeket utazás közben. Természetesen az iskolás gyermekek is örülnek ezeknek a finom falatoknak.

Snack: Gondoljon már délután az éjszakai alvásra
Aki egész nap kíváncsian felfedezéseket tesz és tanul, annak szüksége van egy-két energiában gazdag snackre is! Kora délután már sok gyermeknek "utánpótlásra” van szüksége. Ez azonban nem lehet túl nehéz, mivel a délután megalapozza a hosszantartó éjszakai alvást. Mit szól az íróból készült friss Bio Gofrihoz, amelyet a Bake Affair sütőkeveréknek köszönhetően pillanatok alatt megsüthet? Vagy inkább a gyümölcsös Bio Kék áfonyás kekszet választaná, praktikus, visszazárható formában, amely ideális utazáshoz? Ha a kiesebbek jobban kedvelik a pikáns snacket, akkor a Bio Tönköly grissini tökéletes az Ön számára.

Felfedezné a Bake Affair családbarát kínálatát? Kérjük, kattintson IDE és találja meg kedvenceit!