ajaa! - A műanyag is lehet fenntartható

ajaa! - A műanyag is lehet fenntartható

Az ajaa! márkánál minden a megújuló nyersanyagokból készült, bio műanyagok körül forog. Az ügyvezető, Raphael Stäbler már egyetemi tanulmányai során elkezdett foglalkozni ezzel a témával, majd 2012-ben megalapította a 4e solutions GmbH-t, valamint az ajaa! nevű márkát. Azóta fenntartható bio műanyagból készült dobozokat állítanak elő, amelyek a hagyományos műanyag termékek megfelelő alternatívái.

A termékek

A termékek előállításánál odafigyelnek a saját maguk által meghatározott minőségre, valamint a gyönyörű dizájnra. Ami minden ajaa! termékben közös:

  • jól néz ki
  • fenntartható
  • divatos
  • tökéletes a modern életmódhoz

Minden termék 100%-ban Németországban készült, CO2-semleges és 100%-ban újrahasznosítható.

Az anyag

Az ajaa! termékek nyersanyagait teljes mértékben természetes anyagokból nyerik ki. A termékek előállításához cukornádat és ásványi anyagokat használnak fel, így azok nem ártalmasak az egészségre. A gyártás során a kőolaj helyett cukornádlevet használnak. Ez a lé a cukornád feldolgozás során keletkezett maradék. Az ebből kinyert bio-etanolt polimerizálják és ásványi anyagokkal dúsítják, így végül kiváló minőségű, tartós bio-polietilén képződik.

Ez az anyag minőségében és tulajdonságaiban megegyezik a hagyományos, kiváló minőségű műanyagokkal, azonban nem tartalmaz a környezetre vagy az egészségre káros összetevőket.

Minden ajaa! termék melamin, lágyítószer és formaldehid gyanta mentes.

A felhasznált cukornád fenntartható termelésből származik, amely megfelel a társadalmi és környezeti feltételeknek. A legnagyobb előny, hogy a termékek előállításához nincs szükség további mezőgazdasági területekre, mivel a cukornádlé a termelésből származó maradék.

Fontos: A termékek hosszú élettartalmúak, valamint biológiailag nem lebomlóak. Nem tartalmaznak mérgező anyagokat, azonban a természetben való lebomlása nagyon sokáig tart. A termékek 100%-ban újrahasznosíthatóak.

Következtetés

Az ajaa! olyan fenntartható és újrahasznosítható termékeket állít elő, amelyeket mindenki nap mint nap szívesen használ.

Fedezze fel az ajaa! termékek széles választékát!