Minden ünnep fénypontja: Házi készítésű krokettek Cádizból
KÖNNYŰ RECEPT A SPANYOL, HÁZI KÉSZÍTÉSŰ KROKETTHEZ
A spanyol krokett egy mindenki által kedvelt különlegesség, akár spanyol, akár nem. Az összetevők és a hozzávalók változhatnak. A krokett a legnépszerűbb egytálételekkel, sonkával, csirkével, sajttal vagy gombával. Természetesen az anya vagy a nagymama krokettje a legfinomabb. Ezenkívül a krokett a hagyományos spanyol konyha részét képezi, illetve gyakran szolgálják fel családi étkezések alkalmával. Melegen vagy hidegen fogyasztható, és még másnap is finom. Spanyolországban mindenki evett már hideg krokettet egy buli után - minden falat egy élvezet!
CADIZ KÜLÖNLEGESSÉGEI
Az alábbi krokett-recept a régi kikötővárosra, Cádizra, Andalúzia régiójára jellemző. Ott a Puchero Gaditano-val, egy hagyományos csicseriborsós és borjúcsülkös egytálétellel együtt fogyasztják a krokettet, így egyszerre két receptet hoztunk Önnek. A finom duót tálalhatja ebédre vagy vacsorára, vagy csak próbálja ki a két recept egyikét!
A spanyol krokett alapja a besamel mártás. Hogy a tapasztalatlan szakácsok is sikeresek legyenek, leegyszerűsítettük az elkészítést - így a krokett garantáltan finom lesz, és senkinek nem kell kétségbeesnie. Jó szórakozást és jó étvágyat!
A PUCHERO GADITANO ÖSSZETEVŐI
220 gramm csicseriborsó
2 db csirkecomb
¼ borjúcsülök
100 gramm sózott sertésszalonna
1 friss borjúcsont
1 sózott sertéscsont
2 rúd zeller
½ póréhagyma
2 sárgarépa
1 fehérrépa
Só
2-3 liter víz
A PUCHERO GADITANO ELKÉSZÍTÉSE
Elkészítés: A csicseriborsót előző nap áztassa vízbe!
- Tegye az összes hozzávalót vízzel és sóval együtt egy nagy fazékba vagy gyorsfőzőbe, nagy lángon. A víz minden összetevőt fedjen el.
- Az első hab képződésénél, kérjük távolítsa el, majd lefedve főzze tovább.
- A gyorsfőzőben az egytálétel körülbelül 30-45 perc alatt elkészül. Hagyományos fazékban, közepes lángon mindennek körülbelül 120 perc alatt el kell készülnie.
- Végül ízesítse sóval, ha szükséges.
ÖSSZETEVŐK SPANYOL KROKETT
Hús az egytálételből (csirkecomb vagy csülök)
3 vagy 4 evőkanál vaj
4 púpozott evőkanál liszt
1 csipet só
½ liter tej
1 csipet szerecsendió (választható)
1 tojás
Zsemlemorzsa
Bőséges olívaolaj (sütéshez)
SPANYOL KROKETT KÉSZÍTÉSE
- Kérjük, az elkészítés megelőzően vegye ki a tejet a hűtőből, hogy ne legyen túl hideg.
- A húst az egytálételből, egy villával gondosan szedje darabokra.
- Egy magas serpenyőben olvassza fel a vajat, és pirítsa meg benne a húst. Adja hozzá a lisztet és keverje körülbelül 10 percig.
- Fokozatosan adja hozzá a tejet és keverje össze. Sóval és szerecsendióval ízesítse. A tészta ne legyen se túl lágy, se túl kemény.
- Ezután öntse egy tálba és fedje le fóliával. Hagyja kihűlni (lehetőleg tegye egy éjszakára hűtőbe).
- Formázzon krokettet és forgassa meg először felvert tojásban, majd zsemlemorzsában, majd bő, forró sütő- vagy olívaolajban süsse ki.
Tipp: A panírozott, azonban ki NEM sütött kroketteket szükség esetén lefagyaszthatja, később előveheti, és fogyasztásra készen elkészítheti.
Kapcsolódó termékek
- 5.0 (15)
Finca La Barca Füstölt olívaolaj, 500 ml + Box
- Tölgyfával füstölt
- Arbequina olívával
- Füstös árnyalatok
11.790 FtSzállítás eddig: május 06.
- 5.0 (1)
Sal de Ibiza Sómalom - Durva szemcsés tengeri sóval, 110 g
- Enyhe és ízletes
- Igazán aromás
- Ásványi anyagokban gazdag
14.790 Ft (134.455 Ft / kg)Szállítás eddig: május 06.
-
BioKing Bio Csicseriborsó, 500 g
- Finom, diós íz
- Ízletes elkészítési lehetőségek
- A gyermekek körében is nagyon kedvelt
1.560 Ft (3.120 Ft / kg)Szállítás eddig: május 06.
- 5.0 (4)
Stöber Mühle Búzaliszt - 480 finom, 5 kg
- Univerzális alkalmazás
- Osztrák gabonafélékből készült
- Tisztán természetes termék
5.340 Ft (1.068 Ft / kg)Szállítás eddig: május 06.
Magazinunkból:
Piccantino felfedezése:
-
Magyarország: Ingyenes standard kiszállítás 22.000 Ft-tól
-
Ingyenes
visszaküldés -
24 órás kiszállítás
Több, mint 9.800 termék