Csillaghullás és bruschetta: ínyenc piknik a Perseidákkal!

Csillaghullás és bruschetta: ínyenc piknik a Perseidákkal!

Valamikor az életében mindenki piknikezett már, akár diákként a parkban, akár barátaival a tengerparton, akár családjával egy ünnepnapon. Mivel sokak szerint időigényes, így inkább lemondanak erről a szabadidős szórakozásról. Nem feltétlenül kell a pikniknek a hideg sertéssültekről, fingerfoodokról vagy a tésztasalátáról szólnia. Ennél sokkal egyszerűbb. Hagyja magát megfertőzni a mi lelkesedésünkkel az ízletes szabadtéri élvezetek iránt.

Történelem, alkalmak és egy remek piknik-felszerelés
Piknikek - ezek a társasági összejövetelek a "szellős égbolt” alatt nagy hagyományra tekintenek vissza: az emberek már az ókorban is tartottak baráti lakomákat a zöldellő természet közepén vagy a sivataghoz közeli oázisokban, az ismert kereskedelmi utak mentén. A "piknik” kifejezés azonban csak a 17. században született meg. A francia "Piquer” szóból ered, ami annyit jelent: "valamit csipegetni”. Szerencsére már nincs szükség udvari dekadenciára a szabadidő és a munka utáni teljes élvezethez. Sokkal fontosabb: válasszon egy alkalmat! Születésnap, évforduló, diploma, lágykérés - vagy mit szólna egy csillaghulláshoz? A július és az augusztus a legjobb hónapok erre! Mivel az időjárás miatt rugalmasnak kell lenni, érdemes egy okos kelléket vásárolni, amit piknik-felszerelésként is elkészíthet, és bármikor a hátizsákjába tehet.

Tényleg? Igen, mert még a spontaneitás is igényel tervezést.

Bevásárlólista egy rusztikus hullócsillag-piknikhez két fő részére

  • 1 üveg pezsgő, prosecco vagy frizzante
  • 1 üveg bruschetta vagy tapenade
  • 1 szalámi vagy 1 pár házi kolbász
  • 1 üveg pácolt sajt vagy sajtgolyó
  • 1 tábla csokoládé vagy keksz
  • Választható: ropogós kenyér, kréker, kenyérchips

Friss péksüteményeket, például egy nagy bagettet beszerezhet például egy szupermarkettel rendelkező benzinkúton is. Vagy választhat helyette ropogós kenyeret, krékert és kenyérchipset, amelyeket a konyhaszekrényből vesz elő. Amire még szükség van: evőeszköz, éles kés, 2 pohár, 2 vágódeszka, konyharuha, nedves törlőkendő az ujjainak és egy zacskó a szemetesnek - amit kérünk mindig vigyen el. Jobb, ha otthon hagyja a szalvétákat, hacsak nem szeretné kergetni a szélben.

Nice to go: MIKOR láthatók a Perseidák?
2022-ben a Perseida hullócsillagok július 17. és augusztus 24. között világítják be az eget éjszakánként. A csillagászok augusztus 9. és 13. között várják az első csúcspontokat, a hullócsillagok legnagyobb sűrűsége pedig augusztus 12. és 13. éjszaka lesz látható - tehát rengeteg időpont van egy felejthetetlen piknikhez, csillogó kilátással.

A nagyon spontán embereknek: Egy üveg a kedvenc italukból, valamint egy sós snack, és kész is. A lényeg az, hogy a megfelelő emberek legyenek Önnel.