Házi burgonyalepény - a cseh ünnepek kedvelt étele

Házi burgonyalepény - a cseh ünnepek kedvelt étele

A hosszú nyári napok finom pillanataiért

Szinte elképzelhetetlen egy nyár grillezés, ünneplés és összejövetelek nélkül! Végtelen ünneplés barátokkal és családdal töltött idő. A hosszú napsütéses napok természetesen elválaszthatatlanok a finom ételektől. Legyen szó grillezett steakekről, ízletes vegetáriánus burgerekről, ropogós zöldségekről vagy frissítő salátákról - hosszú azoknak a dolgoknak a listája, amelyek nem hiányozhatnak egyetlen nyári buliból sem.

Csehországban a ünneségek egy kötelező eleme az ízletes, házi készítésű burgonyalepény. Megízesítik a forró nyári napokat, és abszolút kulináris élvezeteket biztosítanak minden vendég számára. Éppen ezért ezúttal egy gyors és egyszerű receptet hoztunk Önnek, amellyel garantáltan sikeresen elkészítheti a népszerű és finom ételt!

Összetevők:

  • 750 gramm burgonya
  • 80 g sima liszt
  • 200 ml tej
  • 6 gerezd fokhagyma
  • 2 evőkanál szárított majoránna
  • ½ teáskanál őrölt kömény
  • 1 evőkanál olaj
  • 1 tojás

Elkészítés egyszerűen:

  1. A burgonyát reszelje durvára, a fokhagymagerezdeket nyomja szét és az összes hozzávalót jól keverje össze.
  2. Egy serpenyőben forrósítsa fel az olajat, a keverékből formázzon kis lepényeket, és süsse aranybarnára.
  3. Csepegtesse le a felesleges olajat a kész burgonyalepényről, és tálalja melegen.

Tipp: A burgonyalepény hideg itallal fogyasztva különösen finom.

Jó étvágyat és felejthetetlen időtöltést kívánunk a következő nyári ünnepléshez! A recept ezúttal Marie-től, a cseh Piccantino-csapatunk tagjától származik.