A nagyító alatt: gyömbér

A nagyító alatt: gyömbér

Mindenki émelygett már egyszer legalább életében. Többféleképen lehet megszabadulni tőle, azonban manapság leggyakrabban a vény nélkül kapható gyógyszer kerül a kézbe. Tudta, hogy a gyömbér is az émelygés egyszerű, de hatékony ellenszere?

Tehát ha rosszul érzi magát, nem kell egyből a legközelebbi gyógyszertárba szaladnia. Megteszi a következő szupermarket is. Azonban nem ez az egyetlen egészségügyi előny, amelyet ez az érdekes formájú, ázsiai gyökér biztosít. A gyömbér egy igazi csodafűszer; vizsgáljuk meg közelebbről.

Sokoldalúan felhasználható

A gyömbér nagyon sokoldalúan felhasználható a konyhában. Készíthet belőle teát, vagy más italokat (akár sört is), vagy használhatja főzéshez. Az indiai, az ázsiai és az arab gyógyítók évezredek óta alkalmazzák a gyökeret gyógyító tulajdonságainak köszönhetően. A gyömbért nemcsak élelmiszerként, hanem orvosságként is használták.

A mai kutatások alapján megállapítható, hogy minden egészségügyi állítás a fűszerrel kapcsolatban igaz. Ezenkívül ez a trópusi növény támogatja számos, alapvető tápanyag felszívódását a testünkben (például kurkuma vagy kardamom, amelyek ugyanabba a botanikai családba tartoznak).

Pozitív hatások

A gyömbér teaként fogyasztva enyhíti az edzés utáni izomfájdalmat, a gyömbér erős gyulladáscsökkentő tulajdonságának köszönhetően. Tehát egy kemény edzés után fogyasszon egy csésze friss gyömbérteát.

A gyömbér a fájdalomenyhítő hatása miatt ideális ízületi gyulladás, fejfájás és menstruációs görcsök kezelésére.

Ezenkívül nagyon hatékony megfázás és influenza ellen, forró vízbe reszelve! A kutatások szerint a gyömbér megakadályozza a megfázás okozta, vírusos fertőzés kialakulását az orrban. A maryland-i egyetem orvosi központja szerint 2 evőkanál frissen reszelt vagy apróra vágott gyömbér forró vízhez adva, naponta kétszer-háromszor fogyasztva, képes kezelni a felnőttek nátha és influenza tüneteit.

Támogatja az alapvető tápanyagok felszívódását és stimulációját a testben, valamint serkenti a gyomor- és hasnyálmirigyenzimek kiválását. A gyömbér megakadályozza a szervezetünket károsító baktériumok kialakulását - például szalmonella (hasmenést okoz) és a trichomona.

Jótékony hatás az emésztés számára

Ez a fűszer támogatja az emésztést, megnyugtatja a beleket és segít elkerülni az esetleges gyomorfájást. Ha fel van fúvódva, a gyömbér akkor is segít. Fenolos vegyületei enyhítik a gyomor-bél irritációját, valamint elfojtja a gyomor összehúzodásait és serkenti a nyál és az epe termelését.

A gyömbér mindenhez jól megy

Mint láthatja a gyömbérfogyasztásnak rendkívül sok előnye van. Nem kell aggódnia, hogy miként építheti be a gyömbért az étrendjébe. A gyömbér sokféle összetevőhöz illik, például a tenger gyümölcseihez, a sertéshúshoz, a narancshoz, az almához és a dinnyéhez. Hozzáadhatja a friss gyömbért a smoothiehoz vagy gyümölcsléhez, vagy készíthet forrásban lévő víz segítségével egy gyömbéres teát.

A szárított gyömbért ideális fűszerként, vagy a salátaöntet egyik összetevőjeként. A gyömbér különféle módon használható fel a mindennapokban. Használja bátran főzéshez!.

Fedezze fel a gyömbér termékek széles választékát!.