A legjobb kávé receptek őszre

A legjobb kávé receptek őszre

Jóleső pillanatok finom kávéval fűszerezve

Egy csésze kávéval lesz az ősz igazán hangulatos lehet

Amikor kint tombol a zord idő, nincs is jobb, mint a kanapén otthon egy csésze kávé társaságában pihengetni. Becsukott szemmel, kézben egy forró csészével, amelyből csodálatos friss illat árad ... - már maga a pillanat is különleges. Ősszel amúgy is több tejjel és cukorral lehet finomítani a kávét. A különböző fűszerek és adalékok a kávét olyan ellenállhatatlan itallá teszik, amely a testet és a lelket is felmelegíti a hideg napokon.

Klasszikus arab kávé - Az egzotikus fűszerek sokszínűsége

Az arab világ a kávé bölcsője, valamint számos csodálatos fűszerről is ismert. A kávé és a fűszerek kombinációja páratlan ízélményt nyújt, amely sokoldalú aromájával tökéletesen beleillik az őszbe.

Az arab kávé elkészítésének számos módja létezik. Az alap kávé mokka főzőben vagy eszpresszó főzőben készül. Alternatívaként a dupla eszpresszó is megteszi. Ezt kardamommal, szegfűszeggel, fahéjjal, szegfűborssal, borssal és szerecsendióval finomítható. Egyszerűen adja hozzá a fűszereket a készen főzött kávéhoz, vagy összekeverheti a fűszereket a kávéporral már a főzés előtt is. A kávét erőteljesen édesítse, és stílusosan kávés pohárban vagy -csészében szervírozza.

Mézeskalács kávé - Ellenállhatatlanul őszi

A mézeskalács az egyik legkedveltebb dolog ősszel és a karácsony előtti időszakban. Az édes finomság csodálatos fűszereivel egyszerűen elvarázsoló. Ezek a fűszerek kiválóan illenek a kávéhoz is. Mi is lehet tehát jobb, mint a kávé és a mézeskalács fűszer kombinációja, amely egyedülálló őszi ízélményt alkot.

A mézeskalács kávéhoz öntsön 150 ml kávét és 150 ml kakaót egy pohárba vagy csészébe, és az egészet gazdagon díszítse tejhabbal. Finom mézeskalács fűszerrel szórja meg, és nagyon különleges kávéban lesz része.

Mogyorós kávé - Mogyorós-édes öröm

Ez a kávékreáció csodálatosan mogyorós, kellemes édességgel felmelegítő, különleges, kellemes pillanatokkal meglepő.

Ehhez az őszi meglepetéshez főzzön eszpresszót, majd finomítsa egy teáskanál mogyorósziruppal és egy csipet őrölt kardamommal. A megfelelő édesség eléréséhez adjon hozzá még egy teáskanál mézet, ezután tejjel és tejhabbal szervírozza.

Pumpkin Spice Latte - Az ősz teljes íze

Ez a kávévariáció évek óta nagy népszerűségnek örvend. A sütőtök tipikus őszi zöldség, ebben az évszakban számos ételhez felhasználják, illetve különféle dekorációkat is készítenek belőle. Miért ne finomíthatná a kávét is?

Ezen kávéféle elkészítése több időt és türelmet igényel. Az alap egy krémes-aromás tökpüré. Ehhez szükség van:

  • 1 nagy darab előre megfőzött hokkaido sütőtökre
  • 50 ml vízre
  • 150 ml cukorra
  • 1 teáskanál frissen reszelt gyömbérre
  • 1 teáskanál őrölt szegfűszegre
  • 3 teáskanál fahéjra
  • 1 vanília velejére

A cukrot és a vizet főzze sziruppá. Ügyeljen arra, hogy a szirup ne forrjon. Pürésítse a tököt, és keverje bele a szirupba. Adja hozzá a fűszereket és hagyja egy ideig álni. Később tegyen 2 evőkanál pürét az eszpresszóba, és öntse fel az egészet felhabosított tejjel. Végül tejszínhab és kész a tökéletes élvezet.

Kellemes időtöltést kívánunk a receptek kipróbálásához és bízunk benne, hogy sok kellemes őszi kávézgatós-pihengetős órában lesz része!