Tahini
A tahini őrölt szezámmagból készített krémes állagú paszta, egyben az arab konyha és a hummus fő alapanyaga. Hámozott és hámozatlan szezámmagból készült tahinit különböztetünk meg. A hámozatlan szezámból készült színe sötétebb, íze sokkal keserűbb, ezzel együtt több vitamint tartalmaz. A hámozott szezámmagból készült tahinit „fehér tahini”-nek is nevezik. Gyakran azonban vegyesen készül, azaz mindkettőből. A keleti konyhában a húsok és főzelékek kedvelt fűszere, valamint a felvágottak, szendvicskrémek és lekvárok egészséges alternatívája. Így a vegánok és a vegetáriánusok körében is nagy népszerűségnek örvend.
Termékek - Tahini
-
- Diós-kesernyés ízű
- Gondosan pörkölt
- Krémes állagú
-
- Hántolt szezámból
- Gondosan és finomra őrölve
- Lágy ízű
-
- Gondosan pörkölt
- Finomra őrölt
- Adalékanyagok nélkül
-
- Mártogatósokhoz, hummuszhoz és pikáns ételekhez
- Aromás-diós íz
- Stabilizátorok nélkül
-
- Intenzív ízű és lágyan olvadó
- Édes és pikáns ételek fűszerezéséhez és finomításához
- Kővel őrölt és tápanyagban gazdag
-
- Intenzív ízű és extra krémes
- 100% hántolt szezámból
- Sokoldalú és tápanyagban gazdag
-
- Csicseriborsó, szezámpüré és fűszerek
- Szendvicskrém, köret és mártogatós
- Hosszú eltarthatóság
-
- Finom ízű
- Édes mandulából
- Keserűmandula-tartalom nélkül
-
- Fűszeres-diós és kiadós
- Szendvicskrémként és mártogatósként
- Vegán és 100% bio-gazdálkodás