Tahini
A tahini őrölt szezámmagból készített krémes állagú paszta, egyben az arab konyha és a hummus fő alapanyaga. Hámozott és hámozatlan szezámmagból készült tahinit különböztetünk meg. A hámozatlan szezámból készült színe sötétebb, íze sokkal keserűbb, ezzel együtt több vitamint tartalmaz. A hámozott szezámmagból készült tahinit „fehér tahini”-nek is nevezik. Gyakran azonban vegyesen készül, azaz mindkettőből. A keleti konyhában a húsok és főzelékek kedvelt fűszere, valamint a felvágottak, szendvicskrémek és lekvárok egészséges alternatívája. Így a vegánok és a vegetáriánusok körében is nagy népszerűségnek örvend.
Termékek - Tahini
-
Alnatura Bio Tahini szezám püré, 250 g
- Mártogatósokhoz, hummuszhoz és pikáns ételekhez
- Aromás-diós íz
- Stabilizátorok nélkül
-
Rapunzel Bio Tahini (szezámpaszta) - Fehér, 250 g
- Hántolt szezámból
- Gondosan és finomra őrölve
- Lágy ízű
-
-
-
Taifun Bio selyemtofu, 400 g
- Semleges íz
- Sokoldalúan felhasználható
- A joghurt, a tejszín vagy a tejföl alternatívája
-
Tempehmanufaktur Tempeh Gyros-Fűszer, Bio, 200 g
- Fermentált szójababból
- Ideális kiadós ételekhez
- Könnyen elkészíthető
-
Herbaria "Tajine Marrakesch" Fűszerkeverék - bio, 100 g
- Marokkói fűszer
- Hagyományos tajine ételekhez
- Párolt - és egytálételekhez is
-
-