Paprika
Capsicum annuum
Felhasználása:
A magyar nemzeti fűszert, a pirospaprikát főleg pörköltekhez, rizseshúsokhoz és egytálételekhez használják. Jól illik a marhából, bárányból, sertésből és baromfiból készült ételekhez. Felhasználása sokoldalú, ugyanis a tojásos ételekhez, zöldségekhez és halakhoz is passzol.
Előfordulása:
A paprika főként arról ismert, hogy Columbus hazavitte a felfedező útjáról. Egyértelmű tehát, hogy eredetileg Közép- és Dél-Amerikából származik. Manapság elsősorban Kínában, az Egyesült Államokban és a Balkánon termesztik.
vö. Anne Iburg "Dumonts kleines Gewürz Lexikon", Eggolsheim, Dörfler Verlag GmbH
Termékek - Paprika
-
- Kézzel betakarított
- Tölgyfán füstölt
- Csodálatos aroma
-
- Kézzel betakarított
- Tölgyfán füstölt
- Csodálatos aroma
-
- Kézzel betakarított
- Tölgyfán füstölt
- Csodálatos aroma
-
- Nagyon aromás illat
- Fűszeresen édes
- Kellemesen füstös jegyek
-
- Családi vállalkozásból
- Tradícionális magyar fűszer
- Ellenőrzött biológiai gazdálkodás
-
- Csodálatosan füstös íz
- Ideális gulyáshoz vagy grillhez
- Enyhe aroma
-
- Kézzel csomagolva
- Demeter-minősítés
- Vegán és vegetáriánus
-
- Tökéletes hidegtálakhoz
- A legjobb alapanyagokból készült
-
- Szárított és őrölt
- Enyhén édes íz
- Hagyományos gulyás ételekhez