Paprika
Capsicum annuum
Felhasználása:
A magyar nemzeti fűszert, a pirospaprikát főleg pörköltekhez, rizseshúsokhoz és egytálételekhez használják. Jól illik a marhából, bárányból, sertésből és baromfiból készült ételekhez. Felhasználása sokoldalú, ugyanis a tojásos ételekhez, zöldségekhez és halakhoz is passzol.
Előfordulása:
A paprika főként arról ismert, hogy Columbus hazavitte a felfedező útjáról. Egyértelmű tehát, hogy eredetileg Közép- és Dél-Amerikából származik. Manapság elsősorban Kínában, az Egyesült Államokban és a Balkánon termesztik.
vö. Anne Iburg "Dumonts kleines Gewürz Lexikon", Eggolsheim, Dörfler Verlag GmbH
Termékek - Paprika
-
-
Österreichische Bergkräuter Paprika, édesnemes, 50 g
- Édeskés íz
- Enyhén fűszeres jegyek
- Sokoldalúan felhasználható
-
Finca La Barca Pácolt Piquillo Peppers, 255 g
- A La Vera régió stílusában pirítják
- Kézzel hámozva
- Tölteni is kiváló
-
Cosmoveda BIO Paprika piros őrölt, 90 g
- Csípős, mint a bors
-
KOTÁNYI Paprika édes, 100 g
- Alkalmas minden típusú gulyáshoz
- A paprika jellegzetes, gyümölcsös jegyeivel
- Enyhe-gyümölcsös aroma
-
KOTÁNYI Paprika csípős, 50 g
- Összetéveszthetetlenül pikáns
- Nem túlzottan tüzes
- Pikáns csípősség
-
-
-
Greenomic Smoked Paprika, 70 g
- Füstölt
- Enyhe-gyümölcsös
- Húsokhoz és zöldségekhez