Paprika
Capsicum annuum
Felhasználása:
A magyar nemzeti fűszert, a pirospaprikát főleg pörköltekhez, rizseshúsokhoz és egytálételekhez használják. Jól illik a marhából, bárányból, sertésből és baromfiból készült ételekhez. Felhasználása sokoldalú, ugyanis a tojásos ételekhez, zöldségekhez és halakhoz is passzol.
Előfordulása:
A paprika főként arról ismert, hogy Columbus hazavitte a felfedező útjáról. Egyértelmű tehát, hogy eredetileg Közép- és Dél-Amerikából származik. Manapság elsősorban Kínában, az Egyesült Államokban és a Balkánon termesztik.
vö. Anne Iburg "Dumonts kleines Gewürz Lexikon", Eggolsheim, Dörfler Verlag GmbH
Termékek - Paprika
-
La Chinata Füstölt paprika, édesnemes
70 g, 150 g, 160 g, 350 g, 500 g, 750 g, 1 kilogramm- Kézzel betakarított
- Tölgyfán füstölt
- Csodálatos aroma
-
- Kézzel csomagolva
- Demeter-minősítés
- Vegán és vegetáriánus
-
Sonnentor Chilli paprika
25 g, 40 g- Nagyon csípős!
- Erőteljes piros szín
- Sokoldalúan felhasználható
-
- Családi vállalkozásból
- Tradícionális magyar fűszer
- Ellenőrzött biológiai gazdálkodás
-
- A tökéletes rántottáért
- Ízletes fűszernövényekből
-
- 100% bio
- Kézzel csomagolt
- Vegán
-
Ankerkraut Pesto rosso
100 g- Paradicsomporral és füstölt paprikával
- Pasztákkal és hasonlókkal harmonizál
-
- Szuper ajándék
- 3 különböző termékkel
- Ideális a La Chinata profiknak
-
- Szárított és őrölt
- Enyhén édes íz
- Hagyományos gulyás ételekhez