Paprika
Capsicum annuum
Felhasználása:
A magyar nemzeti fűszert, a pirospaprikát főleg pörköltekhez, rizseshúsokhoz és egytálételekhez használják. Jól illik a marhából, bárányból, sertésből és baromfiból készült ételekhez. Felhasználása sokoldalú, ugyanis a tojásos ételekhez, zöldségekhez és halakhoz is passzol.
Előfordulása:
A paprika főként arról ismert, hogy Columbus hazavitte a felfedező útjáról. Egyértelmű tehát, hogy eredetileg Közép- és Dél-Amerikából származik. Manapság elsősorban Kínában, az Egyesült Államokban és a Balkánon termesztik.
vö. Anne Iburg "Dumonts kleines Gewürz Lexikon", Eggolsheim, Dörfler Verlag GmbH
Termékek - Paprika
-
La Chinata Füstölt paprika, édesnemes, Utántöltő, 1kg
- Kézzel betakarított
- Tölgyfán füstölt
- Csodálatos aroma
-
KOTÁNYI Paprika édes, 250 g
- Alkalmas minden típusú gulyáshoz
- A paprika jellegzetes, gyümölcsös jegyeivel
- Enyhe-gyümölcsös aroma
-
La Chinata Füstölt paprika, csípős, utántöltő csomag, 500g
- Kézzel betakarított
- Tölgyfán füstölt
- Csodálatos aroma
-
-
-
La Chinata Füstölt paprika - keserédes, doboz, 70g
- Kézzel betakarított
- Tölgyfán füstölt
- Csodálatos aroma
-
Pringles Pringles Sweet Paprika, 40 g
- Pikáns-édeskés füstaromával
- Extra ropogós és sok fűszer
- Ideális snack
-
-
MAMA's Sült paprika salsa - Mild, 550 g
- Kiadós-pikáns és krémes
- Vegán és gluténmentes
- 100% természetes összetevők