Paprika
Capsicum annuum
Felhasználása:
A magyar nemzeti fűszert, a pirospaprikát főleg pörköltekhez, rizseshúsokhoz és egytálételekhez használják. Jól illik a marhából, bárányból, sertésből és baromfiból készült ételekhez. Felhasználása sokoldalú, ugyanis a tojásos ételekhez, zöldségekhez és halakhoz is passzol.
Előfordulása:
A paprika főként arról ismert, hogy Columbus hazavitte a felfedező útjáról. Egyértelmű tehát, hogy eredetileg Közép- és Dél-Amerikából származik. Manapság elsősorban Kínában, az Egyesült Államokban és a Balkánon termesztik.
vö. Anne Iburg "Dumonts kleines Gewürz Lexikon", Eggolsheim, Dörfler Verlag GmbH
Termékek - Paprika
-  
  La Chinata Füstölt paprika, édesnemes, Utántöltő, 1kg
- Kézzel betakarított
 - Tölgyfán füstölt
 - Csodálatos aroma
 
 -  
   -  
  La Chinata Füstölt paprika, csípős, utántöltő csomag, 500g
- Kézzel betakarított
 - Tölgyfán füstölt
 - Csodálatos aroma
 
 -  
  KOTÁNYI Paprika édes, 250 g
- Alkalmas minden típusú gulyáshoz
 - A paprika jellegzetes, gyümölcsös jegyeivel
 - Enyhe-gyümölcsös aroma
 
 -  
  La Chinata Füstölt paprika - keserédes, doboz, 70g
- Kézzel betakarított
 - Tölgyfán füstölt
 - Csodálatos aroma
 
 -  
  Herbaria Paprika, édes, 80 g
- Családi vállalkozásból
 - Tradícionális magyar fűszer
 - Ellenőrzött biológiai gazdálkodás
 
 -  
   -  
   -  
  Pringles Pringles Sweet Paprika, 40 g
- Pikáns-édeskés füstaromával
 - Extra ropogós és sok fűszer
 - Ideális snack