Mustár
Sinapis alba
Felhasználása:
A gyümölcsöt frissen és szárítva, valamint zúzva és őrölve is alkalmazzák. A mustármag rendkívül sokoldalúan felhasználható: hús-, kolbász-, vad- és hal pácokhoz, valamint csemegeuborkához, kocsonyához és heringekhez. A magőrlemény erős szószokhoz, levesekhez, valamint tökökhöz kiváló.
Előfordulása:
A mustármag eredetileg Európában, pontosabban szólva a Földközi-tenger térségében őshonos. Ma főként Kínában, Franciaországban, Németországban és Észak-Amerikában termesztik.
vö. Anne Iburg "Dumonts kleines Gewürz Lexikon", Eggolsheim, Dörfler Verlag GmbH
Termékek - Mustár
-
- Finom vad fűszernövényekkel
- Húsételekhez
-
- Tökéletes marhahúshoz
- Nyugat-Stájer Schilcher bor
-
- Mustárral és mézzel
- Édes-sós íz
- Szuper design
-
- Finom mézeskalács íz
- Egyszerűen karácsonyi
- Nagyszerű például hideg sültekhez
-
- Egzotikus és édes
- Tökéletes fehér kolbászhoz
- Ideális szendvics és vinaigrette készítéshez
-
- Finom menta és lime íz
- Francia ételekhez csodás
-
- Ideális sushihoz
- Házi majonéz finomítására
-
- Gyümölcsös íz
- Füstölt halhoz kiváló
- Öntetek és pácok ízesítésére
-
Ankerkraut "Pull that Piggy" BBQ szárazpác
200 g, 250 g, 750 g- Enyhén füstös csípösség
- Chipotle Japalenoval
- Tökéletes húsételekhez