Mustár
Sinapis alba
Felhasználása:
A gyümölcsöt frissen és szárítva, valamint zúzva és őrölve is alkalmazzák. A mustármag rendkívül sokoldalúan felhasználható: hús-, kolbász-, vad- és hal pácokhoz, valamint csemegeuborkához, kocsonyához és heringekhez. A magőrlemény erős szószokhoz, levesekhez, valamint tökökhöz kiváló.
Előfordulása:
A mustármag eredetileg Európában, pontosabban szólva a Földközi-tenger térségében őshonos. Ma főként Kínában, Franciaországban, Németországban és Észak-Amerikában termesztik.
vö. Anne Iburg "Dumonts kleines Gewürz Lexikon", Eggolsheim, Dörfler Verlag GmbH
Termékek - Mustár
-
- Finom menta és lime íz
- Francia ételekhez csodás
-
- Finom szarvasgomba íz
- Ideális májból készült ételekhez
-
- Különösen krémes
- Hagyományos receptúra almaecettel és tormával
- Bécsből származó mustármaggal
-
- Ideális sushihoz
- Házi majonéz finomításához
-
- Finoman csípős íz
- Grillezett ételekhez nagyszerű
-
- Finom fokhagyma íz
- Citromos frissesség
- Mártogatósokhoz tökéletes
-
- Enyhe savasság
- Kellemesen csípős
- Ellenőrzött biogazdálkodásból
-
- Finom citrusos jegyek
- Ideális könnyű ételekhez
-
- Különösen finom állag
- Hozzáadott cukor nélkül
- Óvatosan fűszerezve