Mustár
Sinapis alba
Felhasználása:
A gyümölcsöt frissen és szárítva, valamint zúzva és őrölve is alkalmazzák. A mustármag rendkívül sokoldalúan felhasználható: hús-, kolbász-, vad- és hal pácokhoz, valamint csemegeuborkához, kocsonyához és heringekhez. A magőrlemény erős szószokhoz, levesekhez, valamint tökökhöz kiváló.
Előfordulása:
A mustármag eredetileg Európában, pontosabban szólva a Földközi-tenger térségében őshonos. Ma főként Kínában, Franciaországban, Németországban és Észak-Amerikában termesztik.
vö. Anne Iburg "Dumonts kleines Gewürz Lexikon", Eggolsheim, Dörfler Verlag GmbH
Termékek - Mustár
-
Curtice Brothers BIO Dijoni mustár, 270 ml
- Enyhe savasság
- Kellemesen csípős
- Ellenőrzött biogazdálkodásból
-
Zwergenwiese Bio Viking mustár, 160 ml
- Válogatott mustármag
- Kíméletes előállítás
- Harmonikusan fűszerezve
-
dazu BIO Bécsi mustár, 95 g
- Különösen krémes
- Hagyományos receptúra almaecettel és tormával
- Bécsből származó mustármaggal
-
Zwergenwiese Bio Finom mustár, 160 ml
- Különösen finom állag
- Hozzáadott cukor nélkül
- Óvatosan fűszerezve
-
Zwergenwiese Bio Csípős mustár, 160 ml
- Kiegyensúlyozott csípősség
- Tisztán és ízesítéshez
- Krémes textúra
-
Zwergenwiese Bio Egész magos mustár, 160 ml
- Remek mustáros kéregként
- Kiegyensúlyozott csípősség
- Kurkumával és gyömbérrel
-
Zwergenwiese Bio Közepesen csípős mustár, 160 ml
- Tökéletes szószokhoz és mártogatósokhoz
- Hozzáadott cukor nélkül
- Krémes textúra
-
Zwergenwiese Bio Rukkola-Mustár krém, 180 g
- Fűszeres-pikáns íz
- Egész mustármaggal
- Sokoldalúan felhasználható
-
Alnatura Szendvicskrém - Mustár, 180 g
- Lágy
- Fűszeres-pikáns
- Egész mustármaggal