Csillagánizs
Illicium verum
Felhasználása:
A növény gyümölcsét egészben vagy őrölve használják fel. A kínai konyhában a bárányból, kacsából és libából készült ételeket ízesítik vele. Európában inkább a karácsonyi ételek és desszertek fűszereként ismert. A csillagánizs a kínai öt-fűszer keverék fontos eleme. A csillagánizs héja aromásabb, mint a magja, így azzal együtt alkalmazzák és őrlik.
Előfordulása:
A csillagánizs valószínűleg Dél-Kínából származik, Európában csak a XVIII. század óta ismert. Ma a legfontosabb termőterületek: Vietnam, Kambodzsa, Laosz, Japán és a Fülöp-szigetek.
vö. Anne Iburg "Dumonts kleines Gewürz Lexikon", Eggolsheim, Dörfler Verlag GmbH
Termékek - Csillagánizs
-
-
Cosmoveda BIO Csillagánizs egész, 60 g (40 g)
- Levesekhez és desszertekhez
- Zöldségekhez és currys ételekhez
-
KOTÁNYI Csillagánizs egész, 35 g
- Fűszeres-meleg aroma
- Édesköményre és ánizsra emlékeztet
- Népszerű fűszer
-
-
-
-
Ankerkraut Fehér forralt bor fűszerkeverék, 55 g
- Gyorsan és egyszerűen elkészíthető
- Fahéjjal, almával és naranccsal
- Aromás íz
-
TEEKANNE Gyümölcsöskert - Téli este, 40 dupla kamrás teafilter (100 g)
- Gyümölcsös-fűszeres, forralt bor aromával
- Édes leveleket tartalmaz
- 40 teafilter/csomag
-
TEEKANNE BIO Téli puncs, 18 duplakamrás teafilter (41 g)
- Mint a karácsonyi vásárban
- Rumos ízzel
- Fahéjjal és naranccsal finomítva