Csillagánizs
Illicium verum
Felhasználása:
A növény gyümölcsét egészben vagy őrölve használják fel. A kínai konyhában a bárányból, kacsából és libából készült ételeket ízesítik vele. Európában inkább a karácsonyi ételek és desszertek fűszereként ismert. A csillagánizs a kínai öt-fűszer keverék fontos eleme. A csillagánizs héja aromásabb, mint a magja, így azzal együtt alkalmazzák és őrlik.
Előfordulása:
A csillagánizs valószínűleg Dél-Kínából származik, Európában csak a XVIII. század óta ismert. Ma a legfontosabb termőterületek: Vietnam, Kambodzsa, Laosz, Japán és a Fülöp-szigetek.
vö. Anne Iburg "Dumonts kleines Gewürz Lexikon", Eggolsheim, Dörfler Verlag GmbH
Termékek - Csillagánizs
-
KOTÁNYI Csillagánizs egész, 35 g
- Fűszeres-meleg aroma
- Édesköményre és ánizsra emlékeztet
- Népszerű fűszer
-
Classic Ayurveda Bio Csillagánizs - egész, 50 g
- Finom, currys jegyek
- Tökéletes baromfikhoz és húsokhoz
- Csípős ánizs aroma
-
Cosmoveda BIO Csillagánizs egész, 60 g (40 g)
- Levesekhez és desszertekhez
- Zöldségekhez és currys ételekhez
-
CHOICE Édeskömény Ánizs Kömény tea, Bio, 20 tasak
- Aromás gyógynövénytea
- Az élvezetért
- Bio minősített
-
Or Tea? Bio The Secret Life of Chai, Doboz 100g
- Fekete tea
- Fahéj és grapefruit aroma
- Egzotikus, erős és édes
-
Zotter Schokoladen Bio Nugátszelet - Mogyoró, 25 g
- 50% kakaótartalom
- Ideális nassoláshoz
- Pálmaolaj- és gluténmentes