Csillagánizs
Illicium verum
Felhasználása:
A növény gyümölcsét egészben vagy őrölve használják fel. A kínai konyhában a bárányból, kacsából és libából készült ételeket ízesítik vele. Európában inkább a karácsonyi ételek és desszertek fűszereként ismert. A csillagánizs a kínai öt-fűszer keverék fontos eleme. A csillagánizs héja aromásabb, mint a magja, így azzal együtt alkalmazzák és őrlik.
Előfordulása:
A csillagánizs valószínűleg Dél-Kínából származik, Európában csak a XVIII. század óta ismert. Ma a legfontosabb termőterületek: Vietnam, Kambodzsa, Laosz, Japán és a Fülöp-szigetek.
vö. Anne Iburg "Dumonts kleines Gewürz Lexikon", Eggolsheim, Dörfler Verlag GmbH
Termékek - Csillagánizs
-
-
-
KOTÁNYI Csillagánizs egész, 35 g
- Fűszeres-meleg aroma
- Édesköményre és ánizsra emlékeztet
- Népszerű fűszer
-
-
-
Cosmoveda BIO Gulancha-Csillagánizs tea, 20 tasak (25 tasak)
- Gyógynövényes tea, fűszerekkel
- Prémium minőség
- Durvára vágott összetevők
-
Classic Ayurveda Bio Csillagánizs - egész, 50 g
- Finom, currys jegyek
- Tökéletes baromfikhoz és húsokhoz
- Csípős ánizs aroma
-
Cosmoveda BIO Édeskömény-Csillagánizs tea, 20 tasak (25 tasak)
- Ájurvédikus fűszeres tea
- Egzotikus ízjegyek
- Prémium minőség
-
TEEKANNE Bio Keleti Chai, 20 dupla kamrás teafilter (36 g)
- Keleti-fűszeres
- Tejjel csodálatos
- Fűszerekkel és steviaval