Klasszikus kávék a világ minden tájáról
A legjobb a kávészemekből
A klasszikus kávé a kávé növény szárított és pörkölt babjából készült por forró vagy hideg vízben elkészített finom itala. A készítmény összetételétől, pörkölésétől és előkészítésétől is függ a kávé sokrétegű ízárnyalata, valamint temperamentuma, amely az enyhétől a tüzesig széles spektrumot fed le. A Piccantino üzletében a kávéfajták széles választéka megtalálható, amelyekkel a kávéfogyasztás sokféle élményét tapasztalhatja meg.
-
Quai Sud Ízesített kávé
3 Ízváltozat- Arabica kávébab
- Izgalmas ízek
- Desszertek finomítására is
Az árak az ÁFÁT tartalmazzák
A megfelelő keverék
A több, mint negyven ismert kávé közül az Arabica és a Robusta fajták érvényesültek a legjobban. A legtöbb kereskedelmi kávé ezért ezen fajták különböző összetételéből áll.
Arabica - a kávébabok királya
Az Arabica kávét hegyvidéki kávénak is nevezik, hiszen elsősorban Kolumbia, Kenya és Brazília magasan fekvő területein, több, mint 1000 méteres magasságban termesztik. Mivel az arabica babot a legnemesebb kávébabnak tekintik, így a legjobb kávé tiszta Arabica kávéból készül.
Az Arabica kávébabból készült kávé a következő tulajdonságokkal rendelkezik:
- egyértelmű, kifejezett savassággal
- kevés keserű anyaggal
- világos krémmel
- finom-gyümölcsös ízjegyekkel
Robusta - a teljes testért
A Robusta kávét az Arabica kávéhoz képest jelentősen alacsonyabb területeken, 600 méteres magasságban termesztik, például Vietnamban. Amint neve is sugallja, sokkal erőteljesebb, produktívabb és gyorsabban növő, mint az arabica.
A Robusta kávébabból készült kávé a következő tulajdonságokkal rendelkezik:
- enyhe savasság
- kicsit kesernyésebb - ideális esetben a keserű csokoládéhoz hasonlít
- sötétebb krémesség
Gyakran e két fajta keverékét használják fel a kávékhoz. Egy ilyen kombináció biztosítja a kávé kiegyenlítettségét. Például, a Robusta szemek teljes testességgel járják át a kávét, amely a 100% Arabica kávénál általában hiányzik. Az eszpresszóban a Robusta kávészemek teljességet, földiséget valamint szép krémességet biztosítanak. A keverési arány leginkább azonban a személyes ízlésen múlik - így a dél-olaszországi kávéfogyasztók 60:40 keveréket preferálnak, míg Észak-Olaszországban 90:10, vagy akár 100:0 arányt alkalmaznak.
Magazinunkból:
Piccantino Magyar felfedezése:
Piccantino Magyar Előnyei
-
Magyarország: Ingyenes kiszállítás 14.000 Ft-tól *
-
Kiszállítás 1 - 2 munkanapon belül.
-
Ingyenes visszaküldés
-
Biztonságos fizetés SSL-titkosítással