Klasszikus kávék a világ minden tájáról

A legjobb a kávészemekből

A klasszikus kávé a kávé növény szárított és pörkölt babjából készült por forró vagy hideg vízben elkészített finom itala. A készítmény összetételétől, pörkölésétől és előkészítésétől is függ a kávé sokrétegű ízárnyalata, valamint temperamentuma, amely az enyhétől a tüzesig széles spektrumot fed le. A Piccantino üzletében a kávéfajták széles választéka megtalálható, amelyekkel a kávéfogyasztás sokféle élményét tapasztalhatja meg.

Klasszikus kávék: 18 termék

Szűrő

Az árak az ÁFÁT tartalmazzák

A megfelelő keverék

A több, mint negyven ismert kávé közül az Arabica és a Robusta fajták érvényesültek a legjobban. A legtöbb kereskedelmi kávé ezért ezen fajták különböző összetételéből áll.

Arabica - a kávébabok királya

Az Arabica kávét hegyvidéki kávénak is nevezik, hiszen elsősorban Kolumbia, Kenya és Brazília magasan fekvő területein, több, mint 1000 méteres magasságban termesztik. Mivel az arabica babot a legnemesebb kávébabnak tekintik, így a legjobb kávé tiszta Arabica kávéból készül.

Az Arabica kávébabból készült kávé a következő tulajdonságokkal rendelkezik:

  • egyértelmű, kifejezett savassággal
  • kevés keserű anyaggal
  • világos krémmel
  • finom-gyümölcsös ízjegyekkel

Robusta - a teljes testért

A Robusta kávét az Arabica kávéhoz képest jelentősen alacsonyabb területeken, 600 méteres magasságban termesztik, például Vietnamban. Amint neve is sugallja, sokkal erőteljesebb, produktívabb és gyorsabban növő, mint az arabica.

A Robusta kávébabból készült kávé a következő tulajdonságokkal rendelkezik:

  • enyhe savasság
  • kicsit kesernyésebb - ideális esetben a keserű csokoládéhoz hasonlít
  • sötétebb krémesség

Gyakran e két fajta keverékét használják fel a kávékhoz. Egy ilyen kombináció biztosítja a kávé kiegyenlítettségét. Például, a Robusta szemek teljes testességgel járják át a kávét, amely a 100% Arabica kávénál általában hiányzik. Az eszpresszóban a Robusta kávészemek teljességet, földiséget valamint szép krémességet biztosítanak. A keverési arány leginkább azonban a személyes ízlésen múlik - így a dél-olaszországi kávéfogyasztók 60:40 keveréket preferálnak, míg Észak-Olaszországban 90:10, vagy akár 100:0 arányt alkalmaznak.