Bake Affair Ajándékdoboz "Kovászos tészta"

Nagyszerű ajándékötlet hobbi szakácsok számára

Ez a termék már nem található meg a gyártó kínálatában.
  • Sütőkeverék tönköly kovásszal
  • Kiváló minőségű pék késsel
  • Nemes csomagolásban

Hasonló termékek:

Bake Affair Ajándékdoboz "Karácsony"
Bake Affair Ajándékdoboz "Tönköly"
Berghofer Farmery Ajándékcsomag "small"

Leírás

Ajándékozza meg Szeretteit egy különleges ajándékkal. Ez a meglepetés biztosan mosolyt csal minden hobbi szakács arcára.

A szett tartalma:
1 x Parasztkenyér sütőkeverék (752g)
1x Kelesztő kosár
1 x Pék kés
1 x Tésztakártya

Friss alapanyagok:

  • 430 ml víz

Elkészítés - 1 kg parasztkenyér:

  • Keverje össze a sütőkeveréket 430 ml langyos vízzel, és kézzel vagy egy konyhai robotgép segítségével gyúrja meg a tésztát.
  • Helyezze a tésztát egy tálba, és fedje le egy konyharuhával. Hagyja szobahőmérsékleten kb. 45-60 percig pihenni.
  • Hintse meg liszttel a munkafelületet és a kelesztő kosarat.
  • Helyezze a tésztát a lisztezett munkafelületre, és tésztakártya segytségével hajtogassa a szélétől a közepe felé. Formázza kerekre, majd helyezze a kelesztő kosárba, vagy egy sütőpapírral bélelt tepsire.
  • Hintse meg némi liszttel a tészta tetejét, majd fedje le, és hagyja kelni kb. 60 percig meleg helyen (kb. 24° C).
  • Melegítse elő a sütőt 230° C-ra (alsó és felső sütés)
  • Helyezze a tésztát egy sütőpapírral bélelt tepsire vagy kenyérsütő kőre.
  • Vagdossa be késsel a tészta tetejét néhányszor.. Fontos: a vágásnak elég mélynek kell lennie, hogy a gőz könnyen eltávozhasson.
  • Sütési idő: 15 perc 230° C-on, majd kb. 30 perc 190 ° C-on.
  • Ezután hagyja kihűlni, és tálalja. Jó étvágyat!

Öntöttvas edényben:

  • Melegítse elő a sütőt 230° C-ra (alsó és felső sütés)
  • A kelesztés ideje alatt helyezze a rácsot a a sütő középső sínére, és helyezze rá az öntöttvas edényt fedéllel együtt.
  • Helyezze a forró öntöttvas edényt sütőkesztyű segítségével egy tűzálló felületre, és vegye el a fedelet. A megkelt tésztát helyezze a kelesztő kosárból közvetlenül az edénybe úgy, hogy a tészta teteje felül maradjon. Zárja le a forró fedéllel, helyezze a sütőbe és süsse 15 percig (230 ° C-on). Ezután vegye le a fedelet, és süsse a kenyeret 190° C-on kb. 20 percig, míg ropogós barna nem lesz. Ezután óvatosan vegye ki a kész kenyeret az edényből, és hagyja kihűlni.
Származás: Ausztria
Terméktípusok: Ajándékötletek, Sütő keverékek