Grillszezon 2022 -  Bake Affair-tippek

Grillszezon 2022 - Bake Affair-tippek

A levegőt a grillezés csodálatosan finom illata tölti meg, kolbász, steak, grillkenyér és zöldségköret sül a parázs felett, füstfelhők emelkednek az égbe, nevetés hallatszik a szomszéd kertjéből. Ismeri ezt? Pontosan: javában zajlik a grillszezon. Azonban az állandó kolbász-sütés, a mustár, krumplisaláta és boltban vásárolt kenyér végül még a legnagyobb grillrajongó számára is unalmassá válhat. A grillezés alapvetően viszonylag egészséges, de itt is található néhány kalóriacsapda. Elmondjuk Önnek, hogyan grillezhet különleges, kreatív és egészséges módon.

Fenntartható grillezés, például alufólia helyett banánlevéllel
Grillezett már banánlevéllel? Ha nem, akkor valamiről nagyon lemaradt. Ezzel a trükkel könnyedén varázsolhat különleges grill-finomságokat.

A grillezni kívánt ételt, legyen szó húsról, zöldségről vagy sajtról, a friss gyógynövényekkel és fűszerekkel együtt csomagolja a banánlevélbe, és kösse meg cérnával. Kenje meg bő olajjal, és tegye a grillre. Ez a grillezett étel nem csak stílusosan néz ki, de egészségesebb is, mint az alufóliával készült. A rebarbara, a káposzta és a mángold is elkészíthető így.

Szószok!
A szószokat nagyon szereti mindenki. Azonban gyakran sok kalóriát rejthetnek. A vásárolt szószok összetevőinek listáját áttekintve gyorsan kiderül, mennyi cukrot tartalmaz a termék, valamint egészségtelen adalékanyagok is megtalálhatók bennük. A szupermarketből származó, lébe áztatott hús gyakran tartalmaz színezékeket, tartósítószereket és ízfokozókat.

Tippünk: egyszerűen készítse el saját maga a szószt! Mind a marinádokat, mind a barbecue szószokat remekül elkészítheti Ön is - így könnyedén eldöntheti, hogy mely összetevők kerüljenek a szószba. Ebben az esetben érdemes különösen friss fűszernövényeket használni: a rozmaring, az oregánó és a zsálya tökéletesen fűszerez meg minden szószt! A szójaszószból, rizsborból, szezámolajból és fokhagymából álló marinád finom ízt és glazúrt kölcsönöz a marha és a szárnyasok számára grillezéskor.

Köretek és grillkenyér
A tökéletes grillélményhez a köretek ugyanolyan fontosak, mint a kolbász és hasonlók. Azonban ha valami szokatlanabbra vágyna, próbáljon ki újdonságokat. Például a grillen sült házi kenyeret, de a Bake Affair grillkenyér különféle szárazpáccal, édesburgonyával és fűszernövényekkel vagy grillezett fetával is tökéletesen egészíti ki a grill-tányérokat.

A Bake Affair prémium sütőkeverékek egy valódi értéket képviselnek, különösen a grill-ínyencek számára. A szokatlan aromák teljesen új ízélményeket biztosítanak. Valamennyi grillkenyér és sütőkeverék adalékanyag mentes, 100%-ban természetes és kizárólag Ausztriából származik.

Recepttipp: Fűszernövényes-fokhagymás kenyér
A kiváló minőségű, friss liszt, a saját kertünkből származó fűszernövények és a friss vaj különlegessé varázsolja a bagettet. Íme a recept mindazoknak, akik a következő grillpartira szeretnék elkészíteni ezt a bagettet.

Hozzávalók:

  • Sütőkeverék - Bake Affair Kenyér/bagett
  • 60 g puha vaj
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 0,5 tk só
  • Bors, chili
  • 1 tk kakukkfű
  • Csipet friss petrezselyem, mentalevél
  • Ízlés szerint: sajt (pl. gouda)

Elkészítés:

  1. Öntse a sütőkeveréket egy tálba, adjon hozzá 450 ml langyos vizet és gyúrjon egy tésztát kézzel, konyhai gép vagy thermomix segítségével kb. 3 perc alatt.
  2. Fedje le a tésztát, és hagyja a tálban szobahőmérsékleten (kb. 24 °C) kb. 30-60 percig pihenni.
  3. A tésztát jól lisztezett munkalapon röviden gyúrja át, ossza 4 nagyjából egyforma méretű és formájú darabra, majd formázza hosszúkásra (kb. 20 cm). Alternatív megoldásként 2 nagy bagett (kb. 35 cm) formázható.
  4. Fedje le és hagyja további 30-60 percig szobahőmérsékleten pihenni. A grillt melegítse elő 230°C-ra. Éles késsel többször karcolja meg a bagettek tetejét. Kenje vagy permetezze le a bagetteket langyos vízzel.
  5. Helyezze a rácsra - közvetett hő, lezárt fedél, lezárt szellőzők és kb. 20 perc sütés.
  6. A fokhagymagerezdeket vágja fel finomra vagy préselje át fokhagymanyomóval, keverje össze a vajjal és a többi hozzávalóval.
  7. A bagettet kenyérvágó késsel vagdossa be, de ne vágja át teljesen (kb. 1,5 cm széles). Kenje meg a fokhagymás vajjal.
  8. A sajtot szeletelje fel és töltse meg vele a bagettet. A bagetteket kenje meg a maradék vajjal.
  9. Süsse a kenyeret további 10 percig, amíg aranybarna nem lesz. Fogyassza a kenyeret, amíg még meleg.