Spice for Life Andaliman bors

Indonéz citrus bors

  • Abszolút ritkaság
  • Gyümölcsös aroma
  • Enyhén zsibbasztó
  • 3.950 Ft (15.800 Ft / 100 g)
  • 2 vásárlásától csak 3.749 Ft / darab -5%

27% ÁFÁ-val Szállítási díjak

Még 8 darab raktáron

Kiszállítás április 26., hétfő: Rendeljen ma 11:00 óráig.

Tartalom: 25 g

Kívánságlistámhoz

Cikkszám: SL-420962, tartalom: 25 g

EAN: 4260264715959

  • Abszolút ritkaság
  • Gyümölcsös aroma
  • Enyhén zsibbasztó

Piccantino Online Shop Magyar előnyeiPiccantino Online Shop Magyar előnyei

  • Magyarország: Ingyenes kiszállítás 14.000 Ft-tól
  • Szállítás a Magyar Posta, UPS Standard, DHL Express vagy UPS Express által
  • Rendeljen ma 11:00-ig és csomagját 1 - 2 munkanapon belül megkapja (Magyar Posta, csak raktáron lévő termékek esetén)
  • Ingyenes
    visszaküldés
  • Utánvét
  • Előre utalás
  • Paypal
  • Mastercard
  • VISA
  • American Express
  • Diners Club
  • JCB
  • MAESTRO

Leírás

Termesztés és történelem
Igen ritka borsfajta, különlegessége, hogy nem termeszthető. Vadon terem az indonéz Szumátra északi részén, a Toba tó közeli őserdőben. Az észak szumátrai lakosság gyűjti be a kis ágakon, fürtökön lógó bogyókat, amikor beérnek. Indonéziában azt mondják, hogy Andalimanról úgy kell gondoskodni, mint egy gyermekről. Minél gyakrabban "szüretelik", annál gyakrabban terem.

De miért ilyen ritka és egyben különleges? Nem tettek kísérletet a termesztésére. Ennek magyarázatához a híres Kopi Luwak kávéra kell gondolni. Az úgynevezett macskakávét a cibetmacskák megeszik, majd az ürülékükből válogatják ki a kávészemeket. Mostanra már mindenki ismeri az eredményt... Andalimannal is hasonló a helyzet. A bors csak azért "szaporodik" mert a madarak megeszik, majd repülés közben kiválasztódik. Így garantált a széles és szabálytalan eloszlás. A madárban csak bizonyos enzimek csíráztatják ki a borsot. Madár nélkül nincs bors. Minden eddigi művelési kísérlet kudarcot vallott. A hagyomány szerint ... Mindenesetre a bokrok elszaporodtak, de csak mindig egyedileg. Tehát igazi macska és egér játék, hogy megtalálni őket. Alacsony a terméshozama, mivel begyűjtése hosszadalmas és körülményes. Szumátrában a borsot hagyományosan csak olyan ünnepségekre használják, mint például esküvők. Mert ott is ritka fűszernek számít és tisztelettel kezelik. Az andaliman bors a rutafélék családjába tartozó cserje termése. Álbors, egy vadon termő szecsuáni változat. A sanshool vegyületnek köszönhető egyedi csípőssége egészen más érzet, mint amilyet a chili vagy fekete bors erőssége ad. Szinte azonnal érezhető egy bizsergő érzés, aemyet zsibbadás követ, először a nyelven, majd az egész szájüregben, serkenti a nyál áramlását, ezáltal minden ételt intenzívebben érzékel. Csak egy hasonló bors van még: a Japánból származó sansho bors! A citrusjegy azonban teljesen más.

Felhasználás
Természetesen az ázsiai konyhában. De használható a saját konyhánkban is, pl. salátákhoz és halételekhez. Különösen garnélával kombinálva egyedülálló ízélmény. Vagy kombinálta már gyömbérrel? Nem? Akkor hajrá!

Felhasználás: Ázsiai konyha, Hal és Tenger gyümölcsei, Zöldség és saláta
Íz: Citromos
Származás: Ázsia
Sajátosság: Természetes állapotú
Mentes: Ízfokozó, Mesterséges aroma, Mesterséges színezék, Tartósítószerek
Terméktípusok: Bors

Összetevők

  • Andaliman bors

Spice for Life Andaliman bors Kérdések és Válaszok

Specifikus válaszok olyan ügyfelektől, akik már megvásárolták ezt a terméket.

Termékértékelések

5,0 az 5 csillagból
1 (100%)
0 (0%)
0 (0%)
0 (0%)
0 (0%)

1 értékelés

Még nincs vásárlói vélemény magyar nyelven, de van 1 vásárlói vélemény más nyelven.