Vaszabi
Wasabia japonica
Felhasználása:
A növény szárát megszárítják, majd őrlik, így kerül felhasználásra. Íze a nagyon erős tormáéhoz hasonlít. A vaszabi a japán konyha nélkülözhetetlen része. Tradícionálisan a sushi és sashimi fűszerezésére alkalmazzák, de jól illik főtt húsokhoz és halakhoz is.
Előfordulása:
A vaszabi egy tipikus japán fűszernövény, több ázsiai országban, valamint Új-Zélandon és Ausztráliában is termesztik.
vö. Anne Iburg "Dumonts kleines Gewürz Lexikon", Eggolsheim, Dörfler Verlag GmbH
Termékek - Vaszabi
-
-
Arche Naturküche Bio Torma paszta, wasabi-fajta, 50 g
- Pikáns mártogatós
- Hozzávaló sushihoz
- Praktikus tubus
-
-
Hochgenuss Wasabi-Földimogyoró, 200 g
- Fűszeres, mogyorós aroma
- Ropogós földimogyoró rizstésztában
- Ázsiai wasabiba forgatva
-
-
Steirerkraft Tökmag - Wasabi ízzel, 100 g
- Minőségi csomagolás
- Tüzes élvezet
-
Ölmühle Solling Naturland Mustárolaj, 250 ml
- Frissen hidegen sajtolt
- Fontos zsírsavakat tartalmaz
- Enyhén csípős
-
Regional Co. Shichimi Togarashi fűszerkeverék, 55 g
- Japán fűszerkeverék
- Chilivel, gyömbérrel, algával és sok mással
- Sushihoz és grillezett ételekhez
-
bioasia Bio Sushi ecet, 150 ml
- Ideális sushi rizshez
- Tökéletes ízt ad
- Vegán