Szecsuáni bors
Zanthoxylum piperitum
Felhasználása:
A gyümölcsöket használják fel szárítva, őrölve és egészben. A szecsuáni bors, avagy ánizsbors, hegyi bors, japán bors, egy enyhén citrusos, friss ízű, klasszikus ázsiai fűszer. Halhoz, csirkéhez és kacsához jól illik. Tradícionálisan a japán szukijakinál a hús befűszerezésére használják.
Előfordulása:
A szecsuáni bors a Zanthoxylum nemzetséghez tartozik és Ázsiában széles körben elterjedt. A nálunk forgalomban lévő szecsuáni borsot elsősorban Dél-Kínában és Vietnamban termesztik.
vö. Anne Iburg "Dumonts kleines Gewürz Lexikon", Eggolsheim, Dörfler Verlag GmbH
Termékek - Szecsuáni bors
-
- Kínai fajta
- Teljes aroma
- Enyhén csípős
-
- Nemes és sokoldalú
- Grapefruit íz
- Enyhe csípős
-
- Citromos aroma, friss-gyómölcsös, fanyar-érdekes
- Enyhe csípősség
-
- Enyhe, azonban bizsergető
- Citrus és fa aroma
- Szárítva és finoman pörkölve
-
- Ideális halhoz és tenger gyümölcseihez
- Citrusos íz
- Csípős bors jegyek
-
- Kézzel szedett
- Napon szárított
- Fokozza az ízérzékelést
-
- Kézzel szüretelt
- Gyümölcsös citrusjegyek
-
- Abszolút ritkaság
- Gyümölcsös aroma
- Enyhén zsibbasztó
-
- Fűszeres csípősség
- Tökéletes húsokhoz
- Finom aroma