Szecsuáni bors
Zanthoxylum piperitum
Felhasználása:
A gyümölcsöket használják fel szárítva, őrölve és egészben. A szecsuáni bors, avagy ánizsbors, hegyi bors, japán bors, egy enyhén citrusos, friss ízű, klasszikus ázsiai fűszer. Halhoz, csirkéhez és kacsához jól illik. Tradícionálisan a japán szukijakinál a hús befűszerezésére használják.
Előfordulása:
A szecsuáni bors a Zanthoxylum nemzetséghez tartozik és Ázsiában széles körben elterjedt. A nálunk forgalomban lévő szecsuáni borsot elsősorban Dél-Kínában és Vietnamban termesztik.
vö. Anne Iburg "Dumonts kleines Gewürz Lexikon", Eggolsheim, Dörfler Verlag GmbH
Termékek - Szecsuáni bors
-
-
Spice for Life Timut bors - nepáli szecsuáni bors, 60 g
- Nemes és sokoldalú
- Grapefruit íz
- Enyhe csípős
-
ConFusion Szecsuáni zöld bors, 30 g
- Citromos aroma, friss-gyómölcsös, fanyar-érdekes
- Enyhe csípősség
-
Stay Spiced! Szecsuáni bors - Őrölt, 40 g
- Enyhe, azonban bizsergető
- Citrus és fa aroma
- Szárítva és finoman pörkölve
-
-
-
-
Stay Spiced! 5 Bors Steakfűszer, 70 g
- Tökéletes steak fűszerezésére
- Ideális alap borsmártáshoz
- Intenzíven telt íz
-