Szecsuáni bors
Zanthoxylum piperitum
Felhasználása:
A gyümölcsöket használják fel szárítva, őrölve és egészben. A szecsuáni bors, avagy ánizsbors, hegyi bors, japán bors, egy enyhén citrusos, friss ízű, klasszikus ázsiai fűszer. Halhoz, csirkéhez és kacsához jól illik. Tradícionálisan a japán szukijakinál a hús befűszerezésére használják.
Előfordulása:
A szecsuáni bors a Zanthoxylum nemzetséghez tartozik és Ázsiában széles körben elterjedt. A nálunk forgalomban lévő szecsuáni borsot elsősorban Dél-Kínában és Vietnamban termesztik.
vö. Anne Iburg "Dumonts kleines Gewürz Lexikon", Eggolsheim, Dörfler Verlag GmbH
Termékek - Szecsuáni bors
-
- Kínai fajta
- Teljes aroma
- Enyhén csípős
-
Finest Food Age Timut bors
35 g, 40 g- Egyedülálló citrus aroma
- Dinamikus csípősség
- Tökéletes curryhez, halakhoz, gyümölcsökhöz és sok minden máshoz
-
- Kézzel szedett
- Napon szárított
- Fokozza az ízérzékelést
-
- Tökéletes steak fűszerezésére
- Ideális alap borsmártáshoz
- Intenzíven telt íz
-
- Telt aroma
- Fás íz
- A legújabb fűszertrend
-
- Fűszeres csípősség
- Tökéletes húsokhoz
- Finom aroma