Római kömény
Cuminum cyminum
Felhasználása:
A magokat használják fel szárítva, teljes egészében vagy őrölve. A római kömény az arab-, a távol-keleti- és a latin-amerikai konyha nélkülözhetetlen fűszere, illetve a Garam masala fűszerkeverék, továbbá számos curry és chutney fontos alkotóeleme.
Előfordulása:
A római kömény valószínűleg a Földközi-tenger keleti részéről vagy Egyiptomból származik. Bizonyított, hogy az egyiptomiak már több ezer évvel ezelőtt konyhai fűszerként használták. A legfontosabb termőterület jelenleg: Irán, Indonézia, Kína és a Földközi-tenger déli része.
vö. Anne Iburg "Dumonts kleines Gewürz Lexikon", Eggolsheim, Dörfler Verlag GmbH
Termékek - Római kömény
-
Cosmoveda BIO Római kömény őrölt, 25 g
- Konyhai és gyógyító növény
- Ellenőrzött biológiai termesztésből
-
Cosmoveda BIO Római kömény egész, 25 g
- Konyhai és gyógyító növény
- Ellenőrzött biológiai termesztésből
-
Classic Ayurveda Bio Római Kömény - egész, 50 g
- Ideális a hüvelyesek és a káposzta ételek fűszerezésére
- Finoman őrölt
-
KOTÁNYI Curry Powder fűszerkészítmény, 50 g
- Pikánss, fűszeres íz
- Baromfi-, hús- és rizses ételekhez
- Római köménnyel és cayenne borssal
-
KOTÁNYI Harissa fűszerkeverék, 25 g
- Fűszeres jegyek
- Kiváló húsételekhez
- Levesekhez, szószokhoz stb.