Római kömény
Cuminum cyminum
Felhasználása:
A magokat használják fel szárítva, teljes egészében vagy őrölve. A római kömény az arab-, a távol-keleti- és a latin-amerikai konyha nélkülözhetetlen fűszere, illetve a Garam masala fűszerkeverék, továbbá számos curry és chutney fontos alkotóeleme.
Előfordulása:
A római kömény valószínűleg a Földközi-tenger keleti részéről vagy Egyiptomból származik. Bizonyított, hogy az egyiptomiak már több ezer évvel ezelőtt konyhai fűszerként használták. A legfontosabb termőterület jelenleg: Irán, Indonézia, Kína és a Földközi-tenger déli része.
vö. Anne Iburg "Dumonts kleines Gewürz Lexikon", Eggolsheim, Dörfler Verlag GmbH
Termékek - Római kömény
-
- Konyhai és gyógyító növény
- Ellenőrzött biológiai termesztésből
-
- Konyhai és gyógyító növény
- Ellenőrzött biológiai termesztésből
-
- Ideális a hüvelyesek és a káposzta ételek fűszerezésére
- Finoman őrölt
-
- Csípős
- Intenzív íz
-
- Erősen aromás
- Intenzív ízű
- Sokoldalúan felhasználható
-
- Kellemesen friss
- Levesekhez és egytálételekhez
- Fűszeres-édeskés illat
-
- Ideális grillezett ételekhez
- Enyhe-csípős, gyümölcsös, édes
- Szárazpácként és marinádként is
-
- Pikáns és intenzíven fűszeres
- Fokhagyma és kömény
- Mártogatós sós ételekhez
-
- Levesekhez vagy pörköltekhez
- Zöldséges ételekhez is kiváló
- Összetevői a legjobb bio minőségben