Római kömény
Cuminum cyminum
Felhasználása:
A magokat használják fel szárítva, teljes egészében vagy őrölve. A római kömény az arab-, a távol-keleti- és a latin-amerikai konyha nélkülözhetetlen fűszere, illetve a Garam masala fűszerkeverék, továbbá számos curry és chutney fontos alkotóeleme.
Előfordulása:
A római kömény valószínűleg a Földközi-tenger keleti részéről vagy Egyiptomból származik. Bizonyított, hogy az egyiptomiak már több ezer évvel ezelőtt konyhai fűszerként használták. A legfontosabb termőterület jelenleg: Irán, Indonézia, Kína és a Földközi-tenger déli része.
vö. Anne Iburg "Dumonts kleines Gewürz Lexikon", Eggolsheim, Dörfler Verlag GmbH
Termékek - Római kömény
-
Cosmoveda BIO Római kömény őrölt, 10 g
- Konyhai és gyógyító növény
- Ellenőrzött biológiai termesztésből
-
Cosmoveda BIO Római kömény egész, 10 g
- Konyhai és gyógyító növény
- Ellenőrzött biológiai termesztésből
-
-
ConFusion Bio Kömény - őrölt, 50 g
- Csípős
- Intenzív íz
-
-
-
Stay Spiced! Baharat - Perzsa fűszer, 70 g
- Ízletesen sokoldalú
- Csodálatosan harmonikus
- Univerzálisan használható
-
Spice for Life Bio Füstölt borskeverék, 80 g
- Chili, kakaó és bors mix
- Füstös keverék
- Egész és csípős
-
Life Earth Citromos szellő, 35 g
- Sómentes
- Egzotikus és gyümölcsös
- Szárnyas- és rizsételekhez