Római kömény
Cuminum cyminum
Felhasználása:
A magokat használják fel szárítva, teljes egészében vagy őrölve. A római kömény az arab-, a távol-keleti- és a latin-amerikai konyha nélkülözhetetlen fűszere, illetve a Garam masala fűszerkeverék, továbbá számos curry és chutney fontos alkotóeleme.
Előfordulása:
A római kömény valószínűleg a Földközi-tenger keleti részéről vagy Egyiptomból származik. Bizonyított, hogy az egyiptomiak már több ezer évvel ezelőtt konyhai fűszerként használták. A legfontosabb termőterület jelenleg: Irán, Indonézia, Kína és a Földközi-tenger déli része.
vö. Anne Iburg "Dumonts kleines Gewürz Lexikon", Eggolsheim, Dörfler Verlag GmbH
Termékek - Római kömény
-
Cosmoveda BIO Római kömény őrölt, 25 g
- Konyhai és gyógyító növény
- Ellenőrzött biológiai termesztésből
-
Classic Ayurveda Bio Római Kömény - egész, 50 g
- Ideális a hüvelyesek és a káposzta ételek fűszerezésére
- Finoman őrölt
-
Cosmoveda BIO Római kömény egész, 10 g
- Konyhai és gyógyító növény
- Ellenőrzött biológiai termesztésből
-
ConFusion Bio Kömény - őrölt, 50 g
- Csípős
- Intenzív íz
-
-
Spice for Life Bio Kömény, 70 g
- Erősen aromás
- Intenzív ízű
- Sokoldalúan felhasználható
-
Stay Spiced! Tex-Mex Fűszerkészítmény ancho chilivel és köménnyel, 60 g
- Ideális grillezett ételekhez
- Enyhe-csípős, gyümölcsös, édes
- Szárazpácként és marinádként is
-
Don Gastronom Fűszerszósz piros paprikával, fokhagymával és köménnyel, 130 g
- Pikáns és intenzíven fűszeres
- Fokhagyma és kömény
- Mártogatós sós ételekhez
-
Stay Spiced! Baharat - Perzsa fűszer, 70 g
- Ízletesen sokoldalú
- Csodálatosan harmonikus
- Univerzálisan használható