Római kömény
Cuminum cyminum
Felhasználása:
A magokat használják fel szárítva, teljes egészében vagy őrölve. A római kömény az arab-, a távol-keleti- és a latin-amerikai konyha nélkülözhetetlen fűszere, illetve a Garam masala fűszerkeverék, továbbá számos curry és chutney fontos alkotóeleme.
Előfordulása:
A római kömény valószínűleg a Földközi-tenger keleti részéről vagy Egyiptomból származik. Bizonyított, hogy az egyiptomiak már több ezer évvel ezelőtt konyhai fűszerként használták. A legfontosabb termőterület jelenleg: Irán, Indonézia, Kína és a Földközi-tenger déli része.
vö. Anne Iburg "Dumonts kleines Gewürz Lexikon", Eggolsheim, Dörfler Verlag GmbH
Termékek - Római kömény
-
Cosmoveda BIO Római kömény őrölt
10 g, 25 g, 90 g- Konyhai és gyógyító növény
- Ellenőrzött biológiai termesztésből
-
Cosmoveda BIO Római kömény egész
10 g, 25 g, 80 g- Konyhai és gyógyító növény
- Ellenőrzött biológiai termesztésből
-
- Kesernyés íz
- A csípős ételeket semlegesíti
-
- Teljes aroma
- Finoman őrölt
-
- Ideális a hüvelyesek és a káposzta ételek fűszerezésére
- Finoman őrölt
-
Ankerkraut "Beef Booster" BBQ szárazpác
200 g, 250 g- Száraz pác
- Tökéletes harmónia
- Tökéletes oldalashoz
-
- Kiváló szederből
- Tökéletes grillezéshez
- Római köménnyel és chili-vel
-
- Finom ízt ad a rizsnek
- Keleti édeskés fűszer
- Harmonikusan erős
-
- Húsokhoz, rizshez és kuszkuszhoz
- 100% bio
- Vegán