Oregánó
Origanum vulgare
Felhasználása:
A leveleit frissen és szárítva használják fel. Az oregánó klasszikus olasz fűszer! Nemcsak pizzák és paszták készítéséhez tökéletes, grillezett zöldségeket és húsételeket is ízesítenek vele.
Előfordulása:
Az oregánó a Földközi-tenger régiójában őshonos, napjainkban népszerű kerti növény.
vö. Anne Iburg "Dumonts kleines Gewürz Lexikon", Eggolsheim, Dörfler Verlag GmbH
Termékek - Oregánó
-
- Tipikus mediterrán jegyek
- Nagyon intenzív
- Sokoldalúan felhasználható
-
- A hal- és húsételek finomításához
- Fűszeres, meleg-borsos aroma
- Olasz konyhához
-
- Mediterrán fűszer
- Fűszeres ízjegyek
- Sokoldalú felhasználás
-
- Intenzív illat és íz
- Fűszerként vagy teához
- A görög hegyi gazdák által feldolgozva
-
- Erősen aromás
- Fűszeres-fanyar íz
- Illóolajokban gazdag
-
- Paradicsom és oregánó
- Sós és ropogós
- Vegán receptúra
-
- Fanyar és aromás
- Kíméletesen feldolgozott
- Finomítja a paradicsomos, zöldséges és bárányból készült ételeket
-
- Mentolos - friss illat
- Finom fűszernövény aroma
- Nagyon sokoldalúan felhasználható
-
- Petrezselyemmel és oregánóval
- Friss és szárított paradicsomból készült
- Olaszországban készült