Fűszerkömény
Carum carvi
Felhasználása:
A magvakat használjuk fel, szárítva, egészben vagy őrölve. A kömény nem harmonizál jól más fűszerekkel, azaz egy ún. „magányos farkas”. Káposztából készült ételek fűszerezésére egyszerűen fenomenális. Erőteljes ételekhez, mint a liba, a sertés, a bárány és sült burgonya, is ideális. Szívesen alkalmazzák még kenyerek, valamint mézeskalács ízesítéséhez.
Előfordulása:
Európában, Észak-Afrikában, Kis-Ázsiában és Indiában vadon nő, az egyik legrégebbi európai fűszer. Ma főleg Lengyelországban, Magyarországon és Hollandiában termesztik.
vö. Anne Iburg "Dumonts kleines Gewürz Lexikon", Eggolsheim, Dörfler Verlag GmbH
Termékek - Fűszerkömény
-
KOTÁNYI Színes bors, 35 g
- Tökéletes keverék
- Különleges aroma
- Enyhe és aromás
-
KOTÁNYI Grill - Smoked, 80 g
- Füstös, fűszeres és enyhén édeskés
- A legfinomabb paprikával és fokhagymával
- Nagyszerű aroma
-
KOTÁNYI Fűszer eltevéshez, 43 g
- A finom köretért
- Válogatott fűszerekkel
- Karfiol, uborka és tök számára
-
KOTÁNYI Kenyérfűszer, zúzott, 350 g
- Édeskömény, koriander és kömény keveréke
- Minden kenyérnek megadja a jellegzetes aromáját
- Tökéletes parasztkenyérhez
-
-
-
-
Ankerkraut Ali Güngörmüş - Kebab BIO, 65 g
- Paradicsomszószhoz is
- Harmonikusan illeszkedik
- Mentával és fahéjjal finomítva
-