Fahéj
Cinnamomum verum
Felhasználása:
A szárított belső kéreg darabokban vagy őrölve kerül felhasználásra. A fahéj sokoldalúan alkalmazható. Leginkább desszertek, karácsonyi ételek, forró italok kedvelt fűszere, a keleti konyhában hús-és halételeket és curryt ízesítenek vele. A fahéjolajat cola-szerű italok és limonádék készítéséhez is felhasználják.
Előfordulása:
A fahéj Sri Lankáról származik. Délnyugat-Indiában, a Seychelle-szigeteken és Madagaszkáron is előfordul.
vö. Anne Iburg "Dumonts kleines Gewürz Lexikon", Eggolsheim, Dörfler Verlag GmbH
Termékek - Fahéj
-
-
-
Ankerkraut Őrölt fahéj, 75 g
- Nagyon sokoldalú fűszer
- Karácsonyra emlékeztet
- Ideális távol-keleti receptekhez
-
-
HOYER Bio Fahéj mézben, 250 g
- Fahéj és narancs
- Sokoldalúan felhasználható
- Fogyasztásra és finomításra
-
Ölmühle Solling Bio Ceylon fahéj, 180 g
- Kiváló tejberizshez, süteményekhez vagy müzlihez
- Ellenőrzött biogazdálkodásból
- Finoman őrölt
-
-
Pukka Vadalma - Fahéj bio gyümölcstea, 40 g
- Édes-fűszeres íz
- Nyugtató és melegítő hatású
- Koffein nélkül
-
KOTÁNYI Fahéj, egész, 260 g
- Összetéveszthetetlen illat
- Édeskés-égető
- Fűszeres-meleg