Fahéj
Cinnamomum verum
Felhasználása:
A szárított belső kéreg darabokban vagy őrölve kerül felhasználásra. A fahéj sokoldalúan alkalmazható. Leginkább desszertek, karácsonyi ételek, forró italok kedvelt fűszere, a keleti konyhában hús-és halételeket és curryt ízesítenek vele. A fahéjolajat cola-szerű italok és limonádék készítéséhez is felhasználják.
Előfordulása:
A fahéj Sri Lankáról származik. Délnyugat-Indiában, a Seychelle-szigeteken és Madagaszkáron is előfordul.
vö. Anne Iburg "Dumonts kleines Gewürz Lexikon", Eggolsheim, Dörfler Verlag GmbH
Termékek - Fahéj
-
Mogli Bio Alma-Fahéj pép, 120 g
- 1 éves kortól
- Alma, banán és fahéj
- Nem tartalmaz hozzáadott cukrot, glutént és laktózt
-
Holle Bio Crunchy Snack - Alma-Fahéj, 25 g
- Bio rizsből és lencséből készült finomság
- Könnyed és ropogós
- Gluténmentes
-
Ölmühle Solling Bio Ceylon fahéj, 180 g
- Kiváló tejberizshez, süteményekhez vagy müzlihez
- Ellenőrzött biogazdálkodásból
- Finoman őrölt
-
KOTÁNYI Őrölt fahéj üvegben, 45 g
- Praktikus, visszazárható üveg
- Sütemények, müzlik és tejberizs finomítására
-
Sonnentor Ceyloni Fahéj, rúd Bio, 18 g
- Karácsonykor klasszikus
- Nagyon dekoratív
- Enyhe narancsos jegyek
-
Ankerkraut Őrölt fahéj, 75 g
- Nagyon sokoldalú fűszer
- Karácsonyra emlékeztet
- Ideális távol-keleti receptekhez
-
KOTÁNYI Fahéj, egész, 260 g
- Összetéveszthetetlen illat
- Édeskés-égető
- Fűszeres-meleg