Fahéj
Cinnamomum verum
Felhasználása:
A szárított belső kéreg darabokban vagy őrölve kerül felhasználásra. A fahéj sokoldalúan alkalmazható. Leginkább desszertek, karácsonyi ételek, forró italok kedvelt fűszere, a keleti konyhában hús-és halételeket és curryt ízesítenek vele. A fahéjolajat cola-szerű italok és limonádék készítéséhez is felhasználják.
Előfordulása:
A fahéj Sri Lankáról származik. Délnyugat-Indiában, a Seychelle-szigeteken és Madagaszkáron is előfordul.
vö. Anne Iburg "Dumonts kleines Gewürz Lexikon", Eggolsheim, Dörfler Verlag GmbH
Termékek - Fahéj
-
-
Sonnentor Ceyloni Fahéj, rúd Bio, 18 g
- Karácsonykor klasszikus
- Nagyon dekoratív
- Enyhe narancsos jegyek
-
Ölmühle Solling Bio Ceylon fahéj, 180 g
- Kiváló tejberizshez, süteményekhez vagy müzlihez
- Ellenőrzött biogazdálkodásból
- Finoman őrölt
-
-
Sapore di Sole Vérnarancs és fahéj lekvár, 360 g
- Teljes bio narancsból
- Csodálatosan gyümölcsös
- Finom fűszeres
-
Mogli Bio Alma-Fahéj pép, 120 g
- 1 éves kortól
- Alma, banán és fahéj
- Nem tartalmaz hozzáadott cukrot, glutént és laktózt
-
Zotter Schokoladen Méz-Fahéj Ivócsokoládé, 110g
- Méz pelyhekkel
- Ropogós karamellel finomítva
- 5 tábla ivócsokoládé, 1 tábla = 22 g
-
-
KoRo Mandula püré - Fahéj-Vanília, 500 g
- Mandulából készült krémes püré
- Vanília kivonattal és egy csipet fahéjjal
- Ideális édes pékárukhoz és reggelire