Fahéj
Cinnamomum verum
Felhasználása:
A szárított belső kéreg darabokban vagy őrölve kerül felhasználásra. A fahéj sokoldalúan alkalmazható. Leginkább desszertek, karácsonyi ételek, forró italok kedvelt fűszere, a keleti konyhában hús-és halételeket és curryt ízesítenek vele. A fahéjolajat cola-szerű italok és limonádék készítéséhez is felhasználják.
Előfordulása:
A fahéj Sri Lankáról származik. Délnyugat-Indiában, a Seychelle-szigeteken és Madagaszkáron is előfordul.
vö. Anne Iburg "Dumonts kleines Gewürz Lexikon", Eggolsheim, Dörfler Verlag GmbH
Termékek - Fahéj
-
- Édeskés-enyhe íz
- Friss fűszer
- Sokoldalúan felhasználható
-
- Kiváló tejberizshez, süteményekhez vagy müzlihez
- Ellenőrzött biogazdálkodásból
- Finoman őrölt
-
- Karácsonykor klasszikus
- Nagyon dekoratív
- Enyhe narancsos jegyek
-
- Legmagasabb minőség
- Nagyszerű ízélmény
-
- Méz pelyhekkel
- Ropogós karamellel finomítva
- 5 tábla ivócsokoládé, 1 tábla = 22 g
-
- 1 éves kortól
- Alma, banán és fahéj
- Nem tartalmaz hozzáadott cukrot, glutént és laktózt
-
- Finom aroma
- Idősek és fiatalok egyaránt kedvelik
-
- Friss-gyümölcsös
- Fahéjjal fűszerezve
- 5 táblát tartalmaz
-
- Nagyon sokoldalú fűszer
- Karácsonyra emlékeztet
- Ideális távol-keleti receptekhez