Fahéj
Cinnamomum verum
Felhasználása:
A szárított belső kéreg darabokban vagy őrölve kerül felhasználásra. A fahéj sokoldalúan alkalmazható. Leginkább desszertek, karácsonyi ételek, forró italok kedvelt fűszere, a keleti konyhában hús-és halételeket és curryt ízesítenek vele. A fahéjolajat cola-szerű italok és limonádék készítéséhez is felhasználják.
Előfordulása:
A fahéj Sri Lankáról származik. Délnyugat-Indiában, a Seychelle-szigeteken és Madagaszkáron is előfordul.
vö. Anne Iburg "Dumonts kleines Gewürz Lexikon", Eggolsheim, Dörfler Verlag GmbH
Termékek - Fahéj
-
KOTÁNYI Őrölt fahéj
25 g- Finom aroma
- Idősek és fiatalok egyaránt kedvelik
-
KOTÁNYI Egész fahéj
17 g- Aromás
- Félreismerhetetlen
- Fűszeres-édes íz
-
Cosmoveda BIO Fahéj cassia őrölt
30 g, 80 g, 90 g- Kicsit keserűbb, mint a ceyloni fahéj
-
- Erőteljes aroma
- Csodás illat
- Sokoldalúan felhasználható
-
Yogi Tea Karácsonyi tea
17 tasak- Adventi hangulat
- Vata csökkenő - Pitta növekvő
-
- Édeskés-enyhe íz
- Friss fűszer
- Sokoldalúan felhasználható
-
- Karácsonykor klasszikus
- Nagyon dekoratív
- Enyhe narancsos jegyek
-
- Segít feszültségnél
- Sokoldalúan felhasználható
- Mobilizálja az emésztést
-
- Vegán és vegetáriánus
- Édeskés íz
- 100% bio