Édeskömény
Foeniculum vulgare
Felhasználása:
A magokat használják fel egészben vagy őrölve. Nálunk az édesköményt, a fűszerköményt és a vad köményt is, tea főzéshez vagy kenyér sütéshez használják leginkább. Az édeskömény fontos alkotóeleme az öt-fűszer keveréknek, Kínában zöldség- és húsételeket ízesítenek vele.
Előfordulása:
Édeskömény egy mediterrán kultúrnövény, leginkább a meleg, mérsékelten száraz éghajlatot kedveli.
vö. Anne Iburg "Dumonts kleines Gewürz Lexikon", Eggolsheim, Dörfler Verlag GmbH
Termékek - Édeskömény
-
- 5 hónapos kortól
- Természetesen édes és aromás
- 100% Demeter bio-gazdálkodás
-
- Ánizsos aroma
- Az ízletes ételekért
- Ideális fűszer és háziszer
-
- Ellenőrzött biológiai termesztésből
-
- 90% gyümölcstartalom
- 6 hónapos kortól
- Édesítetlen
-
- Finoman fűszeres és frissítő
- Nagyon népszerű fiatalok és nagyon idősek körében
- 18 duplakamrás teafilter
-
- Fenyőmaggal, mazsolával és chilivel finomítva
- Ideális köretként húsokhoz és szárnyasokhoz
-
- A fűszeres parasztkenyérért
- Édes aromás fűszer
- Friss-mentolos aroma
-
- Ájurvédikus gyógynövényes tea
- A legtisztább összetevők
- Durvára vágva
-
- 8 hónapos kortól
- Finom és aromás-enyhe
- 100% bio-gazdálkodás és bio-akvakultúra