Édeskömény
Foeniculum vulgare
Felhasználása:
A magokat használják fel egészben vagy őrölve. Nálunk az édesköményt, a fűszerköményt és a vad köményt is, tea főzéshez vagy kenyér sütéshez használják leginkább. Az édeskömény fontos alkotóeleme az öt-fűszer keveréknek, Kínában zöldség- és húsételeket ízesítenek vele.
Előfordulása:
Édeskömény egy mediterrán kultúrnövény, leginkább a meleg, mérsékelten száraz éghajlatot kedveli.
vö. Anne Iburg "Dumonts kleines Gewürz Lexikon", Eggolsheim, Dörfler Verlag GmbH
Termékek - Édeskömény
-
- A fűszeres parasztkenyérért
- Édes aromás fűszer
- Friss-mentolos aroma
-
Cosmoveda BIO édeskömény őrölt
10 g, 20 g, 65 g, 70 g, 230 g- Ellenőrzött biológiai termesztésből
-
- Ánizsos aroma
- Az ízletes ételekért
- Ideális fűszer és háziszer
-
Yogi Tea Édes Chai
17 tasak- Ánizs, édeskömény, édesgyökér és kardamom
- Szeretet és gondoskodás
- Biológiai
-
- Nagyon dekoratív
- Édes aroma
- Ideális süteményekhez és kompótokhoz
-
- Édeskés-fűszeres illat
- Sokoldalúan felhasználható
-
- Enyhén aktiváló hatás
- Finom édes ízű
- Koffeinmentes
-
- Édes-fanyar
- Kissé csípős íz
- Fűszer puffadás ellen
-
Cosmoveda BIO édeskömény egész
10 g, 20 g, 60 g, 70 g, 200 g- Ellenőrzött biológiai termesztésből