Cayenne bors
Capsicum frutescens
Felhasználása:
A chili paprikát magjával együtt megszárítják, majd őrlik. A cayenne bors, vagy ördögbors, a kreol- és dél-amerikai konyha fontos hozzávalója, az indiánok és az ázsiaiak tradícionális ételeket készítenek belőle. A cayenne bors kiváló halételekhez, a tenger gyümölcseihez, egytálételekhez és levesekhez.
Előfordulása:
A cayenne borsot a chili paprika terméséből készítik. A növény Dél-, illetve Közép-Amerikából származik. Ma a világ minden trópusi részén megtalálható.
vö. Anne Iburg "Dumonts kleines Gewürz Lexikon", Eggolsheim, Dörfler Verlag GmbH
Termékek - Cayenne bors
-
Ankerkraut Őrölt cayenne-i bors, 60 g
- Nagyon csípős paprika fajta
- 100% őrölt cayenne-i chili
- Sokoldalú felhasználhatóság
-
KOTÁNYI Scotch Bonnet Chili, 24 g
- Tüzes és gyümölcsös
- Granulált és szárított
- 100.000 - 300.000 Scoville
-
KOTÁNYI Chili tengeri sóval, 35 g
- 8000 - 9500 - Scoville skálán mért érték
- 50% chili
- Húsokhoz és zöldségekhez
-
Zwergenwiese Bio streich´s drauf - Thayenne, 160 g
- Vegán szendvicskrém
- Thai curry és cayenne bors
- Harmonikus íz
-
-
KOTÁNYI Jalapeno Chili, 28 g
- Tüzes csípősség
- 6.000-12.000 Scoville
- Granulált és szárított
-
-
KOTÁNYI Chili Powder fűszerkészítmény, 50 g
- Fűszeresen csípős
- Könnyű pörkölt aroma
- Chilivel, fűszerekkel és fűszernövényekkel
-