Cayenne bors
Capsicum frutescens
Felhasználása:
A chili paprikát magjával együtt megszárítják, majd őrlik. A cayenne bors, vagy ördögbors, a kreol- és dél-amerikai konyha fontos hozzávalója, az indiánok és az ázsiaiak tradícionális ételeket készítenek belőle. A cayenne bors kiváló halételekhez, a tenger gyümölcseihez, egytálételekhez és levesekhez.
Előfordulása:
A cayenne borsot a chili paprika terméséből készítik. A növény Dél-, illetve Közép-Amerikából származik. Ma a világ minden trópusi részén megtalálható.
vö. Anne Iburg "Dumonts kleines Gewürz Lexikon", Eggolsheim, Dörfler Verlag GmbH
Termékek - Cayenne bors
-
-
Khoysan Meersalz Tengeri Só - Bio chili-vel és Cayenne borssal, 1 kg
- Kellemesen csípős
- Ideális grillezett ételekhez
- Sokoldalúan alkalmazható
-
Peperita Bio Chili por - Cayenne, 12 g
- Mesterséges aromák nélkül
- Csípősségi fok: 4/10
- Hideg levegőn szárítva
-
Ankerkraut Őrölt cayenne-i bors, 65 g
- Nagyon csípős paprika fajta
- 100% őrölt cayenne-i chili
- Sokoldalú felhasználhatóság
-
Stay Spiced! BBQ Beef-Rub, 80 g
- Tökéletes marhahúshoz
- Klasszikus receptúra
- Rozmaringgal
-
Herbaria Good Old Mild Curry, 80 g
- Tokányokhoz és a tipikus currys virslihez
- Erősségi foka 10-ből 3-as
- Cayenne borssal és curry levelekkel
-
-
Spice for Life Bio African Chicken, 100 g
- Gyümölcsös-csípős
- Egzotikus aroma
- Marinádhoz és panírozáshoz
-
Stay Spiced! Karibi halfűszer, 90 g
- Gyümölcsös-csípős
- Tökéletes marinádként és BBQ pácként
- Fehér húsokhoz is alkalmas