Cayenne bors
Capsicum frutescens
Felhasználása:
A chili paprikát magjával együtt megszárítják, majd őrlik. A cayenne bors, vagy ördögbors, a kreol- és dél-amerikai konyha fontos hozzávalója, az indiánok és az ázsiaiak tradícionális ételeket készítenek belőle. A cayenne bors kiváló halételekhez, a tenger gyümölcseihez, egytálételekhez és levesekhez.
Előfordulása:
A cayenne borsot a chili paprika terméséből készítik. A növény Dél-, illetve Közép-Amerikából származik. Ma a világ minden trópusi részén megtalálható.
vö. Anne Iburg "Dumonts kleines Gewürz Lexikon", Eggolsheim, Dörfler Verlag GmbH
Termékek - Cayenne bors
-
- Nagyon csípős paprika fajta
- 100% őrölt cayenne-i chili
- Sokoldalú felhasználhatóság
-
KOTÁNYI Cayenne bors, őrölt
28 g, 38 g- Finom por
- Finom-füstös aroma
- Univerzálisan alkalmazható
-
- Kellemesen csípős
- Ideális grillezett ételekhez
- Sokoldalúan alkalmazható
-
- Marha- és sertéshúshoz
- Gyümölcsös csípősség
- Aromás
-
- Levesekhez és egytálételekhez
- Gyökérzöldségekhez is jól illik
- Kókusszal, vaníliával és cayenne borssal
-
- Mexikó Feeling
- Tökéletes marha- és csirkehúshoz
- Wrap, Burrito & Tacos
-
Herbaria Good Old Mild Curry
25 g, 80 g- Tokányokhoz és a tipikus currys virslihez
- Erősségi foka 10-ből 3-as
- Cayenne borssal és curry levelekkel
-
- Grillezéshez
- A mapucse indiánok hagyományos receptje szerint
- Cayenne borssal és bivalyfűvel
-
- Ideális grillezéshez és sütőben sütéshez
- Fokhagymával és cayenne borssal
- Gyönyörű aroma