Cayenne bors
Capsicum frutescens
Felhasználása:
A chili paprikát magjával együtt megszárítják, majd őrlik. A cayenne bors, vagy ördögbors, a kreol- és dél-amerikai konyha fontos hozzávalója, az indiánok és az ázsiaiak tradícionális ételeket készítenek belőle. A cayenne bors kiváló halételekhez, a tenger gyümölcseihez, egytálételekhez és levesekhez.
Előfordulása:
A cayenne borsot a chili paprika terméséből készítik. A növény Dél-, illetve Közép-Amerikából származik. Ma a világ minden trópusi részén megtalálható.
vö. Anne Iburg "Dumonts kleines Gewürz Lexikon", Eggolsheim, Dörfler Verlag GmbH
Termékek - Cayenne bors
-
- Nagyon csípős paprika fajta
- 100% őrölt cayenne-i chili
- Sokoldalú felhasználhatóság
-
- Finom por
- Finom-füstös aroma
- Univerzálisan alkalmazható
-
- Kellemesen csípős
- Ideális grillezett ételekhez
- Sokoldalúan alkalmazható
-
- Mesterséges aromák nélkül
- Csípősségi fok: 4/10
- Hideg levegőn szárítva
-
- Tokányokhoz és a tipikus currys virslihez
- Erősségi foka 10-ből 3-as
- Cayenne borssal és curry levelekkel
-
- Tüzes fűszerkeverék
- Praktikus szóró
- Bármilyen ételhez
-
- Levesekhez és egytálételekhez
- Gyökérzöldségekhez is jól illik
- Kókusszal, vaníliával és cayenne borssal
-
- Gyümölcsös-csípős
- Egzotikus aroma
- Marinádhoz és panírozáshoz
-
- Egészséges készétel
- Indiai receptúra szerint
- Tökéletes rizzsel vagy tésztával