Boróka
Juniperus communis
Felhasználása:
A bogyókat frissen és szárítva, egészben vagy őrölve alkalmazzák. A boróka a vadételek, pl. a vaddisznó és a szarvas hús klasszikus fűszere. De nem hiányozhat a savanyú káposztából, a bárányból, marhából és sertésből készült ételekből sem. A boróka-fát, -ágakat és -bogyókat füstölésre is gyakran használják, mert füstje tisztító és fertőtlenítő.
Előfordulása:
Számos boróka faj terjedt el az északi féltekén, elsősorban Európában és Ázsiában. A legtöbb boróka a Földközi-tenger régiójából származik. Minél több napsütés éri, annál aromásabbá válik.
vö. Anne Iburg "Dumonts kleines Gewürz Lexikon", Eggolsheim, Dörfler Verlag GmbH
Termékek - Boróka
-
Brezzo Tomini sajt borókával olajban, 280 g
- Lágy sajt borókával
- Enyhe és aromás
- Nyersen, grillezve és sütve
-
Brezzo Pecorino sajt borókával olajban, 280 g
- Juhtejből készült sajt és boróka
- Erőteljes-fűszeres íz
- Regionális specialitás
-
Herbaria Brotzeitsalz - Földműves sóőrlő, 70 g
- Burgonyához és sajtokhoz kiváló
- Rusztikus ételekhez
- Fűszeres
-
Il Borgo del Balsamico Aceto Balsamico di Modena IGP, érlelt balzsamecet, 250 ml
- Boróka-, maláta- és fa illat
- 4 évig tölgyfahordóban érlelt
- Intenzív íz
-
Fentimans Pink Grapefruit Tonic Water, 200 ml
- Tökéletes longdrinkekhez
- Finom íz
- Mesterséges ízfokozók nélkül
-
Vulcano Combsonka, 300 g
- Sovány
- Gondosan érlelt
-
Sonnentor Bio Majoránna, 10 g
- Mentolos - friss illat
- Finom fűszernövény aroma
- Nagyon sokoldalúan felhasználható