Boróka
Juniperus communis
Felhasználása:
A bogyókat frissen és szárítva, egészben vagy őrölve alkalmazzák. A boróka a vadételek, pl. a vaddisznó és a szarvas hús klasszikus fűszere. De nem hiányozhat a savanyú káposztából, a bárányból, marhából és sertésből készült ételekből sem. A boróka-fát, -ágakat és -bogyókat füstölésre is gyakran használják, mert füstje tisztító és fertőtlenítő.
Előfordulása:
Számos boróka faj terjedt el az északi féltekén, elsősorban Európában és Ázsiában. A legtöbb boróka a Földközi-tenger régiójából származik. Minél több napsütés éri, annál aromásabbá válik.
vö. Anne Iburg "Dumonts kleines Gewürz Lexikon", Eggolsheim, Dörfler Verlag GmbH
Termékek - Boróka
-
Il Borgo del Balsamico Aceto Balsamico di Modena IGP, érlelt balzsamecet, 250 ml
- Boróka-, maláta- és fa illat
- 4 évig tölgyfahordóban érlelt
- Intenzív íz
-
KOTÁNYI Paprika csípős, 50 g
- Összetéveszthetetlenül pikáns
- Nem túlzottan tüzes
- Pikáns csípősség
-
KOTÁNYI Paprika édes, 250 g
- Alkalmas minden típusú gulyáshoz
- A paprika jellegzetes, gyümölcsös jegyeivel
- Enyhe-gyümölcsös aroma
-
-
Rapunzel Bio Borlotti bab - Dobozban, 400 g
- Frissen szüretelt bab, előfőzött
- Ideális salátákhoz, egytálételekhez és sok máshoz
- Olasz bio-gazdálkodásból
-
-
-
-
Il Borgo del Balsamico Aceto Balsamico di Modena IGP, fiatal, 250 ml
- Pörkölt jegyekkel
- Integrált savassággal
- Harmonikus íz