Boróka
Juniperus communis
Felhasználása:
A bogyókat frissen és szárítva, egészben vagy őrölve alkalmazzák. A boróka a vadételek, pl. a vaddisznó és a szarvas hús klasszikus fűszere. De nem hiányozhat a savanyú káposztából, a bárányból, marhából és sertésből készült ételekből sem. A boróka-fát, -ágakat és -bogyókat füstölésre is gyakran használják, mert füstje tisztító és fertőtlenítő.
Előfordulása:
Számos boróka faj terjedt el az északi féltekén, elsősorban Európában és Ázsiában. A legtöbb boróka a Földközi-tenger régiójából származik. Minél több napsütés éri, annál aromásabbá válik.
vö. Anne Iburg "Dumonts kleines Gewürz Lexikon", Eggolsheim, Dörfler Verlag GmbH
Termékek - Boróka
-
- Ideális burgonyaételekhez
- Paprikával és izsóppal
- Sokoldalúan kombinálható
-
- 3 különböző fűszeres edényt tartalmaz
- Tippek a tökéletes gintonikhoz
- Klasszikus könyv kiszerelésben
-
- Vargányával finomítva
- Ízletes kombináció
-
- Burgonyához és sajtokhoz kiváló
- Rusztikus ételekhez
- Fűszeres
-
- Falusias ízvilág
- Sós
- Fűszeres
-
- Próba- és ajándék szett
- Adalékanyagok nélkül
- Ellenőrzött biológiai gazdálkodásból
-
- Lágy sajt borókával
- Enyhe és aromás
- Nyersen, grillezve és sütve
-
- Juhtejből készült sajt és boróka
- Erőteljes-fűszeres íz
- Regionális specialitás
-
- Boróka-, maláta- és fa illat
- 4 évig tölgyfahordóban érlelt
- Intenzív íz