Bazsalikom
Ocimum basilicum
Felhasználása:
A leveleit frissen vagy szárítotva használják. A bazsalikom (vagy bazsalikum, vagy bazsilikusfű, vagy királyfű) az olasz-mediterrán ételek megtestesítője. Tökéletes pesztók, caprese saláták (paradicsom és mozzarella), pizza margarita és tészták ízesítésére.
Előfordulása:
A bazsalikom eredetileg Elő-Ázsiából származik, a rómaiak telepítették be Olaszországba és a Földközi-tenger térségébe. Mára a bazsalikom világszerte elterjedt és népszerű fűszernövény.
vö. Anne Iburg "Dumonts kleines Gewürz Lexikon", Eggolsheim, Dörfler Verlag GmbH
Termékek - Bazsalikom
-
KOTÁNYI BIO Bazsalikom, morzsolt, 7 g
- A mediterrán konyháért
- A paradicsommal jól harmonizál
- Kellemes aroma
-
Balis Basil bazsalikom-gyömbér ital, 250 ml
- Pezsgőhöz vagy vodkhoz is keverhető
- Alkoholmentes üdítőital
- Gluténmentes és vegán
-
KOTÁNYI Bazsalikom, morzsolt, 10 g
- Különösen kíméletesen szárított
- Illóolajokban gazdag
- Pizza és paradicsomszószhoz
-
KOTÁNYI Bazsalikom, morzsolt, 65 g
- Szegfűszeg, bors és menta aromáival
- Tökéletes hús- és halételekhez
- Illóolajokban gazdag
-
Taifun Bio Tofu - Bazsalikom, 200 g
- Friss fűszernövényekkel
- Tökéletes köretként
- Hidegen vagy melegen is fogyasztható
-
Casale Paradiso Paradicsom-bazsalikom fűszerkeverék, 100 g
- Aromavédő csomagolás
- Tökéletes minden tészta fajtához
-
Zwergenwiese Bio Paradicsomszósz - Bazsalikom, 340 ml
- Finom és aromás
- Friss összetevőkkel
- A gyors konyhához