Bazsalikom
Ocimum basilicum
Felhasználása:
A leveleit frissen vagy szárítotva használják. A bazsalikom (vagy bazsalikum, vagy bazsilikusfű, vagy királyfű) az olasz-mediterrán ételek megtestesítője. Tökéletes pesztók, caprese saláták (paradicsom és mozzarella), pizza margarita és tészták ízesítésére.
Előfordulása:
A bazsalikom eredetileg Elő-Ázsiából származik, a rómaiak telepítették be Olaszországba és a Földközi-tenger térségébe. Mára a bazsalikom világszerte elterjedt és népszerű fűszernövény.
vö. Anne Iburg "Dumonts kleines Gewürz Lexikon", Eggolsheim, Dörfler Verlag GmbH
Termékek - Bazsalikom
-
KOTÁNYI Bazsalikom, morzsolt
10 g, 15 g- Különösen kíméletesen szárított
- Illóolajokban gazdag
- Pizza és paradicsomszószhoz
-
Cucumis Limonade Cucumis Uborka-Bazsalikom
0,33 liter- Nyári felfrissülés
- Vegán
- Kiváló ginnel keverve
-
- Aromavédő csomagolás
- Tökéletes minden tészta fajtához
-
Sonnentor Bazsalikom
15 g- Olasz specialitás
- Mediterrán aroma
- Friss-fűszeres íz
-
KOTÁNYI BIO Bazsalikom, morzsolt
7 g, 17 g- A mediterrán konyháért
- A paradicsommal jól harmonizál
- Kellemes aroma
-
- Pezsgőhöz vagy vodkhoz is keverhető
- Alkoholmentes üdítőital
- Gluténmentes és vegán
-
KOTÁNYI Pizza fűszerkeverék
21 g, 30 g- Az eredeti ízért
- Fűszeres keverék
- Oregánóval, bazsalikommal és zsályával
-
- Válogatott fűszernövényekkel
- Ideális grillezett ételekhez
- Tipikus mediterrán íz
-
- Hagyományosan olasz
- Tökéletes tésztához és pizzához
- Szardellaporral