Herbaria Bajor Morzsa, bio

Bajor perec morzsa majdnem mindenhez

KiárusítvaA termék már nem elérhető üzletünkben

Hasonló termékek:

Arche Naturküche Bio Nyílgyökér keményítő
Arche Naturküche Bio Tempura-Fix
Alnatura Bio Étkezési keményítő
Leírás

A morzsát Bajorországban kézzel, abszolút enzimek és más adalékanyagok nélkül gyártják. A serpenyőben a helyes ízről gondoskodik! A morzsa sült csirke, szelet hús és zöldségek panírozására használható, de raclette ételekre, obazda sajtokra és gombócokra szórva is kiváló.

Recept tipp:
Rántott csirke
(Elkészítési idő: 45 perc, 4 fő részére)

  • 1 sült csirke vagy kb. 1 kg csirkehús
  • 2 tojás
  • 80g liszt
  • 200g Herbaria Bajor Morzsa, bio
  • Szicíliai kősó
  • Kb. 1 l semleges olaj (pl. napraforgóolaj vagy olvasztott vaj)
  • 1 csokor petrezselyemlevél
  • 1 citrom

Elkészítés:

  1. Csontozza ki a csirkét, majd saját ízlése szerint ossza nyolc darabra: A csontokat fagyassza le levesnek, vagy rögtön tegye fel főlni zöldségekkel együtt.
  2. Verje fel a tojásokat habverővel egy mély tányérban. Tegyen egy tálba lisztet és egy másikba a morzsát. Sózza be a csirkehúst, majd panírozza be - azaz forgassa bele először a lisztbe, a tojásba és végezetül a morzsába. Az ún. "dupla panírozáshoz" újra forgassa meg a tojásban és mégegyszer a morzsában.
  3. Öntse az olajat egy nagy serpenyőbe, és melegítse fel 140 fokra, így a hús szépen lassan átsül és aranybarna színű lesz kb. 15-20 perc alatt egyszer-kétszer megforgatva. Konyhai papírtörlőre vagy szalvétára szedje ki a megsűlt húsokat. Eközben vágja fel a petrezselymet és pirítsa meg az olajon. Tálalja citrommal, áfonyával és burgonyasalátaval.
Felhasználás: Sütés
Minőségi pecsét: Bio pecsét
Származás: Németország
Mentes: Ízfokozó, Mesterséges aroma, Mesterséges színezék, Tartósítószerek
Kiegészítők

Vásárlói vélemény magyar nyelven: Herbaria Bajor Morzsa, bio