Bake Affair Bio kalács bio élesztős tésztából, 404 g
Klasszikus alkalmakra vagy egyszerűen reggelire is tökéletes
3.228 Ft 3.590 Ft -10%
(7.990 Ft / kg, 18% ÁFÁ-val
Tulajdonságok és előnyök
- Csak tej, vaj és tojás szükséges
- Vegán sütés lehetséges
- Puha és szaftos
Cikkszám: BAF-0308, EAN: 9120101511579
Hasonló termékek
Leírás
A kelt tészta klasszikusnak számít az édes sütemények között, és ezzel a sütőkeverékkel könnyen elkészíthető! Rövid idő alatt elkészítheti a saját kelt tésztáját, a kalácsot, amely tökéletes uzsonnára vagy reggelire. A sütőkeverék ideális húsvéti vagy Mindenszentek napi hagyományos kalács elkészítéséhez is. Fogyassza el ezt a puha tésztát, és szórja meg cukorral.
Elkészítés:
Klasszikus változat:
- Melegítsen fel 150 ml tejet (a dobozon jelölt tejszintig) és 40 g vajat egy lábasban, amíg a vaj teljesen el nem olvad. Hagyja kézmelegre hűlni, majd keverjen bele egy egész tojást.
- Az így elkészült kézmeleg keveréket adja a sütőkeverékhez, majd dagassza a tésztát kb. 4 percig – kézzel, konyhai robotgéppel vagy Thermomix segítségével.
- Ezután takarja le a tésztát, és hagyja 30–60 percig pihenni egy meleg helyen (kb. 24 °C-on), a tálban.
- A megkelt tésztát gyúrja át, majd formázza tetszés szerint (például formáljon golyókat, sodorjon belőlük szálakat, és fonjon belőlük kalácsot). Helyezze a formázott tésztát sütőpapírral bélelt tepsire.
- Formázás után kenje meg a kalácsot egy tojássárgájából és 1 evőkanál tejből készült keverékkel, majd fedje le fóliával.
- Ezt követően hagyja újabb 20–30 percig kelni meleg helyen.
- Melegítse elő a sütőt 180 °C-ra (alsó-felső sütés).
- Klasszikus változat esetén: sütés előtt ismét kenje le a tésztát a tojásos-tejes keverékkel.
- Vegán változat esetén: kenje le növényi tejjel vagy vízzel.
- Süsse 180 °C-on 15–20 percig
- Vegye le a tepsiről, és hagyja kb. 10 percig hűlni.
Vegán változat:
- Melegítsen fel 150 ml zabitalt (a dobozon jelölt tejszintig) és 40 g növényi zsiradékot egy lábasban, amíg a zsiradék fel nem olvad. Hagyja kézmelegre hűlni.
- Adja hozzá a sütőkeverékhez, és dagassza a tésztát kb. 4 percig kézzel, konyhai robotgéppel vagy Thermomix segítségével.
- Ezután takarja le, és hagyja kelni 30–60 percig meleg helyen (kb. 24 °C-on), a tálban.
- A megkelt tésztát gyúrja át, majd formázza ízlés szerint (például fonjon kalácsot a szokásos módon), és helyezze sütőpapírral bélelt tepsire.
- Formázás után kenje le a kalácsot 1 evőkanál növényi tejjel vagy vízzel, majd fedje le átlátszó fóliával.
- Újabb 20–30 percig hagyja pihenni meleg helyen.
- Melegítse elő a sütőt 180 °C-ra (alsó-felső sütés).
- Sütés előtt ismét kenje le növényi tejjel vagy vízzel.
- Süsse 15–20 percig
- Vegye le a tepsiről, és hagyja kb. 10 percig hűlni.
| Márkák: | Bake Affair |
|---|---|
| Nyomokban tartalmazhat: | A - glutén |
| Tárolási útmutató: | Hűvös, száraz és fénytől védett helyen tárolandó |
| Gyártó: | Bake Affair GmbH, Hauptstraße 5, 3373 , Kemmelbach, Ausztria, www.bakeaffair.at |
Összetevők
Tápérték
| Tápérték | / 100 g |
|---|---|
| energia tartalom / energia | 1470 / 351 kj / kcal |
| zsír | 1,1 g |
| ebből telített zsírsavak | 0,3 g |
| szénhidrát | 71 g |
| ebből cukor | 17 g |
| ballasztanyag | 3,2 g |
| fehérje | 12 g |
| só | 0,98 g |
Kapcsolódó termékek
Vásárlói vélemények
Vásárlói vélemény magyar nyelven: Bake Affair Bio kalács bio élesztős tésztából
Magazinunkból:
Piccantino felfedezése:
-
Magyarország: Ingyenes standard kiszállítás 24.000 Ft-tól
-
Ingyenes
visszaküldés -
24 órás kiszállítás
Több, mint 10.400 termék