Zsálya
Salvia officinalis
Felhasználása:
A leveleket használják fel frissen és szárítva. A zsálya egy klasszikus olasz fűszer. A tradícionális ételek között megtalálható a zsályavajas tortellini, a saltimbocca vagy a szárnyas töltelékkel töltött darált hús. A paradicsomos főzelékekhez vagy a burgonyából készült ételekhez csodálatos.
Előfordulása:
Eredetileg a mediterrán térségből származik, ma egészen Kis-Ázsiáig termesztik.
vö. Anne Iburg "Dumonts kleines Gewürz Lexikon", Eggolsheim, Dörfler Verlag GmbH
Termékek - Zsálya
-
KOTÁNYI BIO fahéj, őrölt, 52 g
- Gondosan betakarított és feldolgozott
- Válogatott nyersanyagok
- Származás: Indonézia
-
KOTÁNYI Fahéj, őrölt, 312 g
- Tökéletes a hideg évszakban
- Édeskés-égető
- Fűszeres-meleg
-
KOTÁNYI Pirított hagyma, 280 g
- Pirított hagyma
- Tipikus aromás íz
- Ideális fűszerezés a hagymás sültekhez
-
KOTÁNYI Hal - Citromos mediterrán, 78 g
- Sütéshez és grillezéshez
- Mediterrán aroma
- Só Punjabból, a Himalájától délre
-
-
-
Yogi Tea Torokmelegítő bio tea, 1 csomag (30,60 g)
- Fűszeresen izgalmas receptúra
- Enyhén édeskés íz
- Jóleső melegség a torokban
-
Yogi Tea Szerencse tea, Bio, 1 csomag (30,60 g)
- Fahéj, komló és narancshéj
- Mennyei illat és íz
- Simogatja a lelket
-
KOTÁNYI Őrölt fahéj üvegben, 45 g
- Praktikus, visszazárható üveg
- Sütemények, müzlik és tejberizs finomítására