Zsálya
Salvia officinalis
Felhasználása:
A leveleket használják fel frissen és szárítva. A zsálya egy klasszikus olasz fűszer. A tradícionális ételek között megtalálható a zsályavajas tortellini, a saltimbocca vagy a szárnyas töltelékkel töltött darált hús. A paradicsomos főzelékekhez vagy a burgonyából készült ételekhez csodálatos.
Előfordulása:
Eredetileg a mediterrán térségből származik, ma egészen Kis-Ázsiáig termesztik.
vö. Anne Iburg "Dumonts kleines Gewürz Lexikon", Eggolsheim, Dörfler Verlag GmbH
Termékek - Zsálya
-
- Frissen sajtolt
- Meleg-fűszeres ízvilág
- Ideális mediterrán ételekhez
-
- Intenzív íz
- Enyhe aroma
- Mediterrán különlegesség
-
- Frissítő, citromos íz
- A nyári szüretből
- Savszegény
-
- Mandulával és Grana Padanoval
- Ideális sült húsokhoz
- Csodálatosan fűszeres
-
- Fűszeres-kesernyés íz
- Csirkemáj fűszerezéséhez
- A mediterrán konyha ételeihez
-
- Nagyon kedvelt Olaszországban
- Sokoldalú felhasználás
- Nyerskoszt termék
-
- Édesköménymagot tartalmaz
- Zsálya és fekete üröm levelekkel
- Prémium minőség
-
- Praktikus csomagolás
- Klasszikus a levesekben és mártásokban
-
- Kellemesen édes
- A legjobb zsályával és gyömbérrel
- Bio minőségű gyógynövénytea