Zsálya
Salvia officinalis
Felhasználása:
A leveleket használják fel frissen és szárítva. A zsálya egy klasszikus olasz fűszer. A tradícionális ételek között megtalálható a zsályavajas tortellini, a saltimbocca vagy a szárnyas töltelékkel töltött darált hús. A paradicsomos főzelékekhez vagy a burgonyából készült ételekhez csodálatos.
Előfordulása:
Eredetileg a mediterrán térségből származik, ma egészen Kis-Ázsiáig termesztik.
vö. Anne Iburg "Dumonts kleines Gewürz Lexikon", Eggolsheim, Dörfler Verlag GmbH
Termékek - Zsálya
-
- Fűszeres-kesernyés íz
- Csirkemáj fűszerezéséhez
- A mediterrán konyha ételeihez
-
- Frissen sajtolt
- Meleg-fűszeres ízvilág
- Ideális mediterrán ételekhez
-
Cosmoveda BIO Zsálya - vágott
30 g, 100 g- Nagyon kedvelt Olaszországban
- Sokoldalú felhasználás
- Nyerskoszt termék
-
- Fűszeres aroma
- Levendula és zsálya
- Enyhe íz
-
- Kellemesen édes
- Zsályával és gyömbérrel
- Bio minőségű gyógynövénytea
-
- Édesköménymagot tartalmaz
- Zsálya és fekete üröm levelekkel
- Prémium minőség
-
- Szederlevéllel, almával, csipkebogyóval
- Bio minőségű gyógynövénytea
- Jótékony hatású
-
KOTÁNYI Pizza fűszerkeverék
21 g, 30 g- Az eredeti ízért
- Fűszeres keverék
- Oregánóval, bazsalikommal és zsályával
-
- Erdei méz töltelék
- Rekedtség ellen
- Zsálya kivonattal