Tárkony
Artemisia dracunculus
Felhasználása:
A tárkony, számos szósz, például a tartár mártás, nélkülözhetetlen fűszere. Különösen finom tojásos ételekhez, illetve szárnyasból készült könnyed ételekhez.
Előfordulása:
Dél-Európa számos részén vadon terem. Eredetileg a Távol-Keletről származik.
vö. Anne Iburg "Dumonts kleines Gewürz Lexikon", Eggolsheim, Dörfler Verlag GmbH
Termékek - Tárkony
-
- Enyhe-kesernyés íz
- A francia konyhából
-
- Pikáns-fanyar íz
- Kellemes illat
- Vadakhoz, szárnyasokhoz és halakhoz
-
- Kedvelt a francia
- és az olasz konyhában
- Ideális szószokhoz
-
- Mediterrán ízvilág
- Frissen hidegen sajtolt
- Telt aroma
-
- Sokoldalúan alkalmazható
- Fűszernövényekkel
- Egészséges keverék
-
- A gyümölcsöstől a fűszeresig
- Ellenőrzött biológiai gazdálkodásból
- Nagyszerű ajándék
-
- Könnyű és friss
- Fehérborecet
- Mediterrán íz
-
- Borsikafűvel és szerecsendió-virággal
- Ausztriában készült
- Kiváló keverék
-
- Extravagáns fűszerek
- Származás: Spanyolország
- Hús-és halételekhez