Szezámmag
Sesamum indicum
Felhasználás:
A magokat szárítva, őrölve vagy teljes egészében használják fel. Közép-Európában a szezámmagot inkább pékárukhoz részesítik előnyben, Ázsiában számos ételt, például édességeket, készítenek szezámmal. Húsok és halak ropogós szezámmagos kérgét is alkotja.
Előfordulása:
A szezám Ázsiából származik, és az egyik legrégebbi növény a világon. Évtizedek óta termesztik a kis magokat az Eufrátesz és a Tigris folyók között, Indiában és Afrikában. Ma a legfőbb termelő országok Nicaragua, Mexikó, Kína és Törökország.
vö. Anne Iburg "Dumonts kleines Gewürz Lexikon", Eggolsheim, Dörfler Verlag GmbH
Termékek - Szezámmag
-
- Mogyorós íz
- Magas szelén tartalom
- Sok ásványi anyaggal
-
- Finoman fanyar íz
- Ideális pikáns ételekhez
-
- „Száraz chutney”
- Édes és sós ételekhez egyaránt
- Ételek ízesítésére
-
- Aromás íz
- Ideális egy pohár borhoz
- Csodálatos
-
- Világos és sötét szezámmal
- Különleges ízvilág
- Kiváló Sushi készítéséhez
-
Eisblümerl Tahin - Bio szezám püré
250 g, 500 g- A legjobb bio szezámmagból
- Vegán és gluténmentes
- Erőteljes íz
-
- 100% osztrák összetevők
- Ízfokozór nélkül
- A sütés gyerekjáték!
-
- Gluténmentes
- Kíméletesen feldolgozott
- Ideális müzlikhez és desszertekhez!
-
- Származás: Spanyolország
- Narancshéjjal
- Finom aroma