Szezámmag
Sesamum indicum
Felhasználás:
A magokat szárítva, őrölve vagy teljes egészében használják fel. Közép-Európában a szezámmagot inkább pékárukhoz részesítik előnyben, Ázsiában számos ételt, például édességeket, készítenek szezámmal. Húsok és halak ropogós szezámmagos kérgét is alkotja.
Előfordulása:
A szezám Ázsiából származik, és az egyik legrégebbi növény a világon. Évtizedek óta termesztik a kis magokat az Eufrátesz és a Tigris folyók között, Indiában és Afrikában. Ma a legfőbb termelő országok Nicaragua, Mexikó, Kína és Törökország.
vö. Anne Iburg "Dumonts kleines Gewürz Lexikon", Eggolsheim, Dörfler Verlag GmbH
Termékek - Szezámmag
-
Alnatura Bio Citrom Sablés, 110 g
- Citromos ízű omlós tészta
- Lágyan olvadó és citromos-édes
- 100% vegán bio-összetevők
-
Sonnentor Ceyloni Fahéj, rúd Bio, 18 g
- Karácsonykor klasszikus
- Nagyon dekoratív
- Enyhe narancsos jegyek
-
Manner Borsmentás mártott csokoládébonbon, 150 g
- Mentás-friss
- Borsmentaolajjal
- Cukorfondant csokoládéval
-
Venchi Szivar narancshéjjal és kakaós krémmel, 100 g
- Szicíliai narancsból
- Mandula pasztával finomítva
- Eredeti csokoládés ajándék
-
-
Austria Mozartkugeln Csokoládé praliné kartondobozban, 18 db (297 g)
- Marcipánnal és nugáttal
- Étcsokoládéval borítva
- Tökéletes ajándékozáshoz
-
TEEKANNE Gyümölcsöskert - Kandalló varázs, 20 duplakamrás filter (60 g)
- Alma és fahéj íz
- Alma- és citromsavat tartalmaz
- 20 dupla kamrás teafilter
-
-