Szezámmag
Sesamum indicum
Felhasználás:
A magokat szárítva, őrölve vagy teljes egészében használják fel. Közép-Európában a szezámmagot inkább pékárukhoz részesítik előnyben, Ázsiában számos ételt, például édességeket, készítenek szezámmal. Húsok és halak ropogós szezámmagos kérgét is alkotja.
Előfordulása:
A szezám Ázsiából származik, és az egyik legrégebbi növény a világon. Évtizedek óta termesztik a kis magokat az Eufrátesz és a Tigris folyók között, Indiában és Afrikában. Ma a legfőbb termelő országok Nicaragua, Mexikó, Kína és Törökország.
vö. Anne Iburg "Dumonts kleines Gewürz Lexikon", Eggolsheim, Dörfler Verlag GmbH
Termékek - Szezámmag
-
- Világos és sötét szezámmal
- Különleges ízvilág
- Kiváló Sushi készítéséhez
-
- Sós, ropogós és magos
- Szezámmaggal megszórva
- Vegán, laktózmentes recept
-
- Finoman fanyar íz
- Ideális pikáns ételekhez
-
- Japán rizscracker
- Szezámmaggal
- Fűszer szójaszószból és algából
-
- Mogyorós íz
- Magas szeléntartalom
- Sok ásványi anyaggal
-
- Szezámmagot tartalmaz
- Pácookhoz és szószokhoz
- Aromásan kesernyés íz
-
- A legértékesebb nyersanyagokból
- Pálmaolaj- és laktózmentes
- Fehérjében gazdag
-
- Intenzív ízű és extra krémes
- 100% hántolt szezámból
- Sokoldalú és tápanyagban gazdag
-
- „Száraz chutney”
- Édes és sós ételekhez egyaránt
- Ételek ízesítésére