Szezámmag
Sesamum indicum
Felhasználás:
A magokat szárítva, őrölve vagy teljes egészében használják fel. Közép-Európában a szezámmagot inkább pékárukhoz részesítik előnyben, Ázsiában számos ételt, például édességeket, készítenek szezámmal. Húsok és halak ropogós szezámmagos kérgét is alkotja.
Előfordulása:
A szezám Ázsiából származik, és az egyik legrégebbi növény a világon. Évtizedek óta termesztik a kis magokat az Eufrátesz és a Tigris folyók között, Indiában és Afrikában. Ma a legfőbb termelő országok Nicaragua, Mexikó, Kína és Törökország.
vö. Anne Iburg "Dumonts kleines Gewürz Lexikon", Eggolsheim, Dörfler Verlag GmbH
Termékek - Szezámmag
-
-
-
Sal de Ibiza Granito - Só pirított szezámmagokkal, 75 g
- Világos és sötét szezámmal
- Különleges ízvilág
- Kiváló Sushi készítéséhez
-
Herbaria Bio fehér szezámmag, 45 g
- Enyhe, diós íz
- Üvegből készült fűszerszóró
- Újratölthető
-
-
Sapore di Sole Bio San Michele bab, 250 g
- Vörös bab
- Kézzel feldolgozva
- Olaszországból
-
Stay Spiced! Zaatar "Levante" fűszerkeverék, 60 g
- Szezámmagot tartalmaz
- Marinádokhoz és szószokhoz
- Aromás-kesernyés íz
-
Alnatura Bio gyors hummusz - Natúr, 60 g
- Por kikeveréshez
- Gyorsan elkészíthető
- Vegán
-
BIO PRIMO Bio tönkölyperec szezámmaggal, 125 g
- Sós, ropogós és magos
- Szezámmaggal megszórva
- Vegán, laktózmentes recept