Szegfűszeg
Syzygium aromaticum
Felhasználása:
A szárított virágrügyeket használják fel egészben vagy őrölve. Mi lenne a desszertekkel, punccsal és a karácsonnyal szegfűszeg nélkül? De nem csak karácsonykor oly kedvelt a szegfűszeg. A tüzes-fűszeres íz és az intenzív illat számos ételből elengedhetetlen. Csodás pikáns ízzel varázsolja el a vad és baromfi húsból, vöröskáposztából készült ételeket és számos marinádot is. Ezenkívül számos fűszerkeverék fontos eleme: ilyen például az indiai „garam masala”, az arab „Baharat”, és a kínai ötfűszer keverék.
Előfordulása:
A szegfűszeg a Fűszer-szigeteknek is nevezett, Molukki-szigetekről származik egy fáról. Manapság a szegfűszeget Madagaszkáron, Tanzániában, Srí Lanka-ban és Malajziában is termesztik.
vö. Anne Iburg "Dumonts kleines Gewürz Lexikon", Eggolsheim, Dörfler Verlag GmbH
Termékek - Szegfűszeg
-
- Intenzív íz
- Sokoldalúan felhasználható
- Az öt-fűszer keverék alkotóeleme
-
- Praktikus, újralezárható üveg
- Punchok és bowle-k elkészítéséhez is
-
- Harmonikus fahéjjal és szerecsendióval
- Takarékosan adagolandó
-
- Szilva, bodza és fűszerek
- Kenéshez és megtöltéshez
- 60% gyümölcstartalom és 0% hozzáadott cukor
-
- Eugenolt, pinént és vanillint tartalmaz
- Ellenőrzött biológiai termesztésből
-
- Eugenolt, pinént és vanillint tartalmaz
- Ellenőrzött biológiai termesztésből
-
- Tüzes-csípős íz
- Takarékosan adagolva
- Tipikus karácsonyi
-
- Sokoldalúan felhasználható
- Meleg aroma
- Finom fahéjjal
-
- Édesem fanyar jegyek
- Változatos alkalmazás
- Ideális ajándék