Só
Nátrium-klorid
Felhasználása:
A sót különböző szemcseméretekben vagy kőként alkalmazzák. 3 nagy csoportot különböztetünk meg: tengeri sót, szalinasót és kősót. Alig van olyan étel, amelyet nem ízesítenek sóval, hiszen még az édes ételeknek is a só hozza ki az igazi ízét.
Előfordulása:
A só világszerte előfordul, és számos területen bányásszák. A tengervíz, például 3% sót tartalmaz. Gyakran földalatti sós tavakban gyűlik össze, amely az egykori tengerekből alakul ki.
vö. Anne Iburg "Dumonts kleines Gewürz Lexikon", Eggolsheim, Dörfler Verlag GmbH
Termékek - Só
-
SO Fröhlich Quinoa, 500 g
- Termelési terület: Dél-Stájerország
- Az "inkák aranya"
- Értékes tápanyagairól ismert
-
-
SO Fröhlich Közepes szemű rizs, 500 g
- Csiszolt
- Rizottó ételekhez is alkalmas
- 100% stájer és organikus
-
SO Fröhlich Stájer RIZSdara, 500 g
- Előételekhez, főételekhez és desszertekhez
- Ellenállhatatlan élvezet
- 100% stájer
-
-
-
Sonnentor Adios só! Kerti zöldségkeverék Bio, 55 g
- Édeskés-zöldséges íz
- Finom, sós jegyek
- A hazai klasszikus ételekhez
-
SO Fröhlich Stájer rizstészta fűszernövényekkel, 250 g
- Csak 2 perc főzési idő
- A hagyományos tészták jó alternatívája
- A régió legfinomabb fűszernövényeivel
-
SO Fröhlich Stájer rizstészta fűszernövényekkel - Levesekhez, 250 g
- Mesterséges ízfokozók nélkül
- A stájer Vulkanland régióban gyártva
- Helyi fűszernövényekkel és tojással