Só
Nátrium-klorid
Felhasználása:
A sót különböző szemcseméretekben vagy kőként alkalmazzák. 3 nagy csoportot különböztetünk meg: tengeri sót, szalinasót és kősót. Alig van olyan étel, amelyet nem ízesítenek sóval, hiszen még az édes ételeknek is a só hozza ki az igazi ízét.
Előfordulása:
A só világszerte előfordul, és számos területen bányásszák. A tengervíz, például 3% sót tartalmaz. Gyakran földalatti sós tavakban gyűlik össze, amely az egykori tengerekből alakul ki.
vö. Anne Iburg "Dumonts kleines Gewürz Lexikon", Eggolsheim, Dörfler Verlag GmbH
Termékek - Só
-
- Régi füstölési hagyomány szerint
- Füstölés fenyővel és bükkel
- Csodálatos füstös íz
-
- Bükkfán füstölt
- A BBQ konyha klasszikusa
- Nagyon intenzív
-
- Ideális fűszerezéshez
- Égetett tengeri só
- Sokoldalú felhasználás
-
- Kellemesen enyhe ízű
- Aktívszénnel
- Egzotikus megjelenés
-
- 100% -ban természetes tengeri só
- Könnyed- nedves állag
- Sokoldalú felhasználás
-
- Finom íz
- Ideális húsokhoz és salátákhoz
-
- Füstölt só tengeri sóval
- Bükkfa felett hidegen füstölve
- Ideális hal- és tésztaételekhez
-
- Molokai szigetekről
- Vas-oxid a vörös színért
- Rendkívül ritka
-
- Intenzív íz
- Enyhe csípősség
- Sokoldalú felhasználás