Só
Nátrium-klorid
Felhasználása:
A sót különböző szemcseméretekben vagy kőként alkalmazzák. 3 nagy csoportot különböztetünk meg: tengeri sót, szalinasót és kősót. Alig van olyan étel, amelyet nem ízesítenek sóval, hiszen még az édes ételeknek is a só hozza ki az igazi ízét.
Előfordulása:
A só világszerte előfordul, és számos területen bányásszák. A tengervíz, például 3% sót tartalmaz. Gyakran földalatti sós tavakban gyűlik össze, amely az egykori tengerekből alakul ki.
vö. Anne Iburg "Dumonts kleines Gewürz Lexikon", Eggolsheim, Dörfler Verlag GmbH
Termékek - Só
-
- Válogatott fűszernövényekkel
- Ideális grillezett ételekhez
- Tipikus mediterrán íz
-
Ankerkraut Bambusz só
130 g- Ideális fűszerezéshez
- Égetett tengeri só
- Sokoldalú felhasználás
-
- Só a Holt-tengerből
- Kíméletesen füstölt
- Finom füstös íz
-
- Kiváló hús- és halételekhez
- Egy csipetnyi fokhagymával
- Kézzel betakarított
-
- Praktikus tojás csomagolás
- Erőteljes aroma
- Intenzív íz
-
- Frissítő keverék
- Nagyon aromás
- Mediterrán ételekhez illik
-
Ankerkraut Hanseaten só
140 g- Asztali sóként vagy főzéshez
- Egészséges tengeri só
- Nagyon fűszeres
-
- Belga keserű csokoládé
- Erőteljes, diós íz
- 51% kakaótartalom
-
KOTÁNYI Tengeri só
92 g- Kis sókristályok
- Korlátlan használat