Só
Nátrium-klorid
Felhasználása:
A sót különböző szemcseméretekben vagy kőként alkalmazzák. 3 nagy csoportot különböztetünk meg: tengeri sót, szalinasót és kősót. Alig van olyan étel, amelyet nem ízesítenek sóval, hiszen még az édes ételeknek is a só hozza ki az igazi ízét.
Előfordulása:
A só világszerte előfordul, és számos területen bányásszák. A tengervíz, például 3% sót tartalmaz. Gyakran földalatti sós tavakban gyűlik össze, amely az egykori tengerekből alakul ki.
vö. Anne Iburg "Dumonts kleines Gewürz Lexikon", Eggolsheim, Dörfler Verlag GmbH
Termékek - Só
-
KOTÁNYI Perzsa só, 84 g
- 100% natúrtiszta kősó
- Intenzív sós íz
- Húsos és szarvasgombás ételekhez tökéletes
-
KOTÁNYI Fokhagyma-fűszernövény só, 50 g
- Aromás fűszerező erő
- Zöldségekhez, húsokhoz és egyebekhez
- Rozmaringgal és borsikafűvel
-
TYRELLS Chips tengeri sóval és almaborecettel, 150 g
- Fűszeres ecetes jegyekkel
- Tengeri sóval finomítva
-
Sonnentor Smokey Só Bio, 150 g
- Régi füstölési hagyomány szerint
- Füstölés fenyővel és bükkel
- Csodálatos füstös íz