Rozmaring
Rosmarinus officinalis
Felhasználása:
A leveleit használják fel frissen és szárítva. Különösen a mediterrán konyha elképzelhetetlen nélküle. A rozmaringot gyakran használják bárányból, vadból, sertésből és baromfiból készült ételekhez. De nagyon jól illik a burgonyához, a paradicsomhoz, a padlizsánhoz és a cukkinihez is.
Előfordulása:
A rozmaring a Földközi-tenger térségéből származik, ahol még ma is nagyrészt vadon nő. A legnagyobb termőterületek: Spanyolország, Franciaország és az Egyesült Államok. Saját kertben is nagyon jól termeszthető ez az illatos fűszer.
vö. Anne Iburg "Dumonts kleines Gewürz Lexikon", Eggolsheim, Dörfler Verlag GmbH
Termékek - Rozmaring
-
KOTÁNYI Rozmaring, durvára vágott, 25 g
- Levesek és egytálételek finomítására
- Erős fűszeres, enyhén kesernyés
- Mediterrán aroma
-
-
Zotter Schokoladen Bio mogyoró és mézmarcipán, 70 g
- Kézzel készített
- Mogyoró-marcipánnal
- Szerecsendióval, csillagánizssal és fahéjjal finomítva
-
Rapunzel Bio Dolmas szőlőlevél rizzsel, 280 g
- Ropogós és frissítő
- Olívaolajban pácolva
- Törökországból
-
Cosmoveda BIO Rozmaring - vágott, 200 g
- Erősen aromás
- Népszerű a Földközi-tenger országaiban
- Ideális salátákhoz és levesekhez
-
Darbo "Naturrein" Extra rózsabarack lekvár, 450 g
- 50% gyümölcstartalom
- Aromás ritkaság
- Népszerű fajta
-
Zotter Schokoladen Bio Sós karamell, 70 g
- Alkohol- és gluténmentes
- Tökéletes kombináció
- Egy kevés mandulás nugáttal finomítva
-
Ehrenwort BIO Rozmaring Marokkóból, 30 g
- Éteri-fanyar aromák
- Napon érlelt Marokkóban
- Sokoldalúan felhasználható
-
Rapunzel Bio Tejberizs - Kerek szemű, fehér, 500 g
- Természetesen édes és puha főzésű
- Ideális tejberizshez és desszertekhez
- A Pó-síkság bio-gazdálkodásából