Majoránna
Origanum Majorana
Felhasználása:
A leveleit frissen és szárítva használják. A majoránna a klasszikus "kolbászfűszer", de savanyú káposztából és fehér babból készült ételek, burgonya leves, birka-, sertéshús, egytálételek és a húspástétomok ízesítéséhez ideális, a főzelékeket és sajtételeket, gombócokat pedig finomítja.
Előfordulása:
A majoránna a Földközi-tenger keleti régiójából származik, napjainkban mindenekelőtt Spanyolországban, Franciaországban, Németországban (különösen Türingia tartományban) termesztik.
vö. Anne Iburg "Dumonts kleines Gewürz Lexikon", Eggolsheim, Dörfler Verlag GmbH
Termékek - Majoránna
-
Sonnentor Bio Majoránna, 10 g
- Mentolos - friss illat
- Finom fűszernövény aroma
- Nagyon sokoldalúan felhasználható
-
Herbaria Bio Espresso "Maria" - Egész szemek, 250 g
- Karamellizált dió aroma
- Kiegyensúlyozott-erőteljes
- Lassan pörkölt
-
-
Lattella Tejsavó ital - Maracuja, 500 ml
- Finom maracuja íz
- Tartósítószer és színezék nélkül
- Sok fehérjét és ásványi anyagot tartalmaz
-
Sal de Ibiza Mandula virágos sóval, 80 g
- Természetes tengeri sóval
- Újrazárható csomagolás
- Enyhe aroma
-
KOTÁNYI Majoránna morzsolt, 50 g
- Különleges aromák
- Gondosan szárított
- Megfűszerezi a húsokat, a gombákat és a zöldségeket
-
Moriondo Puha mandulás habcsók, 100 g
- Sárgabarackmag és mandula íz
- Eszpresszó és prosecco kísérőjeként
- Glutén- és laktózmentes
-
Monin Maracuja püré, 1 l
- Tipikus maracuja íz
- Garantáltan gyors elkészítés
- Trópusi jegyek koktélokhoz, desszertekhez és sok máshoz
-