Majoránna
Origanum Majorana
Felhasználása:
A leveleit frissen és szárítva használják. A majoránna a klasszikus "kolbászfűszer", de savanyú káposztából és fehér babból készült ételek, burgonya leves, birka-, sertéshús, egytálételek és a húspástétomok ízesítéséhez ideális, a főzelékeket és sajtételeket, gombócokat pedig finomítja.
Előfordulása:
A majoránna a Földközi-tenger keleti régiójából származik, napjainkban mindenekelőtt Spanyolországban, Franciaországban, Németországban (különösen Türingia tartományban) termesztik.
vö. Anne Iburg "Dumonts kleines Gewürz Lexikon", Eggolsheim, Dörfler Verlag GmbH
Termékek - Majoránna
-
KOTÁNYI Majoránna morzsolt
5 g, 10 g- Aromásan fűszeres
- Enyhén kesernyés
- Ízletes libához és kacsához
-
Herbaria Majoránna
15 g- Kíméletesen szárítva
- Bio minősített
- Teljes aroma
-
Cosmoveda BIO Majoranna - morzsolt
20 g, 60 g- Kiadós ételekhez
- Teához is alkalmas
- Nyerskoszt termék
-
- Édeskés és kissé kesernyés
- Vad és szárnyas húsból készült ételekhez
- Kíméletes feldolgozás
-
Sonnentor Borsikafű
20 g- Intenzív fűszeres illat
- Frissítő íz
- Sokoldalúan felhasználható
-
- Fűszervajhoz és szószokhoz
- Tökéletes sertéshúshoz
- Aprított
-
Ankerkraut Pesto rosso
100 g- Paradicsomporral és füstölt paprikával
- Pasztákkal és hasonlókkal harmonizál
-
- Mediterrán ízvilág
- Frissen hidegen sajtolt
- Telt aroma
-
- Finoman összehangolt
- Szív, tüdő és máj ízesítésére
- Kakukkfűvel, rozmaringgal és majoránnával