Majoránna
Origanum Majorana
Felhasználása:
A leveleit frissen és szárítva használják. A majoránna a klasszikus "kolbászfűszer", de savanyú káposztából és fehér babból készült ételek, burgonya leves, birka-, sertéshús, egytálételek és a húspástétomok ízesítéséhez ideális, a főzelékeket és sajtételeket, gombócokat pedig finomítja.
Előfordulása:
A majoránna a Földközi-tenger keleti régiójából származik, napjainkban mindenekelőtt Spanyolországban, Franciaországban, Németországban (különösen Türingia tartományban) termesztik.
vö. Anne Iburg "Dumonts kleines Gewürz Lexikon", Eggolsheim, Dörfler Verlag GmbH
Termékek - Majoránna
-
- Mentolos - friss illat
- Finom fűszernövény aroma
- Nagyon sokoldalúan felhasználható
-
- Gondosan szárítva
- Intenzív fűszeres aroma
- Ideális burgonyához és libasülthez
-
- Aromásan fűszeres
- Enyhén kesernyés
- Ízletes libához és kacsához
-
- Francia Steakhez is
- Fehér borssal, majoránnával, kakukkfűvel és rozmaringgal
- Glutamát nélkül
-
- 5 különböző fűszerrel
- Ízfokozók és adalékanyagok nélkül
-
- Mediterrán ízvilág
- Frissen hidegen sajtolt
- Telt aroma
-
- Paradicsomporral és füstölt paprikával
- Pasztákkal és hasonlókkal harmonizál
-
- A nyaralás íze
- Tökéletes tésztához és pizzához
- Intenzív fűszer
-
- Fűszeres jegyek
- Hús- és zöldséglevesekhez
- Finom keverék