Majoránna
Origanum Majorana
Felhasználása:
A leveleit frissen és szárítva használják. A majoránna a klasszikus "kolbászfűszer", de savanyú káposztából és fehér babból készült ételek, burgonya leves, birka-, sertéshús, egytálételek és a húspástétomok ízesítéséhez ideális, a főzelékeket és sajtételeket, gombócokat pedig finomítja.
Előfordulása:
A majoránna a Földközi-tenger keleti régiójából származik, napjainkban mindenekelőtt Spanyolországban, Franciaországban, Németországban (különösen Türingia tartományban) termesztik.
vö. Anne Iburg "Dumonts kleines Gewürz Lexikon", Eggolsheim, Dörfler Verlag GmbH
Termékek - Majoránna
-
KOTÁNYI Majoránna morzsolt, 50 g
- Különleges aromák
- Gondosan szárított
- Megfűszerezi a húsokat, a gombákat és a zöldségeket
-
Sonnentor Bio Majoránna, 10 g
- Mentolos - friss illat
- Finom fűszernövény aroma
- Nagyon sokoldalúan felhasználható
-
KOTÁNYI Majoránna, morzsolt, 70 g
- Teljes aroma már főzés közben
- Gondosan szárítva
- Egy kicsit keserű
-
KOTÁNYI Olasz fűszerkeverék, 63 g
- Tipikus fűszernövények keveréke
- Az oregánótól, a kakukkfüvön át, a rozmaringig
- Mediterrán-fűszeres aromák
-
KOTÁNYI Sültcsirke fűszersó, 110 g
- Összehangolt kreáció
- Paprikával, majoránnával és rozmaringgal
- Aranybarna szín
-
KOTÁNYI Sültcsirke fűszerkeverék, 740 g
- Tökéletes bármilyen szárnyashoz
- Aromás-pikáns kombináció
- Valódi paprika és finom fűszernövények
-
Herbaria Majoránna bio, 15 g
- Gondosan szárítva
- Intenzív fűszeres aroma
- Ideális burgonyához és libasülthez