Koriander
Coriandrum sativum
Felhasználása:
A magokat szárítva, egészben vagy őrölve, a leveleit frissen használják, a gyökerét pedig szinte csak Thaiföldön szeretik. A koriander nagyon sokoldalú fűszer. Németországban a Spekulatius és Printen népi sütemények fűszerezésére használják. A thaiföldi, indiai és mexikói konyha számos ételt ízesít vele. Csodálatos halakhoz, baromfi és húsételekhez, emellett likőrök és vermutok kulcsfontosságú összetevője is. A koriander a garam masala fűszerkeverék nélkülözhetetlen alkotórésze.
Előfordulása:
A koriander már évek óta őshonos Dél-Európában és a Közel-Keleten. A Földközi-tenger térségében, a Balkánon, Oroszországban, Indiában és Amerikában is megtalálható.
vö. Anne Iburg "Dumonts kleines Gewürz Lexikon", Eggolsheim, Dörfler Verlag GmbH
Termékek - Koriander
-
Sonnentor Koriander, egész (35 g)
- Thai currykhez ideális
- Fűszeres-fás aroma
- Nagyon sokoldalúan felhasználható
-
-
-
ConFusion Bio Koriander - őrölt, 40 g
- Friss és ízletes
- Sokféle fűszerkeverékhez
-
KOTÁNYI Koriander egész, 28 g
- Enyhe fűszeres íz
- Indiai ételekhez
- A narancsra és a fahéjra emlékeztet
-
Tempehmanufaktur Tempeh Fokhagyma-Koriander, Bio, 200 g
- Fermentált szójababból
- Egy csipetnyi fokhagymával
- Sütésre kész
-
KOTÁNYI Koriander őrölt, 30 g
- Diós aroma
- Édes-csípős íz
- Keleties jegyek
-
Cosmoveda BIO Koriander őrölt, 10 g
- Linalol és kumarin-tartalmú magvak és levelek
- A curry porok összetevői
-
KOTÁNYI BIO koriander egész, 40 g
- Egész koriander
- Enyhe-fűszeres íz
- Narancsra és fahéjra emlékeztet