Koriander
Coriandrum sativum
Felhasználása:
A magokat szárítva, egészben vagy őrölve, a leveleit frissen használják, a gyökerét pedig szinte csak Thaiföldön szeretik. A koriander nagyon sokoldalú fűszer. Németországban a Spekulatius és Printen népi sütemények fűszerezésére használják. A thaiföldi, indiai és mexikói konyha számos ételt ízesít vele. Csodálatos halakhoz, baromfi és húsételekhez, emellett likőrök és vermutok kulcsfontosságú összetevője is. A koriander a garam masala fűszerkeverék nélkülözhetetlen alkotórésze.
Előfordulása:
A koriander már évek óta őshonos Dél-Európában és a Közel-Keleten. A Földközi-tenger térségében, a Balkánon, Oroszországban, Indiában és Amerikában is megtalálható.
vö. Anne Iburg "Dumonts kleines Gewürz Lexikon", Eggolsheim, Dörfler Verlag GmbH
Termékek - Koriander
-
- Thai currykhez ideális
- Fűszeres-fás aroma
- Nagyon sokoldalúan felhasználható
-
- Édeskés fanyar aroma
- Thai currykhez és guacomole-hoz
- Intenzív íz
-
- Ellenőrzött biológiai gazdálkodás
- Csodás aroma
-
- Csípős íz
- Kesernyés aroma
- Sokoldalú felhasználható
-
- Diós aroma
- Édes-csípős íz
- Keleties jegyek
-
- Enyhe fűszeres íz
- Indiai ételekhez
- A narancsra és a fahéjra emlékeztet
-
- Linalol és kumarin-tartalmú magvak és levelek
- A curry porok összetevői
-
- Nagyon népszerű
- Gyakran használt
-
- Aromás-friss
- Friss menta aroma
- Tökéletesen harmonizál kókusztejjel