Koriander

Coriandrum sativum

Felhasználása:
A magokat szárítva, egészben vagy őrölve, a leveleit frissen használják, a gyökerét pedig szinte csak Thaiföldön szeretik. A koriander nagyon sokoldalú fűszer. Németországban a Spekulatius és Printen népi sütemények fűszerezésére használják. A thaiföldi, indiai és mexikói konyha számos ételt ízesít vele. Csodálatos halakhoz, baromfi és húsételekhez, emellett likőrök és vermutok kulcsfontosságú összetevője is. A koriander a garam masala fűszerkeverék nélkülözhetetlen alkotórésze.

Előfordulása:
A koriander már évek óta őshonos Dél-Európában és a Közel-Keleten. A Földközi-tenger térségében, a Balkánon, Oroszországban, Indiában és Amerikában is megtalálható.

vö. Anne Iburg "Dumonts kleines Gewürz Lexikon", Eggolsheim, Dörfler Verlag GmbH


Termékek - Koriander