Kardamom
Elettaria cardamomum
Felhasználása:
A magokat szárítva, őrölve vagy teljes egészében használják fel. A kardamom nem hiányozhat a forralt borból és a mézeskalácsból sem. A keleti hagyományokban a kardamomot elsősorban a tea és a kávé ízesítésére használják. Számos curry keverék összetevője, jól illik kolbászokhoz, heringhez, pasztákhoz, valamint likőrhöz és whiskyhez.
Előfordulása:
A kardamom eredetileg Dél-Indiából és Malajziából származik, manapság főleg Guatemalában és Indiában termesztik.
vö. Anne Iburg "Dumonts kleines Gewürz Lexikon", Eggolsheim, Dörfler Verlag GmbH
Termékek - Kardamom
-
- A harmadik legdrágább fűszer a világon
- Virágos-édes aroma
- Finom borsos csípősség
-
- Magas érettségi fok
- Zamatos, fűszeres és édes
- Erős, eukaliptuszos jegyek
-
- Srí Lankáról
- Kézzel betakarított
- Ellenőrzött biológiai gazdálkodás
-
- Aromás kenyér és pékáru
- Keleti kávé és tea
-
- Aromás-gyümölcsös és fűszeres
- Élvezet éjjel-nappal
- Hazai gyümölcstermesztés
-
- Desszertekhez és italokhoz
- Rizshez és curry ételekhez
-
- Kézzel betakarított
- Sokoldalúan felhasználható
- Édes-fűszeres ízű
-
- Ájurvédikus gyógynövényes tea
- A legtisztább összetevők
- Durvára vágva
-
- A gyömbérvirágúak családjába tartozik
- Ritkán desszertekhez is használják
- Fanyar, földes íz