Kardamom
Elettaria cardamomum
Felhasználása:
A magokat szárítva, őrölve vagy teljes egészében használják fel. A kardamom nem hiányozhat a forralt borból és a mézeskalácsból sem. A keleti hagyományokban a kardamomot elsősorban a tea és a kávé ízesítésére használják. Számos curry keverék összetevője, jól illik kolbászokhoz, heringhez, pasztákhoz, valamint likőrhöz és whiskyhez.
Előfordulása:
A kardamom eredetileg Dél-Indiából és Malajziából származik, manapság főleg Guatemalában és Indiában termesztik.
vö. Anne Iburg "Dumonts kleines Gewürz Lexikon", Eggolsheim, Dörfler Verlag GmbH
Termékek - Kardamom
-
- Praktikus, újratölthető üveg
- Keleti érintés
-
Sonnentor Kardamom
40 g, 50 g- A harmadik legdrágább fűszer a világon
- Virágos-édes aroma
- Finom borsos csípősség
-
- Aromás kenyér és pékáru
- Keleti kávé és tea
-
Cosmoveda BIO Kardamom zöld egész
10 g, 20 g, 60 g, 70 g, 230 g- Desszertekhez és italokhoz
- Rizshez és curry ételekhez
-
Yogi Tea Édes Chai
17 tasak- Ánizs, édeskömény, édesgyökér és kardamom
- Szeretet és gondoskodás
- Biológiai
-
- Srí Lankáról
- Kézzel betakarított
- Ellenőrzött biológiai gazdálkodás
-
- Enyhén csípős
- Chilivel és kardamommal
- Kiváló zöldségekhez vagy húsokhoz
-
Cosmoveda BIO Kardamom zöld, fekete magok
10 g, 40 g, 100 g, 120 g, 350 g- Desszertekhez, italokhoz, tejhez és kávéhoz
-
- Tejcsokoládé és kávé kuvertür
- 5 tábla ivócsokoládé (1 tábla /22 g)
- Forró tejben feloldandó