Kardamom
Elettaria cardamomum
Felhasználása:
A magokat szárítva, őrölve vagy teljes egészében használják fel. A kardamom nem hiányozhat a forralt borból és a mézeskalácsból sem. A keleti hagyományokban a kardamomot elsősorban a tea és a kávé ízesítésére használják. Számos curry keverék összetevője, jól illik kolbászokhoz, heringhez, pasztákhoz, valamint likőrhöz és whiskyhez.
Előfordulása:
A kardamom eredetileg Dél-Indiából és Malajziából származik, manapság főleg Guatemalában és Indiában termesztik.
vö. Anne Iburg "Dumonts kleines Gewürz Lexikon", Eggolsheim, Dörfler Verlag GmbH
Termékek - Kardamom
-
Sonnentor Kardamom Bio, őrölt, 50 g
- A harmadik legdrágább fűszer a világon
- Virágos-édes aroma
- Finom borsos csípősség
-
-
Spice for Life Bio Vad kardamom, egész, 50 g
- Kézzel betakarított
- Sokoldalúan felhasználható
- Édes-fűszeres ízű
-
-
Sonnentor Aladdin kávéfűszere bio, 35 g
- Erőteljes, citromos jegyek
- Friss-keleti fűszer
- Sokoldalúan felhasználható
-
STAUD‘S Limitált Eper-Kardamom - Gyümölcsös szendvicskrém, 250 g
- Aromás-gyümölcsös és fűszeres
- Élvezet éjjel-nappal
- Hazai gyümölcstermesztés
-
Cosmoveda BIO Kardamom fekete egész, 55 g (60 g)
- A gyömbérvirágúak családjába tartozik
- Ritkán desszertekhez is használják
- Fanyar, földes íz
-
Cosmoveda BIO Kardamom zöld, fekete magok, 100 g
- Desszertekhez, italokhoz, tejhez és kávéhoz
-
KOTÁNYI Kardamom kapszula, egész, 33 g
- Praktikus, újratölthető üveg
- Keleti érintés