Kakukkfű
Thymus vulgaris
Felhasználása:
A növény levelei kerülnek felhasználásra frissen és szárítva. A kakukkfű csípős fűszeres ízű és intenzív illatú. Jól illik hús- és halételekhez, valamint levesekbe, szószokba és salátákra is. A főzelékeket is gyakran ízesítik kakukkfűvel. Ezenkívül fontos eleme a francia "Herbes de Provence", azaz a Provence-i fűszerkeveréknek.
Előfordulása:
A kakukkfű eredetileg a Földközi-tenger régiójából származik, ma Európa-szerte termesztik, népszerű kerti növény. Minél intenzívebb a napsugárzás, annál erősebb lesz a kakukkfű aromája.
vö. Anne Iburg "Dumonts kleines Gewürz Lexikon", Eggolsheim, Dörfler Verlag GmbH
Termékek - Kakukkfű
-
- Ideális mediterrán ételekhez
- Földes-borsos íz
- Teaként is
-
- Enyhe íz
- Ideális nyári ételekhez
- Fűszeres éteri illat
-
- Tipikusan mediterrán
- Nagyon fűszeres íz
- Egyedülálló illat
-
- Kíméletesen szárítva
- Fűszerezéshez ideális
- Fűszeres íz
-
- Frissen sajtolt
- Meleg-fűszeres ízvilág
- Ideális mediterrán ételekhez
-
- Enyhe csípősség
- Fanyar-fűszeres aroma
- Jól passzol a halhoz és a bárányhoz
-
- Hidegen sajtolt
- Fűszeres, füves íz
- Napraforgó olajjal finomítva
-
- kellemesen fűszeres
- Jól illik halakhoz, húsokhoz és vadakhoz
-
- Szezámmagot tartalmaz
- Pácookhoz és szószokhoz
- Aromásan kesernyés íz