Görögszéna
Trigonella foenum-graecum
Felhasználása:
A leveleket frissen és szárítva, a magokat szárítva, egészben vagy őrleményként használják fel. A görögszéna fűszeres-kesernyés íze enyhén lisztes aromával párosul. Az illata a frissen őrölt szénára hasonlít, ezért is hívják „görög szénának”. A görögszéna főleg az indiai és egyiptomi, illetve az etiópiai konyha kelléke. Indiában a curry- és chutney ételeket, valamint az egyiptomi-etiópiai hal-, húsételeket és zöldségeket fűszerezik vele.
Előfordulása:
A görögszéna Mezopotámiából ered és ősidők óta a mediterrán térségben termesztik. Fő termesztési területe még mindig a Földközi-tenger és Közép-Ázsia.
vö. Anne Iburg "Dumonts kleines Gewürz Lexikon", Eggolsheim, Dörfler Verlag GmbH
Termékek - Görögszéna
-
- Curry fűszer
- Ideális indiai ételekhez
- Markáns kesernyés íz
-
- Rengeteg vasat és foszfort tartalmaz
- Csodálatos curry illatú
- Tésztafélékhez és rizses ételekhez ideális
-
- Aromás íz
- Tökéletes eltevéshez
- A keleti konyháért
-
- Magas fehérjetartalom
- Jól kombinálható
- Egyedi ízjegyek
-
- Keserű íz
- Világszerte ismert
-
- Intenzíven fűszeres
- Csírázási idő 2-4 nap
- Ellenőrzött ökológiai termelésből
-
- Keserű íz
- Világszerte ismert
-
- Könnyed curry-aroma
- Tökéletes kulináris kísérletezéshez
- 5-7 nap múlva fogyasztható
-
- 3 különböző csíra
- Salátákhoz ideális
- Csírázás i idő: 4-6 nap