Galangál
Alpinia galgana
Felhasználás:
A galangál a thai konyhában nélkülözhetetlen. Curryk, egytálételek, szárnyas és bárány húsok, valamint halak és a tenger gyümölcsei fontos fűszere.
Előfordulása:
Eredetileg a trópusokról és Indonéziából származik. Ma már főként Thaiföldön, Malajziában és Indonéziában termesztik.
vö. Anne Iburg "Dumonts kleines Gewürz Lexikon", Eggolsheim, Dörfler Verlag GmbH
Termékek - Galangál
-
Cosmoveda BIO galangal őrölt
10 g, 15 g, 50 g, 70 g, 180 g- Levesekhez
- Curryhez és kókuszor ételekhez
- Enyhébb, mint a gyömbér
-
- Ázsiai salátákhoz
- Hideg zöldségekhez is
- Shiitake gombával és galangállal
-
- Bio fűszeres leveskocka
- Értékes fűszerek
- Erőteljes íz
-
Sonnentor Sieglinde Burgonya fűszere
18 g, 22 g- Teljes íz
- Sokoldalú aroma
- Finom keverék
-
- Élénkítő és melegítő hatás
- Fűszeres íz
- Koffeinmentes
-
- Melegítő és aktiváló
- Kellemes íz
- 20 tasak
-
- Bio gyógytea
- Élénkítő és frissítő
- Zöld teával