Fekete kömény
Nigella sativa
Felhasználása:
A magokat szárítva, őrölve vagy egészben alkalmazzák. A fekete kömény mindenekelőtt az indiai, a török és a keleti konyha kedvelt fűszere. Főzelékek, saláták, chutneyk, valamint bárányból és szárnyasból készült ételek fűszerezésére szolgál. Tipikus étel a fekete köményes pita.
Előfordulása:
A fekete kömény hazája Közel-Kelet és Dél-Európa, ma főleg Egyiptomban és Törökországban termesztik.
vö. Anne Iburg "Dumonts kleines Gewürz Lexikon", Eggolsheim, Dörfler Verlag GmbH
Termékek - Fekete kömény
-
-
-
Stay Spiced! "Rusztikus" kenyérfűszer - Durván őrölt fekete köménnyel, 70 g
- Nagyon aromás
- Kb. 1 evőkanál 500g liszthez
- Korianderrel és édesköménnyel
-
Herbaria Bio feketekömény, 40 g
- Diós és borsos íz
- Üvegből készült fűszerszóró
- Újratölthető
-
Sonnentor Bio Zöldségfűszer, Csomag (45 g)
- Csalán-, útifűmag és paszternák
- Édeskés aromák
- Fokhagyma, élesztő és hozzáadott só nélkül
-
Ankerkraut Fekete ajándékszett „BBQ Rubs” - 3 darabos
- 1x Macho Muchacho
- 1x Pull that Piggy
- 1x Hamburg Gunpowder
-
Ankerkraut Fekete ajándékszett „Traveller Selection” - 4 darabos
- 2x Fűszerkeverék
- 1x Gyógynövény keverék
- 1x Tengeri só
-
Herbaria "Tajine Marrakesch" Fűszerkeverék - bio, 100 g
- Marokkói fűszer
- Hagyományos tajine ételekhez
- Párolt - és egytálételekhez is
-
Ankerkraut "Magic Dust" BBQ szárazpác, csomag, 250 g
- Eredeti amerikai recept
- Könnyű alkalmazás
- Enyhe csípősség