Fekete kömény
Nigella sativa
Felhasználása:
A magokat szárítva, őrölve vagy egészben alkalmazzák. A fekete kömény mindenekelőtt az indiai, a török és a keleti konyha kedvelt fűszere. Főzelékek, saláták, chutneyk, valamint bárányból és szárnyasból készült ételek fűszerezésére szolgál. Tipikus étel a fekete köményes pita.
Előfordulása:
A fekete kömény hazája Közel-Kelet és Dél-Európa, ma főleg Egyiptomban és Törökországban termesztik.
vö. Anne Iburg "Dumonts kleines Gewürz Lexikon", Eggolsheim, Dörfler Verlag GmbH
Termékek - Fekete kömény
-
-
-
Stay Spiced! "Rusztikus" kenyérfűszer - Durván őrölt fekete köménnyel, 70 g
- Nagyon aromás
- Kb. 1 evőkanál 500g liszthez
- Korianderrel és édesköménnyel
-
Herbaria Good Old Mild Curry, 80 g
- Tokányokhoz és a tipikus currys virslihez
- Erősségi foka 10-ből 3-as
- Cayenne borssal és curry levelekkel
-
Sonnentor Happiness is - Próbáld ki! BIO, 20 duplakamrás filter (32,10 g)
- Kézzel csomagolt
- Legmagasabb minőség
- 12 különböző fajta
-
Herbaria "A földi mennyország" Fűszerkeverék, 100 g
- Marha-, borjú- és sertéshúsokhoz
- Nagyon harmonikus íz
- Narancs granulátummal és chilivel
-
Herbaria "Tajine Marrakesch" Fűszerkeverék - bio, 100 g
- Marokkói fűszer
- Hagyományos tajine ételekhez
- Párolt - és egytálételekhez is
-
Herbaria "Obazd is!" fűszerkeverék, 90 g
- Szendvicskrémekhez ideális
- Borssal, fokhagymával és köménnyel
- Ellenőrzött biológiai gazdálkodásból
-
Classic Ayurveda Kitchari klasszikus, Bio, 240 g
- Gluténmentes és vegán
- Gyors, finom és egyszerű
- Basmati rizzsel, zöldségekkel és fűszerekkel