Fekete kömény
Nigella sativa
Felhasználása:
A magokat szárítva, őrölve vagy egészben alkalmazzák. A fekete kömény mindenekelőtt az indiai, a török és a keleti konyha kedvelt fűszere. Főzelékek, saláták, chutneyk, valamint bárányból és szárnyasból készült ételek fűszerezésére szolgál. Tipikus étel a fekete köményes pita.
Előfordulása:
A fekete kömény hazája Közel-Kelet és Dél-Európa, ma főleg Egyiptomban és Törökországban termesztik.
vö. Anne Iburg "Dumonts kleines Gewürz Lexikon", Eggolsheim, Dörfler Verlag GmbH
Termékek - Fekete kömény
-
Cosmoveda BIO Fekete kömény
35 g, 100 g- Keserűbb, mint a bors
- Currys ételekhez, szárnyasokhoz, stb.
-
- „Heidelbergi por”
- Enyhe mentolos jegyekkel
- A végén kesernyés
-
Ankerkraut Tonki-Kong
200 g- BBQlicate készítette
- A különleges steakért
- Kókuszvirág cukorral
-
- Fűszerkeverék
- Egyszerű elkészítés
- Keleti íz
-
- Nagyon aromás
- Enyhe borsos íz
- Erősíti az immunrendszert
-
- Arab fűszerek finom keveréke
- Más ételekhez is alkalmas