Fekete kömény
Nigella sativa
Felhasználása:
A magokat szárítva, őrölve vagy egészben alkalmazzák. A fekete kömény mindenekelőtt az indiai, a török és a keleti konyha kedvelt fűszere. Főzelékek, saláták, chutneyk, valamint bárányból és szárnyasból készült ételek fűszerezésére szolgál. Tipikus étel a fekete köményes pita.
Előfordulása:
A fekete kömény hazája Közel-Kelet és Dél-Európa, ma főleg Egyiptomban és Törökországban termesztik.
vö. Anne Iburg "Dumonts kleines Gewürz Lexikon", Eggolsheim, Dörfler Verlag GmbH
Termékek - Fekete kömény
-
- Finom aroma
- Borsos íz
- Sokoldalúan felhasználható
-
- Nagyon aromás
- Kb. 1 evőkanál 500g liszthez
- Korianderrel és édesköménnyel
-
- Keserűbb, mint a bors
- Currys ételekhez, szárnyasokhoz, stb.
-
- 1x Macho Muchacho
- 1x Pull that Piggy
- 1x Hamburg Gunpowder
-
- 1x Beef Booster
- 1x Pull that Piggy
- 1x Magic Dust
-
- 1x Bors szimfónia
- 1x Hamburgi steak bors
- 1x Fűszersó
-
- Különösen sűrű
- Intenzív íz
- Ellenőrzött biológiai gazdálkodásból
-
- Fűszeres és aromás
- Fekete mályvarózsával
- Tökéletes sajtokkal és sültekkel
-
- Hidegen sajtolt
- Enyhe, telt íz
- Ideális orientális ételekhez