Fekete kömény
Nigella sativa
Felhasználása:
A magokat szárítva, őrölve vagy egészben alkalmazzák. A fekete kömény mindenekelőtt az indiai, a török és a keleti konyha kedvelt fűszere. Főzelékek, saláták, chutneyk, valamint bárányból és szárnyasból készült ételek fűszerezésére szolgál. Tipikus étel a fekete köményes pita.
Előfordulása:
A fekete kömény hazája Közel-Kelet és Dél-Európa, ma főleg Egyiptomban és Törökországban termesztik.
vö. Anne Iburg "Dumonts kleines Gewürz Lexikon", Eggolsheim, Dörfler Verlag GmbH
Termékek - Fekete kömény
-
-
-
Stay Spiced! "Rusztikus" kenyérfűszer - Durván őrölt fekete köménnyel, 70 g
- Nagyon aromás
- Kb. 1 evőkanál 500g liszthez
- Korianderrel és édesköménnyel
-
Classic Ayurveda Bio Kalonji, fekete kömény - egész, 70 g
- Egész fekete kömény
- Bors-fűszer
- Aromás íz
-
Ölmühle Solling Feketekömény olaj, szűretlen Bio EK-rendelet szerint, 500 ml
- Különösen sűrű
- Intenzív íz
- Ellenőrzött biológiai gazdálkodásból
-
Ölmühle Solling Bio Egyiptomi Feketekömény Olaj - szűrt, 500 ml
- Hidegen sajtolt
- Enyhe, telt íz
- Ideális orientális ételekhez
-
Ölmühle Solling Bio Feketekömény mag, 500 g
- Származás: Egyiptom
- Enyhe-teljesen érett íz
- Illóolajokban gazdag
-
Sonnentor Feketekömény olaj, 50 ml
- Csípős, fűszeres és gyantás
- Intenzív ízű olaj
- Kiváló a keleti konyha ételeihez,
-
Sonnentor Heavy Metal Tea, 27 g
- Fűszeres és aromás
- Fekete mályvarózsával
- Tökéletes sajtokkal és sültekkel