Borsikafű
Satureja hortensis
Felhasználása:
A leveleit frissen és szárítva alkalmazzák. A borsikafű ideális zsíros hús-és halételekhez, levesekhez, burgonyás ételekhez, vadakhoz és gombás ételekhez.
Előfordulása:
Eredetileg Ázsiából, pontosabban a Földközi-tenger keleti részéről származik. Ma már nagyrészt Európában, Indiában, sőt részben Dél-Afrikában is honos.
vö. Anne Iburg "Dumonts kleines Gewürz Lexikon", Eggolsheim, Dörfler Verlag GmbH
Termékek - Borsikafű
-
-
-
Spice for Life Provence gyógynövényei - Bio, 30 g
- Gyógynövényes-fűszeres
- Klasszikus keverék
- Sokféle mediterrán ételhez
-
Österreichische Bergkräuter Provance Fűszernövényei, 30 g
- Szárított fűszernövényekből
- Erőteljes aroma
- Pikáns-fűszeres
-
Don PiccanToni "SEVERIN" Raclette fűszer, 70 g
- Francia Steakhez is
- Fehér borssal, majoránnával, kakukkfűvel és rozmaringgal
- Glutamát nélkül
-
-
SoSo Factory Fleur de Sel - "Mamma Mia", 100 g
- Praktikus tojás csomagolásban
- Felébreszti a szellemet
- Csodálatosan sokoldalú
-
-
Ankerkraut Provencei fűszerkeverék, 30 g
- Eredeti recept
- Déli ételekhez
- Nem tartalmaz mesterséges aromát