Borsikafű
Satureja hortensis
Felhasználása:
A leveleit frissen és szárítva alkalmazzák. A borsikafű ideális zsíros hús-és halételekhez, levesekhez, burgonyás ételekhez, vadakhoz és gombás ételekhez.
Előfordulása:
Eredetileg Ázsiából, pontosabban a Földközi-tenger keleti részéről származik. Ma már nagyrészt Európában, Indiában, sőt részben Dél-Afrikában is honos.
vö. Anne Iburg "Dumonts kleines Gewürz Lexikon", Eggolsheim, Dörfler Verlag GmbH
Termékek - Borsikafű
-
Cosmoveda BIO Borsikafű - morzsolt, 30 g
- Enyhén csípős
- Sokoldalú felhasználás
- Nyerskoszt termék
-
KOTÁNYI Olasz fűszerkeverék, 63 g
- Tipikus fűszernövények keveréke
- Az oregánótól, a kakukkfüvön át, a rozmaringig
- Mediterrán-fűszeres aromák
-
KOTÁNYI Provence fűszerkeverék, 90 g
- Tipikus provence-i fűszernövények
- Kitűnő salátákhoz, köretekhez
- Jellegzetes fűszerezés
-
KOTÁNYI Provenci fűszerkeverék, 33 g
- Egyedülálló keverék
- Hal- és húsételek finomítására
- Lestyánnal és rozmaringgal
-
KOTÁNYI Rusztikus fűszerkeverék, 48 g
- Fanyar-karakteres
- Utófűszerezésre az asztalnál
- Salátákhoz, zöldségekhez és húsokhoz
-
KOTÁNYI Olasz fűszernövények, 14 g
- Bruschetta & Aglio e Olio
- Aromakímélően szárítva
- Kifinomult íz