Borsikafű
Satureja hortensis
Felhasználása:
A leveleit frissen és szárítva alkalmazzák. A borsikafű ideális zsíros hús-és halételekhez, levesekhez, burgonyás ételekhez, vadakhoz és gombás ételekhez.
Előfordulása:
Eredetileg Ázsiából, pontosabban a Földközi-tenger keleti részéről származik. Ma már nagyrészt Európában, Indiában, sőt részben Dél-Afrikában is honos.
vö. Anne Iburg "Dumonts kleines Gewürz Lexikon", Eggolsheim, Dörfler Verlag GmbH
Termékek - Borsikafű
-
- Intenzív fűszeres illat
- Frissítő íz
- Sokoldalúan felhasználható
-
- Ideális bárány- és sertéshúshoz
- Borsos íz
- Intenzív aroma
-
- Enyhén csípős
- Sokoldalú felhasználás
- Nyerskoszt termék
-
- Praktikus tojás csomagolás
- Csodálatos aroma
- Sokoldalú felhasználás
-
- Gyógynövényes-fűszeres
- Klasszikus keverék
- Sokféle mediterrán ételhez
-
- Szárított fűszernövényekből
- Erőteljes aroma
- Pikáns-fűszeres
-
- Francia Steakhez is
- Fehér borssal, majoránnával, kakukkfűvel és rozmaringgal
- Glutamát nélkül
-
- Petrezselyemmel és borsikafűvel
- Kiváló salátákhoz
- Fűszeres íz
-
- Provence íze
- Kakukkfű, levendula, édeskömény és zöld menta
- Glutamát nélkül