Babér
Laurus nobilis
Felhasználása:
A leveleket frissen és szárítva használják fel. A babérlevél minden olyan ételhez illik, ami savanyú: savanyú káposzta, kocsonya, cékla, uborka és hering. De a savanyított marhasülthöz, vadételekhez, burgonyából készült ételekhez, gulyás és ragúk készítéséhez is tökéletes. Különösen a mediterrán konyhában sokoldalú a felhasználása.
Előfordulása:
A babérfa eredetileg Kis-Ázsiából (Ciprus, Törökország) származik. Mára a Földközi-tenger térségében (Spanyolország,Törökország, Marokkóba) is elterjedt.
vö. Anne Iburg "Dumonts kleines Gewürz Lexikon", Eggolsheim, Dörfler Verlag GmbH
Termékek - Babér
-
- Praktikus csomagolás
- Klasszikus a levesekben és mártásokban
-
- Fanyar-gyümölcsös és kiadós ízű
- Celline és Leccine olajbogyóból
- Családi vállalkozásban előállítva
-
- Vaníliával
- Ideális grillezéshez és sütéshez
- Egyedi kompozíció
-
- Vadonatúj és exkluzív
- Intenzív fűszeres
-
- Pácokhoz és eltevéshez
- Antipastihoz is
- Citrommal, rozmaringgal és babérral
-
- Napon érlelt
- Lágy aroma
- Fűszerekkel finomítva
-
- Jellemzően marokkói
- Csábító kompozíció
- Aranysárga színű
-
- Rengeteg zöldség és fűszernövény
- Élesztő és hozzáadott cukor nélkül
- Növényi fűszer és ivóleves
-
- Pikáns-fűszeres, friss árnyalatokkal
- Rozmaring, bazsalikom és Ñora chili
- Ideális mediterrán kreációkhoz