Babér
Laurus nobilis
Felhasználása:
A leveleket frissen és szárítva használják fel. A babérlevél minden olyan ételhez illik, ami savanyú: savanyú káposzta, kocsonya, cékla, uborka és hering. De a savanyított marhasülthöz, vadételekhez, burgonyából készült ételekhez, gulyás és ragúk készítéséhez is tökéletes. Különösen a mediterrán konyhában sokoldalú a felhasználása.
Előfordulása:
A babérfa eredetileg Kis-Ázsiából (Ciprus, Törökország) származik. Mára a Földközi-tenger térségében (Spanyolország,Törökország, Marokkóba) is elterjedt.
vö. Anne Iburg "Dumonts kleines Gewürz Lexikon", Eggolsheim, Dörfler Verlag GmbH
Termékek - Babér
-
KOTÁNYI Fűszer eltevéshez, 43 g
- A finom köretért
- Válogatott fűszerekkel
- Karfiol, uborka és tök számára
-
Sonnentor Babérlevél Bio, 10 g
- Édeskés aroma
- Fűszeres fanyar jegyek
- A leveleket hosszan együtt főzheti az étellel
-
KOTÁNYI Babérlevél, 50 g
- Tökéletes levesekhez
- Sokoldalúan felhasználható
- Nagyon aromás
-
Herbaria "Tutto Mio!" Fűszerkeverék, Fűszerdaráló, 40 g
- Pácokhoz és eltevéshez
- Antipastihoz is
- Citrommal, rozmaringgal és babérral
-
Österreichische Bergkräuter Babérlevél, 6 g
- Enyhén savanykás aroma
- Tipikusan mediterrán
- Sokoldalúan felhasználható
-
Scelta Inside Bomba! Bombay Surprise indiai fűszerpaszta, 150 g
- Ízesítéshez
- Köménnyel, babérral és sok mással
- Paradicsompüré alapú