Babér
Laurus nobilis
Felhasználása:
A leveleket frissen és szárítva használják fel. A babérlevél minden olyan ételhez illik, ami savanyú: savanyú káposzta, kocsonya, cékla, uborka és hering. De a savanyított marhasülthöz, vadételekhez, burgonyából készült ételekhez, gulyás és ragúk készítéséhez is tökéletes. Különösen a mediterrán konyhában sokoldalú a felhasználása.
Előfordulása:
A babérfa eredetileg Kis-Ázsiából (Ciprus, Törökország) származik. Mára a Földközi-tenger térségében (Spanyolország,Törökország, Marokkóba) is elterjedt.
vö. Anne Iburg "Dumonts kleines Gewürz Lexikon", Eggolsheim, Dörfler Verlag GmbH
Termékek - Babér
-
- Ekcéma és pikkelysömör esetén
- Fertőtlenítő hatással
- Hidratál
-
Sonnentor Babérlevél
10 g- Édeskés aroma
- Fűszeres fanyar jegyek
- A leveleket hosszan együtt főzheti az étellel
-
Herbaria "Tutto Mio!" Fűszerkeverék
40 g, 65 g- Pácokhoz és eltevéshez
- Antipastihoz is
- Citrommal, rozmaringgal és babérral
-
- Erősen fűszeres
- Nagyon aromás
- Sokoldalúan felhasználható